placki naan

KuchMich
KuchMich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchMich
Indyjskie placki naan

Indyjskie placki naan 1287

0
{{headerMessage}}
Placki naan to klasyka kuchni indyjskiej. Służą jako dodatek do prawie każdego dania. Są wykonane z mąki pszennej, drożdży i wody. Można je podawać z masłem lub w mojej ulubionej postaci – posmarowane Zobacz więcej
KuchMich
KuchMich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchMich
Indyjskie placki naan

Indyjskie placki naan 672

0
{{headerMessage}}
Placki naan to klasyka kuchni indyjskiej. Służą jako dodatek do prawie każdego dania. Są wykonane z mąki pszennej, drożdży i wody. Można je podawać z masłem lub w mojej ulubionej postaci – posmarowane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PEŁNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA Placki naan to tradycyjna potrawa wywodząca się z kuchni Afganistanu. Piecze się je tam w glinianych piecach w kształcie dzbana (tandoor), które są rozgrzewane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za każdym razem kiedy odwiedzamy indyjskie knajpki na naszych talerzach ląduje placek naan. Najczęściej jest to butter naan posypany kozieradką. Urzeka nas jego smak, gładkość, kolor, prostota, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za każdym razem kiedy odwiedzamy indyjskie knajpki na naszych talerzach ląduje placek naan. Najczęściej jest to butter naan posypany kozieradką. Urzeka nas jego smak, gładkość, kolor, prostota, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Placki Naan świetnie nadają się jako pita. Nie wypiekałam ich co prawda w specjalnym piecu – tak jak być powinno. Wystarczyła mi zwykła patelnia. Efekt – pierwsza klasa. Co ważne – placki w nadmiarze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Od pewnego czasu często zdarza mi się wypiekać placki chlebowe według różnych receptur. Świetnie sprawdzają się do większości podawanych w naszych domach potraw, świetnie się przechowują i z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i 12,5 szerokości, opcjonalnie posmarować masłem/oliwą. Naany kłaść na rozgrzaną blachę/kamień (ja piekłam partiami po dwa placki), najlepiej za pomocą łopaty, i piec ok. 3 minut (w moich 250 st. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obrazkowego ;). Pomimo barier językowych, pokazali mi jak robić placki naan i to właśnie danie. Potrzebujecie: 200 gr indyka (może być pierś lub inna część) 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki oleju Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nareszcie przekonałam się do humusu. Parokrotnie próbowałam go w wielu miejscach i zawsze jego smak wydawał mi się nieco mdławy. Moja domowa wersja uwzględniawięcej czosnku i soku z cytryny, ale myślę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kolendry. Idealnym dodatkiem do takich dań są indyjskie placuszki naan (uwielbiam!) ale śmiało możecie je zastąpić podpieczonymi w tosterze plackami pita - pasują idealnie. A na placuszki naan Zobacz więcej
degusto
degusto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
degusto – smacznie i prosto
Chlebki Naan

Chlebki Naan 286

1
{{headerMessage}}
dodaj jogurt, mleko oraz drożdże, dokładnie wyrób ciasto (około 5 minut). Odstaw ciasto do wyrośnięcia (10-15min.). Podziel ciasto na 4 równe porcje, rozwałkuj na placek grubości około 0,5 cm. Piecz Zobacz więcej
próba_smaku
próba_smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nauka Smaków
Chlebki Naan.

Chlebki Naan. 229

0
{{headerMessage}}
w ciepłym miejscu. Po wyrośnięciu odrywamy z ciasta małe kawałki i wałkujemy na cienkie placki. Piekarnik i blachę rozgrzewamy maksymalnie (ok 250 stopni C).Na rozgrzaną blachę układamy placki, na Zobacz więcej
ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To be
Chlebek naan (bez drożdży)

Chlebek naan (bez drożdży) 360

0
{{headerMessage}}
2 godzin z ciasta formujemy średniej wielkości 'bułeczki' rozwałkowujemy na cienki placek. Smażymy na gorącej patelni ( bez tłuszczu) z obu stron na lekko brązowy kolor. Naan również możemy upiec w Zobacz więcej
oldfork
oldfork Obserwuj blogaObserwujesz bloga
oldfork
Placuszki podwójnie kolendrowe

Placuszki podwójnie kolendrowe 47

0
{{headerMessage}}
ok 0,5 cm. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Gdy będzie gorące wkładamy placek. Smażymy z jednej strony 4 min. a potem z drugiej strony dodatkowe 2 min. Tak smażymy wszystkie placki. Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
chlebek naan

chlebek naan 511

1
{{headerMessage}}
chlebek naan Świeżo upieczony, płaski chlebek naan będzie idealny na śniadanie jak i na kolację. W połączeniu z hummusem i pastą z bakłażanów z pewnością uszczęśliwią Wasze żołądki :) Składniki: 3/4 Zobacz więcej
Dolina smaków
Dolina smaków Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dolina smaków
Indyjskie chlebki naan

Indyjskie chlebki naan 518

1
{{headerMessage}}
Wszystkie składniki mieszamy w misce a następnie wyrabiamy z nich ciasto. Jeśli ciasto za bardzo się lepi – a tak będzie! – podsypujemy mąką. Wyrobione ciasto wkładamy do miski, przykrywamy Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Chlebki Naan

Chlebki Naan 124

0
{{headerMessage}}
mleko z oliwą, delikatnie mieszamy, a potem wyrabiamy (8-10 min). Wyrobione cisto zagniatamy w kulę, smarujemy oliwą i ostawiamy w ciepłe miejsce na 15 min. Piekarnik rozgrzewamy do 230-250 stopni. Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Indyjski naan

Indyjski naan 312

3
{{headerMessage}}
, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę. Ciasto zagnieść ponownie, podzielić na mniejsze porcje (wielkości jajka) i każdą rozwałkować na placek o owalnym kształcie (jakby było zbyt Zobacz więcej
Zapach Apetytu
Zapach Apetytu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach Apetytu
Indyjski chlebek Naan

Indyjski chlebek Naan 102

3
{{headerMessage}}
wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 3 części i formujemy kulki, które następnie rozwałkowujemy na okrągłe placki. Jedną stronę naciągamy, tworząc w ten sposób kształt łezki. Układamy na blasze do Zobacz więcej