placki ziemniaczane po bieszczadzku

Pyszne, sycące placki ziemniaczane z dużą ilością mięsa i sosem grzybowym Ilość placków ziemniaczanych po bieszczadzku: około 5porcji Składniki na placki ziemniaczane po bieszczadzku: farsz: 1 kg Zobacz więcej
wody. Mięso łączymy z sosem grzybowym. składniki na placki: 1000 g obranych ziemniaków 150 g cebuli 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 jaja sól, pieprz olej lub smalec do smażenia Zobacz więcej
vege-kika
vege-kika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vege Kika
Smak prostoty

Smak prostoty 320

2
Fuczki - placki z kiszonej kapusty Dziwne, że dopiero teraz dowiedziałam się o tych kapuścianych placuszkach. Całkowicie przypadkowo wpadłam na ten przepis, wypróbowałam go ipozytywniezaskoczyłam się Zobacz więcej
pierogów z różnymi nadzieniami: ruskie, z kapustą i grzybami oraz z kaszą gryczaną (te ostatnie były dla mnie ciekawą nowością). To wszystko oblane cebulką z tłuszczem. Bomba kalorii ale jaka pyszna Zobacz więcej
się pochlapać, a na jego brzegu rozpalić ognisko, można też położyć się w hamaku i odpoczywać po męczącej wędrówce po pięknych górach albo po prostu wypić kawę na tarasiku widokowym. Niedaleko od Zobacz więcej
też rosołek, tłuściutki jak na rosół przystało, ale klarowny i bogaty w smaku. Doskonale smakował i z makaronem i z kołdunami. Po solidnych porcjach zupy, na danie główne nie mieliśmy już właściwie Zobacz więcej
Placki z kiszonej kapusty, czyli łemkowskie „Fuczki” to przysmak, który wciąż spotkamy w niejednej bieszczadzkiej chacie. Istnieją ich różne odmiany – są fuczki z ciastem ziemniaczanym, z ciastem Zobacz więcej
manna bananowa Kaszka kukurydziana bananowo-czekoladowa (bezglutenowa) Kaszka manna truskawkowa słodzona daktylami Kaszka manna z makiem i lnem na mleku orzechowym Kasza manna na mleku Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Chata Wędrowca

Chata Wędrowca 176

0
, bo tak było to pyszne, że już chyba nic owej potrawy nie przebije, a jednak przebijało. Łukasz (z prawej) specjalnie zrobił dla nas piwo rezaneMnie kupiły Talerze Szabo, wszystkie! Czyli placek Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Chata Wędrowaca

Chata Wędrowaca 124

0
było to pyszne, że już chyba nic owej potrawy nie przebije, a jednak przebijało. Łukasz (z prawej) specjalnie zrobił dla nas piwo rezaneMnie kupiły Talerze Szabo, wszystkie! Czyli placek ziemniaczany Zobacz więcej
drewnianym stole. Oj… pierwsza Miłość zaczęła się wtedy od wspólnego przygotowywania kaczki z jabłkami, sałaty z sosem winegret i pure ziemniaczanego. Ale to zbyt słodkie i osobiste by o tym Zobacz więcej
tam z powodu proziaków Musiałam ich spróbować, bo jak wspomniałam, wcześniej nie było. Proziaki vel proziołki to tradycyjne placki podkarpackie (z mąki, sody oczyszczonej,jajek i śmietany lub Zobacz więcej
ucieszy małych turystów. Restauracja Pizzeria Orlik, Rynek 4 A, 38-700 Ustrzyki Dolne Jeśli zamiast pizzy preferujecie dobrą, polską kuchnię koniecznie musicie wybrać się do Oberży Pod Strzechą, Zobacz więcej
Fuczki - bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty - Nasze podróże Chorwacja Czechy Gruzja Indie Islandia Kambodża Niemcy Polska Portugalia Sardynia Słowacja Słowenia Tajlandia Wietnam Włochy Gotowanie Zobacz więcej
ze Zwierzyńca. A tak ciekawie się zapowiadało. Zanim jednak rozwiązałyśmy tę zagadkę, wpadłyśmy do Polańczyka coś zjeść. Szansa dla nie mięsożerców na znalezienie menu bogatszego niż pierogi z serem Zobacz więcej
ucieszy małych turystów. Restauracja Pizzeria Orlik, Rynek 4 A, 38-700 Ustrzyki Dolne Jeśli zamiast pizzy preferujecie dobrą, polską kuchnię koniecznie musicie wybrać się do Oberży Pod Strzechą, Zobacz więcej
książeczek:) Kochani, nagrody przyznane, ale chciałabym wyróżnić jeszcze kilka przepisów: Dusiową Kuchnię - pierogi z botwinką i fetą - za przygotowanie pierogów z jednym z moich ulubionych farszy, Zobacz więcej
dla mnie, było zjedzenie świeżej ostrygi. Podważenie muszli specjalnym nożykiem, odcięcie jeszcze żyjącej ostrygi i przełamanie się by ją połknąć. O czym wtedy myślałam? Na pewno o tym czy dam radę, Zobacz więcej
- tym razem był to Sphinx. W zeszłym roku wracając z Bieszczad poszliśmy tam na obiad, bo nie znaliśmy Krakowa a tam przynajmniej wiadomo co się dostanie. Nie było źle. Tym razem był dużo gorzej... Zobacz więcej
wszystkim;) 8. Za 3 lata będę? O trzy lata starsza, niestety:) 9. Danie moich marzeń? Tarta cytrynowa z bezą :) 10. Nie ugotuję nigdy? Kalmarów, fe:) 11. Jakie danie ugotujesz mając 20 zł w portfelu? Zobacz więcej