placki mandaryńskie

{{headerMessage}}
Mandaryn to nazwa, którą Portugalczycy ochrzcili chińskich urzędników wyższego szczebla. Tak samo został nazwany oficjalny chiński język (a dokładnie z regionu północnych Chin). W związku z tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w dobrych orientalnych knajpkach, a jeszcze inna w domowym zaciszu. Każdy ma również swoje sposoby na jej suszenie. U mnie najlepszą i najszybszą opcją jest wysuszenie skórki na papier w piekarniku Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Placki mandaryńskie

Placki mandaryńskie 187

0
{{headerMessage}}
Dodatek nie tylko do kaczki po pekińsku. Przepis z książki „Kuchnia chińska podbija świat”. Ja robię placki z mąki pszennej. 300 gram mąki, 250 ml gotującej się wody, 3-4 łyżki oleju sezamowego Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak tosięmówi potrzeba matka wynalazków.. a ja potrzebowałam czegoś prostego, pysznego,szybkiego na obiad jako dodatek do kaczki po pekińsku. I nie mógł to być ryż ani placki mandaryńskie. Co prawda Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monikucha Online
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku 378

0
{{headerMessage}}
Kaczka po pekińsku Kaczka po pekińsku jest jednym z moich ulubionych dań. Jeżeli nie mamy dostępu do gotowej kaczki po pekińsku, zawsze możemy przygotować własną kaczkę lub wykorzystać kaczkę pieczoną Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku 220

3
{{headerMessage}}
oczekiwałam. Skórka wyszła dokładnie taka jak powinna! Bardzo chrupiąca i soczysta. BARDZO WAŻNE: Należy kupić kaczkę odmiany pekińskiej. Można ją bez problemu znaleźć w supermarketach. Inne odmiany Zobacz więcej
charllize
charllize Obserwuj blogaObserwujesz bloga
7smakowswiata.blox.pl
WOK bez nazwy...

WOK bez nazwy... 233

0
{{headerMessage}}
WOK bez nazwy... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Ziołowe roladki... WOK bez nazwy... Na początek wypadałoby przybliżyć, osobą niezaznajomionym z kuchnią chińską, Zobacz więcej
kulinarnawyspa
kulinarnawyspa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna Wyspa
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku 139

2
{{headerMessage}}
z cytryny 1 łyżka octu jabłkowego lub białego winnego SOS ŚLIWKOWY: 4 łyżki powideł śliwkowych 3 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka soku z cytryny 1/4 łyżeczki ostrej papryki w Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku 130

0
{{headerMessage}}
kawałki – takie na jeden kęs. Do kaczki podajemy pokrojonego w julien pora i ogórka (bez pestek). Podajemy sosy Hoisin, śliwkowy lub do kaczki po pekińsku. Jak jeść: Bierzemy placek mandaryński, na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aktualnym wyzwanim Daring Cooks jest Wieprzowina Moo Shu - pomysł Shelley, prowadzącej bloga C Mom Cook. Moo Shu (pisane również Moo Shi) jest tradycyjnym daniem serwowanym w północnych Chinach, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jajkiem, pędami bambusa i chińskimi czarnymi grzybami (wood ears). Moo Shu podajemy razem z plackami mandaryńskimi i sosem Hoisin. Placki mandaryńskie są to bardzo cienkie placki, których najbardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
temperaturę do 190' i dopiekajcie ją przez godzinę. Odstawcie upieczoną kaczkę na kwadrans, aby psychicznie przygotować się do pokrojenia drobiu. Jest to ten etap, który wychodzi mi najgorzej. W Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystkim ze sposobu jedzenia. Mięso kaczki zawija sięw placki mandaryńskie posmarowane odpowiednimi sosami ,obłożone paskamiszczypioru i kawałkami świeżego ogórka . Składniki: 1 dobrze utuczona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do lodówki i schłodzić. Dodatki: zielony ogórek pęczek zielonej cebulki Ogórka obrać, przekroić, wybrać łyżeczką nasiona, a miąższ pokroić w słupki o długości ok 7-8cm. Dymkę pokroić w tej samej Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Domowe wokowanie

Domowe wokowanie 166

0
{{headerMessage}}
zielone mango, orzeszki piniowe, koncentrat z owoców tamaryndowca, chińską przyprawę „pięć smaków” oraz tajską „siedem smaków”, pastę curry, listki dzikiej limonki, przegrzebki, mule, filety anchois Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Pierogi

Pierogi 2568

7
{{headerMessage}}
folią spożywczą, wkładamy na kilka godzin (najlepiej na noc) do lodówki. Oczywiście zamiast mleka można użyć oliwy i wody (ciasto filo, tortilki przez Chińczyków zwane plackami mandaryńskimi). Zdaje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
minuty, z każdej strony, uważając aby nie zbrązowiały. Odkładamy na bok i przykrywamy ręcznikiem, aby nie ostygły. Przed podaniem oddzielamy placki od siebie. Dodatek oleju sezamowego zapobiega Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Wegańskie Taipei

Wegańskie Taipei 23

0
{{headerMessage}}
z ogromnego gara. Mężczyźni w garniturach idą po napój energetyczny do 7 – Eleven, a za chwilę ustawiają się w kolejce po bułki na parze z nadzieniem ze słodkiej czerwonej fasoli, warzywa lub mięsa. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2791

0
{{headerMessage}}
bażant ze smardzami bąbelki na Nowy Rok befsztyk belona pieczona z orzechami i miętą biała kiełbasa z jabłkami białe szparagi "bigos" wigilijny biszkopt z herbatą matcha z kremem z kremem mango Zobacz więcej