placki ziemniaczane z bryndzą

9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Placki ziemniaczane z bryndzą

Placki ziemniaczane z bryndzą 603

1
{{headerMessage}}
Placki ziemniaczane z bryndzą Składniki 6 dużych ziemniaków 1-2 jajka kilka łyżek mąki w zależności jak rzadkie jest ciasto 1/2 szklanki wody mineralnej opakowanie bryndzy sól pieprz olej Zobacz więcej
kucharze3b
kucharze3b Obserwuj blogaObserwujesz bloga
3bgotuje.blogspot.com
Łomnicańskie pierogi

Łomnicańskie pierogi 186

0
{{headerMessage}}
Polecamy przepis na łomnicańskie pierogi. Wykonane są z ciasta z tartych ziemniaków z nadzieniem z sera twarogowego. Składniki: Ziemniaki 2-3kg Ser biały 0,5kg (może być też bryndza) Jaja 2szt Mąka 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie placki z kabaczka są podobne do placków ziemniaczanych, można nawet powiedzieć, że są zdrowe, jeśli nie brać pod uwagę tego, że są smażone. Można również przygotować te placki z cukinii! Te Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Placki ziemniaczane nie znudzą się nam chyba nigdy - a jeśli są to placuszki z młodych ziemniaków, tym bardziej nie :D Mogłabym podjadać je na okrągło, najlepiej prosto z patelni, bez żadnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Placki które uwielbiałam jako dziecko i tak pozostało. Dlaczego mówi się na nie placki z blachy??? A to dlatego że moja mama i babcia piekły je zawsze na kuchennym blacie. Podczas ubiegło tygodniowych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
udziałem gotuje. Bardzo ciekawe było śledzenie, jak uczestnicy z tym zadaniem sobie poradzili. Porównajmy: W Masterchefie (kucharze amatorzy) na 14 uczestników – dziewięcioro zrobiło placki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sól mąka pszenna 200 g bryndzy (ser owczy) kawałek słoniny wędzonej Obieramy i trzemy ziemniaki na najdrobniejszych oczkach tarki lub mielimy w maszynce do ziemniaków. Dodajemy jajko, sól i Zobacz więcej
strzelak.magdalena
strzelak.magdalena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JejKuchnia
BEZMIĘSNE FARSZE

BEZMIĘSNE FARSZE 384

2
{{headerMessage}}
Przez żołądek do serca.: BEZMIĘSNE FARSZE Przez żołądek do serca. Kategorie BABECZKI I MUFFINKI BOŻE NARODZENIE CIASTA CIASTA BEZ PIECZENIA CIASTECZKA DODATKI DO OBIADU DRÓB GULASZ I MIĘSA W SOSIE Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i witaminy w nich rozpuszczalne. Jest też doskonałym źródłem białka. 4. Porto to: - portugalskie wino - rodzaj koniaku - wódka z cydru jabłkowego - likier migdałowy Portugalskie wino. Wódka z cydru Zobacz więcej
majaskorupska
majaskorupska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maja Skorupska
2 grudnia 2012

2 grudnia 2012 99

0
{{headerMessage}}
dolewałam po łyżce wody i dalej mieszałam. Kiedy zużyłam już całą wodę, zaczęłam wyrabiać ciasto. Wyrabiałam, aż było gładkie i elastyczne. Jeżeli jest trochę za suche, można dodać odrobinę wody Zobacz więcej
trzcinowisko
trzcinowisko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielony stolik
Moskole z kurdybankiem

Moskole z kurdybankiem 142

0
{{headerMessage}}
górskie placki których smak czasem mi się śni. Nie mam kuchni opalanej drewnem...nie mam więc gorącej grubej blachy ale piekarnik też dał radę. Ale ponieważ nie dałabym i tak rady przyrządzić ich tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie na tyle, by zjeść całą porcję. Danie jest po prostu zbyt mdłe i tłuste, a kluseczki mogłyby być nie tak miękkie. Natomiast polecam zupy: rosół wołowy z naleśnikowymi kluskami i krem dyniowy, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy je na około 15 minut, aby mogło "odpocząć". KROK 3. Cisto rozwałkowujemy na cienki placek, a następnie wycinamy koła za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mąki pszennej) 1 jajko 80 g miękkiej bryndzy (ja użyłam "Bryndzę podkarpacką" w kostce, tylko taka była dostępna) słonina do przygotowania skwarek (najlepiej wędzona) sól Wykonanie: Ziemniaki obrać, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierś z kurczaka żeby była mięciutka i soczysta i jak łatwo ją przesuszyć, a wtedy staje się twarda, sucha niejadalna, na szczęście Grzegorzowi - szefowi kuchni, się to nie zdarza), rozpływającą się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z wędzoną makrelą Studzienina z kurczaka Jajka faszerowane piklingiem Kruche babeczki z mięsem z kaczki Spätzle z boczkiem i serem m.in. Solianka po góralsku Flaki naprawdę po warszawsku z pulpetami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
autorka: iwa643 | blog: MojaKuchniaMalutka Ziemniaki w mundurkach z pyszną pastą (z maślanki!) autorka: MAgda | blog: Silver Teaspoon Gołąbki klasyczne autorka: zufik | blog: zufikowo Pierogi ruskie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
autorka: iwa643 | blog: MojaKuchniaMalutka Ziemniaki w mundurkach z pyszną pastą (z maślanki!) autorka: MAgda | blog: Silver Teaspoon Gołąbki klasyczne autorka: zufik | blog: zufikowo Pierogi ruskie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, to najlepiej żytni razowy. Co do gotowych kotletów rybnych, to unikałabym ich, ze względu na to, ze możemy w nich znaleźć wszystko. Każda rzecz, którą opanierujemy i obsmażymy na oliwie będzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest on bardzo pospolity a na wyjazdach lubię poeksperymentować, jednak w połączeniu z malutkimi chrupiącymi grzybkami uduszonymi w sosie śmietanowym-było smacznie. Wzięłam do niego pieczone Zobacz więcej