placuszki z ryżem

Składniki: 125 gramryżu basmati 100 gram sera żółtego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku olejdo smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej Zobacz więcej
Przedstawiam Wam ryż w niezwykłej odsłonie - placuszki z ryżem i papryką! Doskonale smakują zarówno solo, jak i jako dodatek do drugiego dania. SKŁADNIKI: woreczek ryżu 1/3 papryki czerwonej średnia Zobacz więcej
Placuszki mają lekko bananowy smak, ryż z brzegów jest fajnie chrupiący. Świetnie nadają się na słodkie śniadanie lub do porannej kawy. Ryż czerwony zawiera więcej błonnika niż ryż biały, jest bogaty Zobacz więcej
pierwszego momentu, kiedy wpadło mi do głowy. Czarny ryż ma bardzo specyficzny aromat...lekko orzechowy i miły dla podniebienia. Przy tym ma ogrom właściwości odżywczych, o czym możecie przeczytać Zobacz więcej
! Jeszcze raz bardzo dziękuję :) Agdy książka "Fit Słodkości" trafiła w moje ręce, nie czekając na nic zaczęłam testowanie przepisów! Już dziś dzielę się z Wami przepisem na placuszki z mąki z Zobacz więcej
Wszelkie placki i placuszki to dania które uwielbiam. Wariant wytrawny jest świetny na obiad albo przekąskę w ciągu dnia a placuszki na słodko to wymarzone śniadanie. Tym razem przygotowałam szybkie Zobacz więcej
Świetny pomysł na wykorzystanie lodówkowych resztek. Wykorzystałam ugotowany ryż z poprzedniego obiadu,serek wiejski, któremu kończyła się ważność, a do tego dodałam charakterystyczne w smaku - Zobacz więcej
Placki te, należą do tego rodzaju dań, które łączą w sobie wszystko: mięso, ryż oraz warzywa. Wystarczy przygotować do nich jakąś prostą sałatkę i już można je serwować na stół - w końcu cała reszta Zobacz więcej
Witajcie dzisiaj trzecia i ostatnia póki co wariacja na temat wątróbki, szpinaku i pomarańczy Była już wątróbka drobiowa, wieprzowa a dzisiaj wątróbka indycza. Składniki: 250 g wątróbki indyczej ok Zobacz więcej
ugotowanego ryżu trójkolorowego "Sonko" : ) Ryż ugotować w wodzie zgodnie z przepisem z opakowania. Gdy będzie sobie pyrkać na małym ogniu warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce lub wrzucić do robota Zobacz więcej
Kompletna i harmonijna kompozycja składników. Nic dodać, nic ująć. Smacznie i zdrowo! W moim domu kasze i ryże są zaminnikiem chleba. Dlatego zawsze gotuję je w nadmiarze, a później wykorzystuję, czy Zobacz więcej
cieszyć się również spacerami i chwilami spędzonymi na świeżym powietrzu. A po aktywności fizycznej koniecznie trzeba wzmocnić się czymś pożywnym. Dziś zapraszam Was na zdrową i energetyczną zupę na Zobacz więcej
Zastanawiałam się co zrobić z nadmiarem szpinaku który wraz z ogromną ilością świeżutkich pomidorów dziwnym trafem znalazł się w koszyku w czasie zakupów na placu. Wybór padł na faszerowane pomidory, Zobacz więcej
W naszej kuchni królują tego lata kasze i warzywa. Przedstawiam Wam dzisiejszy obiad.Placuszki z brązowego ryżu i młodej kiszonej kapusty z pomidorowym sosem i warzywami - papryką, cukinią, bobem i Zobacz więcej
w panierce z chrupiących ziarenek siemienia lnianego i trąb pszennych. Z podanych składników będzie ok. 10 -12 placków Są pyszne podane prosto z patelni z dodatkiem lekko pikantnego pesto z pomidorów Zobacz więcej
! Tekst i zdjęcia są mojego autorstwa. Nie zgadzam się na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie bez mojej zgody (zgodnie z Ustawą o prawie autorskim). Jeśli wykorzystasz jakiś przepis jako źródło Zobacz więcej
Składniki: 1 torebka ryżu, 2 jajka, szczypiorek, 1 ząbek czosnku, natka pietruszki, sól, pieprz Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy. W misce mieszamy szczypiorek, starty ząbek Zobacz więcej
kikimora16 lutego 2012 11:35 Zrobiłam je dziś na śniadanie, trochę czasochłonne, ale warto. Bardzo pyszne i aromatyczne dzięki drożdżom :) Będę do nich wracać OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Coraz częściej na taras przylatują sikorki. Sikorka jaka jest, każdy widzi, ale co robi na moim tarasie? Zwiedza? Pomyślałam, że może moje drobne gotowanie poranne je wabi? Dziś zrobiłam kotleciki z Zobacz więcej