• 8
  • 2
  • 2
  • 1
  • 5
  • 6
przepisów z 5941 blogów

placki w sosie węgierskim

http://edytkagotuje.blogspot.com/2013/11/brokuy-i-kalafior-z-sosem-serowo.html Zobacz więcej
rogatek
rogatek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinaria rogatka
Placek po węgiersku

Placek po węgiersku 296

0
. W między czasie odlałam wodę z startych ziemniaków, dodałam surowe jajko i mąki ziemniaczanej, aby ciasto było dość gęste. Usmażyłam placki na złoty kolor. Do mięsa dodałam pomidory krojone, dusiłam Zobacz więcej
Smak dzieciństwa - ostre placki ziemniaczane z sosem gulaszowym. Lekko chrupiące z wierzchu, rozpływające się w ustach placuszki to idealny, syty obiad. Najlepiej smakują doprawione dużą ilością Zobacz więcej
4-5 łyżek oleju olej do smażenia ketchup 20 dag żółtego sera Drożdże z solą i cukrem rozpuścić w szklance ciepłego mleka. Ugotowane ziemniaki dokładnie rozgnieść, dodać do mąki, wlać drożdże, dodać Zobacz więcej
mleko, tyle ile potrzeba (ja zużyłam ogółem ok. 250 ml) do zrobienia elastycznego ciasta. Podsypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godz. do wyrośnięcia. Do głębokiej patelni wlać olej na Zobacz więcej
Lubicie placki ziemniaczane z gulaszem, czyli placki ziemniaczane po węgiersku? My lubimy tradycyjne placki placki ziemniaczane, ale tych z gulaszem nie odmówimy sobie:) Placki ziemniaczane Zobacz więcej
Jeszcze całkiem niedawno znałam placki ziemniaczane wyłącznie w wersji wielkopolskich plyndzy z cukrem. Po spróbowaniu wersji na ostro z mięsnym sosem, postanowiłam sama przygotować takie danie. Zobacz więcej
zaklepkę i zaciągnąć. Następniedołożyć pieczarki z papryką i całość wymieszać . Gulasz musi być gęsty, łyżką kładziemy na placek ,złożyć na pół i polać ulubionym sosem np .czosnkowym ,śmietankowym Zobacz więcej
Placek po węgiersku, czyli duży placek ziemniaczany z gulaszem. Pierwszy raz jadłam to danie w drodze do Anglii, w zajeździe, było bardzo smaczne, dlatego zapamiętałam składniki i od tego czasu Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
placek po węgiersku

placek po węgiersku 74

0
Składniki na sos: 800 g szynki wieprzowej 4 duże cebule 200 g pieczarek 1 papryka czerwona 3 ząbki czosnku liść laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy sól pieprz wegeta papryka ostra mąka Zobacz więcej
Zupełnie nie dietetyczne placki ziemniaczane z pysznym sosem pomidorowym z wołowiną. Grzeszny sobotni obiad. Składniki: 350 g wołowiny pomidory gotowane papryka mrożona 1/2 małej cebulki papryka Zobacz więcej
Placek po węgiersku ... zastanawiam się ile ma wspólnego z tradycyjnym plackiem węgierskim. Wychodzi na to, że to typowo polskie danie, a nie węgierskie. Natomiast na Węgrzech specjalnością tamtejszej Zobacz więcej
SKŁADNIKI na placki ziemniaczane : z przepisu wychodzą 2 duże placki zdjęte z patelni o średnicy 32 cm pół kilo ziemniaków jedna cebula 5-6 łyżek mąki przyprawy: sól, pieprz olej do smażenia Zobacz więcej
Składniki na placki: 2 kg młodych ziemniaków 2 cebule 1,5 szklanki mąki łyżka świeżo mielonego pieprzu dwie łyżeczki soli morskiej 2 jajka Sos: 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 2 cebule 500 g chudej Zobacz więcej
Dzisiejszy post powinien raczej nosić tytuł "Placek po węgiersku, czyli nowe życie Strogonowa" jednak postanowiłam zatytułować wpis nieco krócej. Okazało się, że łatwo nagotować cały garStrogonowa Zobacz więcej
Placki ziemniaczane: - 0,5 kg ziemniaków - 1 jajko - 1 łyżka mąki - 0,5 cebuli - sól, pieprz Dodatkowo: - śmietana - świeża kolendra - olej Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać Zobacz więcej
Placek po węgiersku Placek po węgiersku to placek ziemniaczany z gulaszem po węgiersku. Odmianą tego placka jest placek po zbójnicku, który zawiera inną wersję gulaszu. Dodanie kleksa śmietany ozdobi Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Placki po węgiersku

Placki po węgiersku 605

0
Placki po węgiersku „Placki po węgiersku to nic innego jak chrupiące placki ziemniaczane z pysznym mięsno-warzywnym sosem. Danie to podaje się na ciepło z dodatkiem gęstej śmietany. Do przygotowania Zobacz więcej
chrupiące i pachnące: Placki po węgiersku kg wołowiny (ewentualnie mięsa wieprzowego) 1 łyżka przecieru pomidorowego Sól, pieprz, mielona papryka do smaku. Rozpoczynam od przygotowania sosu. Mięso Zobacz więcej
mieszamy, dodajemy do sosu mięsnego, mieszamy, zagotowujemy. Na tarce na ostrych oczkach trzemy ziemniaki, jeśli mamy zbyt wodnisty gatunek odlewamy z nich trochę wody, dodajemy sól i pieprz. Na Zobacz więcej