placuszki owsiane bez drożdży

Budyniowo-owsiane placuszki z śliwką i bananem podane z czekoladą ritter sport oraz granatem. Skoro nie ma mąki gryczanej, drożdży, a także maślanki, to czemu miałabym nie zrobić bez nich wielkiej Zobacz więcej
Bezglutenowe placuszki drożdżowe z bananami - bez mleka zwierzęcego i jaj, a smakują jak tradycyjne racuchy. Słodkie od bananów, puszyste i mięciutki. Idealne na weekendowe śniadanie. Ciasto można Zobacz więcej
Jeżyny w kolejnej odsłonie. Tym razem smaczne i proste do zrobienia bezglutenowe placuszki z dodatkiem mąki sojowej, płatków owsianych i świeżych owoców. Idealne na pożywną kolację lub następnego Zobacz więcej
Banan z kokosem to dzisiejszy smak placuszków, zdecydowanie dobre zestawienie. Są owsiane z dodatkiem mąki kokosowej jak i wiórek. Smażone na oleju kokosowym. Podane z gęstym sosem truskawkowym z chia Zobacz więcej
szklanka kwiatów akacji 1 szklanka kwiatów czarnego bzu 1/2 szklanki kwiatów białego lilaka 70 gram mąki z quinoy 70 gram bezglutenowej mąki owsianej 60 gram bezglutenowej mąki ryżowej 10 gram mąki z Zobacz więcej
alergie. Dzisiejsza propozycja to placuszki przygotowane bez mąki pszennej i bez drożdży. Do przygotowania tych zdrowych pyszności potrzebne są tylko dwa składniki, prosto i konkretnie. PRZEPIS czas Zobacz więcej
alergie. Dzisiejsza propozycja to placuszki przygotowane bez mąki pszennej i bez drożdży. Do przygotowania tych zdrowych pyszności potrzebne są tylko dwa składniki, prosto i konkretnie. PRZEPIS czas Zobacz więcej
Typowe racuchy kojarzą mi się z dzieciństwem. Puchate, trochę tłuste i napakowane jabłkami. Ja postawiłam przygotować lżejsza i zdrowszą wersję tych popularnych placuszków. Użyłam w tym celu m.in. Zobacz więcej
allegro (zainteresowanym podam kontakt, bardzo fajna firma, która posiada w ofercie formy do najróżniejszych wypieków, w tym np. do bułek hot-dogowych, bułek- piłek itd.). Można je również Zobacz więcej
powłoką), tradycyjnie zanurzamy plastry w cieście i układamy na patelni. Zmniejszamy płomień, przykrywamy pokrywą i smażymy (właściwie pieczemy) chwilkę dłużej niż typowe naleśniki. Odwracamy i Zobacz więcej
szlakiem Jeżyc, miałam okazję zakochać się w drożdżówce z gruszką... W tym oto miejscu: BlubraKafe macie okazję natrafić na wspaniały smak owoca:) Poczułam się jeszcze bardziej zainspirowana do Zobacz więcej
English Breakfast Kiedy mam ochotę na pieczywo, prawie zawsze mam na myśli pieczywo razowe.Nie wyobrażam sobie śniadania bez owsianki, kromki pełnoziarnistego chleba lubrazowej bułki. Jeżeli istniałby Zobacz więcej
z dzieckiem na ręku. Na całe szczęście obyło się bez szycia. Wczoraj nastawiłam owsiankę na noc, ale jakoś mnie nie powaliła. No niby dobra, ale wolę tradycyjną. Chyba dlatego że nie lubię zimnego Zobacz więcej
akurat mam lubellę 100 gram mąki żytniej 1 opakowanie drożdży w proszku 30 dkg masła roztopionego –> w przepisie mi się pomyliło i roztopiłam 1/3 z 250 gram 20 gram oliwy –> nie dodałam bo Zobacz więcej
którym są zupełnym przeciwieństwem cieniutkich, francuskich naleśniczków. Nabrały one nieco puszystości i w pewnym sensie przypominają placuszki, choć nie wyglądem. Ciasto jest gęstsze od Zobacz więcej
mną babeczki. ;) Wegańskie jagodzianki bez cukru One wygladają jak ziemniaki, czy to ja jestem taka zmęczona? Składniki: Ciasto: 42 g świeżych drożdży + 2 łyżki syropu z agawy + 4 łyżki mąki + 2 Zobacz więcej
do poczytania, zapraszam na stronę mamałygi: http://mamalyga.org/kasza-jaglana/ Znajdziecie tam również sposób na prawidłowe ugotowanie tego dobrodziejstwa natury (co bez odpowiedniej wiedzy nie jest Zobacz więcej
i pałaszowałam w samolocie. Zresztą, to był mój jedyny posiłek samolotowy, gdyż nie umiałam przełknąć serwowanego na nim mięsnegogulaszu.Mąkę kasztanową kupiłam już bez wyrzutów sumienia. Włożyłam ją Zobacz więcej
w niego nowej, ulepszonej wersji. Można jednak próbować. Dlatego dziś biorę książkę do ręki i kładę się na tarasie. O ile mnie deszcz z niego nie przegoni ;p Drożdżowe placki gruszkowo-truskawkowe ( Zobacz więcej