placki naan

KuchMich
KuchMich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchMich
Indyjskie placki naan

Indyjskie placki naan 1138

0
Placki naan to klasyka kuchni indyjskiej. Służą jako dodatek do prawie każdego dania. Są wykonane z mąki pszennej, drożdży i wody. Można je podawać z masłem lub w mojej ulubionej postaci – posmarowane Zobacz więcej
KuchMich
KuchMich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchMich
Indyjskie placki naan

Indyjskie placki naan 603

0
Placki naan to klasyka kuchni indyjskiej. Służą jako dodatek do prawie każdego dania. Są wykonane z mąki pszennej, drożdży i wody. Można je podawać z masłem lub w mojej ulubionej postaci – posmarowane Zobacz więcej
PEŁNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA Placki naan to tradycyjna potrawa wywodząca się z kuchni Afganistanu. Piecze się je tam w glinianych piecach w kształcie dzbana (tandoor), które są rozgrzewane Zobacz więcej
Za każdym razem kiedy odwiedzamy indyjskie knajpki na naszych talerzach ląduje placek naan. Najczęściej jest to butter naan posypany kozieradką. Urzeka nas jego smak, gładkość, kolor, prostota, Zobacz więcej
Za każdym razem kiedy odwiedzamy indyjskie knajpki na naszych talerzach ląduje placek naan. Najczęściej jest to butter naan posypany kozieradką. Urzeka nas jego smak, gładkość, kolor, prostota, Zobacz więcej
Placki Naan świetnie nadają się jako pita. Nie wypiekałam ich co prawda w specjalnym piecu – tak jak być powinno. Wystarczyła mi zwykła patelnia. Efekt – pierwsza klasa. Co ważne – placki w nadmiarze Zobacz więcej
. Od pewnego czasu często zdarza mi się wypiekać placki chlebowe według różnych receptur. Świetnie sprawdzają się do większości podawanych w naszych domach potraw, świetnie się przechowują i z Zobacz więcej
i 12,5 szerokości, opcjonalnie posmarować masłem/oliwą. Naany kłaść na rozgrzaną blachę/kamień (ja piekłam partiami po dwa placki), najlepiej za pomocą łopaty, i piec ok. 3 minut (w moich 250 st. Zobacz więcej
obrazkowego ;). Pomimo barier językowych, pokazali mi jak robić placki naan i to właśnie danie. Potrzebujecie: 200 gr indyka (może być pierś lub inna część) 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki oleju Zobacz więcej
Nareszcie przekonałam się do humusu. Parokrotnie próbowałam go w wielu miejscach i zawsze jego smak wydawał mi się nieco mdławy. Moja domowa wersja uwzględniawięcej czosnku i soku z cytryny, ale myślę Zobacz więcej
kolendry. Idealnym dodatkiem do takich dań są indyjskie placuszki naan (uwielbiam!) ale śmiało możecie je zastąpić podpieczonymi w tosterze plackami pita - pasują idealnie. A na placuszki naan Zobacz więcej
dodaj jogurt, mleko oraz drożdże, dokładnie wyrób ciasto (około 5 minut). Odstaw ciasto do wyrośnięcia (10-15min.). Podziel ciasto na 4 równe porcje, rozwałkuj na placek grubości około 0,5 cm. Piecz Zobacz więcej
próba_smaku
próba_smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nauka Smaków
Chlebki Naan.

Chlebki Naan. 216

0
w ciepłym miejscu. Po wyrośnięciu odrywamy z ciasta małe kawałki i wałkujemy na cienkie placki. Piekarnik i blachę rozgrzewamy maksymalnie (ok 250 stopni C).Na rozgrzaną blachę układamy placki, na Zobacz więcej
ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To be
Chlebek naan (bez drożdży)

Chlebek naan (bez drożdży) 347

0
2 godzin z ciasta formujemy średniej wielkości 'bułeczki' rozwałkowujemy na cienki placek. Smażymy na gorącej patelni ( bez tłuszczu) z obu stron na lekko brązowy kolor. Naan również możemy upiec w Zobacz więcej
ok 0,5 cm. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Gdy będzie gorące wkładamy placek. Smażymy z jednej strony 4 min. a potem z drugiej strony dodatkowe 2 min. Tak smażymy wszystkie placki. Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
chlebek naan

chlebek naan 488

1
chlebek naan Świeżo upieczony, płaski chlebek naan będzie idealny na śniadanie jak i na kolację. W połączeniu z hummusem i pastą z bakłażanów z pewnością uszczęśliwią Wasze żołądki :) Składniki: 3/4 Zobacz więcej
Wszystkie składniki mieszamy w misce a następnie wyrabiamy z nich ciasto. Jeśli ciasto za bardzo się lepi – a tak będzie! – podsypujemy mąką. Wyrobione ciasto wkładamy do miski, przykrywamy Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Chlebki Naan

Chlebki Naan 107

0
mleko z oliwą, delikatnie mieszamy, a potem wyrabiamy (8-10 min). Wyrobione cisto zagniatamy w kulę, smarujemy oliwą i ostawiamy w ciepłe miejsce na 15 min. Piekarnik rozgrzewamy do 230-250 stopni. Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Indyjski naan

Indyjski naan 303

3
, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę. Ciasto zagnieść ponownie, podzielić na mniejsze porcje (wielkości jajka) i każdą rozwałkować na placek o owalnym kształcie (jakby było zbyt Zobacz więcej
wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 3 części i formujemy kulki, które następnie rozwałkowujemy na okrągłe placki. Jedną stronę naciągamy, tworząc w ten sposób kształt łezki. Układamy na blasze do Zobacz więcej