placki ziemniaczane ze śmietaną

Czy znasz idealny przepis na placki ziemniaczane?? Takie chrupiące, przepyszne, z odrobiną śmietanki :D Jeśli nie, to już go znalazłeś!! Składniki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka mąki 1 jajko 1/4 łyżeczki Zobacz więcej
Tradycyjne placki ziemniaczane z kleksem śmietany. To jest to, co tygryski lubią najbardziej;) Wariacje na ich temat jest niezliczona ilość, czasem jednak mam ochotę po prostu na takie właśnie placki. Zobacz więcej
Placki ziemniaczane to jedno z naszych ulubionych dań na szybko. Piotrek kiedyś ścierał ziemniaki ręcznie, ale odkąd do naszych rąk trafił FP 270 Kenwood z tarczami do ścierania robi to mechanicznie. Zobacz więcej
Uwielbiam! Nie wiem skąd wzięła się moja miłość przeogromna do placków ziemniaczanych. Wynikać może ona z samego uwielbiania ziemniaków i wszelakich potraw z nimi związanych, jak rónież z Zobacz więcej
07 maj Tradycyjne placki ziemniaczane z sezonowymi grzybkami :) Składniki 1 kg. ziemniaków 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sos Około 0,5 kg. podgrzybków 2 Zobacz więcej
Dziś będzie bez udziwnień, będzie klasycznie i pysznie. Placki ziemniaczane chodziły za mnąjużod dłuższego czasu, a podanie ich z pieczarkami wydało mi się świetnym pomysłem. I rzeczywiście, albo Zobacz więcej
Kiedyś nie lubiłam placków ziemniaczanych! Ba, należały do moich kulinarnych koszmarów dzieciństwa, odstraszał mnie ich ciemny, bury, smutny kolor. Chyba nie przypominam sobie z tamtych czasów Zobacz więcej
Od zawsze jadam placki ziemniaczane z cukrem, takei lubiłem najbardziej. Dziś jednak stwierdziłem, że chcę spróbować czegoś nowego. Zaszalałem dodając do placków ubitą słodką śmietanę, było warto. Zobacz więcej
z nimi zrobię). Okazja nadarzyła się teraz. Szukałam czegoś, żeby urozmaicić placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną. I był to strzał w dziesiątkę :) Składniki (na 2 porcje po 4 placki): pół Zobacz więcej
Uwielbiam zapach, który pojawia się podczas smażenia placków ziemniaczanych. Od razu przywołuje wspomnienie dzieciństwa kiedy stało się nad kuchenką i podjadało mamie placki z talerza, wówczas już Zobacz więcej
Placki ziemniaczane zna każda polska rodzina - odkąd pamiętam babcia smażyła ich dość sporą ilość - są syte,smaczne i szybkie w przygotowaniu. Najgorszym problemem jest oczywiście ścieranie ziemniaków Zobacz więcej
grzyby dusimy a od paproszka nie umrzemy. W każdym razie mniej więcej w czasie zaplanowanym na zrobienie obiadokolacji oczyściłam kurki. Tym razem miałam już pewną wprawę ale i tak sos kurkowy Zobacz więcej
Jakie są Wasze ulubione dania i smaki? U mnie zdecydowanie rolę dania, którego nie odmówię choćby nie wiem co, które uwielbiam i którego potrawie zjeść niesamowitą (i nieprzyzwoitą) wręcz ilość pełnią Zobacz więcej
Wegańskie placki ziemniaczane ze śmietaną - na dwa sposoby - Lazy Cat Kitchen strona główna przepisy wszystkie przepisy małe dania głowne dania słodycze wypieki sałatki i zupy śniadania przepisy Zobacz więcej
pieczarki. Nie umiem jej też zakonserwować. Nie smakuje mi ani marynowana ani suszona ani żadna inna. Jedyna i niezastąpiona w smaku jest świeża, smażona na maśle i delikatnie duszona w śmietanie. A Zobacz więcej
kawałek dnia. Wszystko tymczasem pozostaje w sferze pragnień, marzeń i tęsknot, a ja zabieram ze sobą kilkanaście dyń i zaczynam kosztować. Zupa już była, teraz placki, a później pumpkin latte. To Zobacz więcej
Składniki: 10 sztuk ziemniaki, 6 mniejsze ogórki gruntowe, 1 duża cebula, 1 łyżeczka pieprz mielony, 1 łyżeczka jarzynka Kucharek, 1 sztuka jajko, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 czubata łyżka śmietana Zobacz więcej
ziemniaków. Do masy wbijamy jajko, dodajemy makę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie placki z obu stron aż będą złoto -brązowe. Pieczarki w śmietanie: Pieczarki Zobacz więcej
, sól oraz gałkę muszkatołową. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placki. Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy posiekany rozmaryn (bez gałązki), szczyptę soli i Zobacz więcej
mieszając. 3. Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy pieprzem i solą. Dusimy na wolnym ogniu. 4. Gdy śmietana zgęstnieje dorzucamy na konieć garść posiekanej pietruszki. Placki: 1. Ziemniaki obieramy, Zobacz więcej