placki z jagodami i galaretka

Niecodzienny sposób na podanie naleśników :) Składniki: Ciasto naleśnikowe: ok 150 g mąki tortowej (typ 450) ok 250 ml mleka 1jajko sok z połowycytryny 3 łyżki miodu Nadzienie: 150 g jogurtu Zobacz więcej
masła i wszystko razem zagniatam.Gotowe rozwałkowuję na placek. Średniej wielkości tortownicę wykładam papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i posypuję bułka tartą. Do tak przygotowanej Zobacz więcej
z owocami letnimi Placek ucierany z borówkami Ciasto cytrynowe z borówkami Placek orkiszowy z jabłkami i borówkami Bułeczki borówczanki Torcik serowy z owocami Placek orkiszowo-pszenny z owocami Zobacz więcej
. Stygnącą zalałam owoce cienką warstwą i wstawiłam do lodówki. Jak zastygła, wlałam resztę galaretki i znów wstawiłam do lodówki. Po kilku godzinach placek dawał się kroić bez problemów. Połączenie Zobacz więcej
/ słoiczek konfitury z borówek / 1/2 op. galaretki gruszkowej lub innej / 10 dag śmietany kremówki Żółtka, masło, cukier i szczyptę soli utrzeć, dodać stopioną czekoladę, przesianą mąkę z proszkiem Zobacz więcej
cukru 2 łyżki ciepłego mleka 1/2 łyżeczki amoniaku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jaja utrzeć z cukrem,połączyć z roztopioną margaryną,dodać mleko z rozpuszczonym amoniakiem. Wymieszać i Zobacz więcej
pyszna tarta z lekkim budyniowym kremem,galareką i owocami,można użyć dowolnych,ja wybrałam truskawki i jagody-pyszna!!! SKŁADNIKI: 200 g mąki, 60 g cukru pudru 250 g masła, 1 jajko+2 żółtka 300 ml Zobacz więcej
wiórkami kokosowymi. Ostudzamy. Przekrawamy na 3 placki. Kremówkę ubijamy, mieszamy z serkiem i żelatyną rozpuszczoną w 50 ml wrzątku. Galaretki przygotowujemy, biorąc 100 ml wody mniej niż w Zobacz więcej
dnem). Ciasto możemy rozwałkować na placek o grubości 3mm, wykładamy wtedy do formy, obcinamy brzegi, ale również świetnie wychodzi, gdy zwyczajnie wyłożymy je rękoma i dokładnie rozmieścimy w każdy Zobacz więcej
wodzie rozmieszać mąki i zalać tym gotujące się jagody. Mieszać tak długo, aż powstanie kisiel. Pierwszy biszkopt posmarować dżemem jagodowym. Kisiel wylać na dżem, przyłożyć drugim biszkoptem. Na Zobacz więcej
Pyszny tort, idealny na letnie przyjęcia. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej Masa: 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki Zobacz więcej
później jeden z Wujków, owoce z ciastem. Nazwa nie ważna, najważniejsze, że smakowało :) Jedyna uwaga, to lepiej nie formować brzegów, tylko upiec płaski placek. Serowy spód ma ciekawy smak. Do tego Zobacz więcej
, to wtedy można się delektować jego smakiem. Ciasto 450 g mąki 200 g margaryny 1- 2 jaja 1/2 szklanki cukru 2 łyżki miodu 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczki sody Zrobić ciasto,podzielić na 3 części Zobacz więcej
do pieczenia szczypta soli Dodatkowo; 2 garści mrożonych lub świeżych jagód do biszkoptu 2 garści mrożonych lub świeżych jagód na wierzch placka 2 - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 słoik kompotu z Zobacz więcej
Puszysty sernik Sernik wykwintny Sernik z ziemniakami Sernik różowa księżniczka Ciasto drożdżowe topione z jagodami Ciasto drożdżowe bez wyrabiania Brzoskwiniowy przekładaniec Malinowy obłoczek Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
                                       CIASTA

CIASTA 1094

1
puszysty i pyszny placek z jeżynami owocowa fantazja CIASTA BEZ PIECZENIA : biszkoptowa fantazja ciasto z bananami i karmelem sernik na zimno teczowy sernik na zimno ciasto bananowe z karmelem i Zobacz więcej
Z okazji Dzień Mamy przygotowałam placek według własnego pomysłu, łącząc składniki, które najbardziej moja mama lubi, a więc czekoladę, śmietanę oraz bezy. A także dzięki firmie Winiary mogłam Zobacz więcej
do niej ciasto i wyrównujemy powierzchnię. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180 stopni pieczemy około 30 minut. Sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy biszkopt jest już gotowy. Zobacz więcej
mąkę z proszkiem. Ciasto dzielimy na 2 części i cieniutką warstwą rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Pieczemy 2 placki po ok. 15 minut w 170 C. Po tym czasie ubijamy pianę z Zobacz więcej
wymieszać. Piec w tortownicy 26-28 cm wyłożonej papierem do pieczenia w rozgrzanym piekarniku do 180 st.C przez 30 minut. Odstawić do ostygnięcia. Następnie ostrym nożem przeciąć biszkopt na 2 równe Zobacz więcej