Niedrogie, szybkie i bardzo apetyczne danie. Schab z serem i pieczarkami. Składniki: 3 plastry schab wieprzowy, 100 gram pieczarki, 3 plastry ser zółty, do smaku Sól, do smaku pieprz, do panierowania
Zobacz więcej
Przepis dostałam od koleżanki Pani Basi P.. Znakomity, kruchy schab w kwaśnej śmietanie. Danie co prawda dość kaloryczne, ale warto wypróbować bo jest pyszne. Składniki: kilogram schabu bez kości
Zobacz więcej
Prosty sposób i bardzo szybkie wykonanie, a efekt pozytywnie zaskakujący:) Składniki: kotlety schabowe coś do środka, ja dałam sos meksykański i ser żółty, ale doskonale sprawdzi się ogórek
Zobacz więcej
Schab w galarecie super smakuje z sosem tatarskim, chrzanowym. Zawsze jak mam jakąś ważną imprezę , schab musi być na moim stole. Do garnka wlać wodę , włożyć schab. Schab musi być zakryty. Zagotować
Zobacz więcej
Schab w mleku był na mojej liście "do wypróbowania" odkąd obejrzałam jeden z odcinków Kuchennych Rewolucji czyli już baaaardzo długo. Przepisem jestem zachwycona, mięso wychodzi kruche i mięciutkie, a
Zobacz więcej
Mięso na grillu można przygotować na wiele sposobów, dzisiaj pomysł na schab nadziewany warzywami, serem i kiełbasą. SKŁADNIKI : 4 grubsze plastry schabu 1 mała
Zobacz więcej
Mając upieczony pyszny schab postanowiłam podać go właśnie w ten sposób. Pomysł okazał się bardzo trafiony, a przystawka rozeszła się błyskawicznie. Schab oczywiście można zalać galaretą, ale ja
Zobacz więcej
Taki schab znam od dawna i od czasu do czasu przygotowuję półmisek pełen nadziewanych plastrów - ale cały czas nurtuje mnie pytanie: dlaczego nazywa się "po warszawsku"? Nie znalazłam jak dotąd
Zobacz więcej
Jeżeli szukacie pomysłu na rodzinny smaczny obiad zapraszam Was na duszony schab wieprzowy z dodatkiem zielonej fasolki. Jestem pewna, że zasmakuje Wam to proste połączenie ;) Plastry schabu duszone
Zobacz więcej
Schab nadziewany na szybko w plastrach a’la stek- danie w 10 minut Czasami trzeba zrobić coś ciekawego ,a zarazem błyskawicznego , bez długiego pieczenia i doglądania… po prostu na wczoraj , ale z
Zobacz więcej
Składniki: Devolay: Plastry schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt. ogórek kiszony, 2-3 plasterki sera żółtego, cebula, 4 pieczarki, 3 jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej do smażenia, sól,
Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Znudziły się Wam tradycyjne schabowe? A może nie macie pomysłu na kawałek schabu? Takie mięsko w ciecie francuskim to doskonała
Zobacz więcej
Schab po chińsku to mój pomysł na szybki, mięsny, pożywny obiad. Gęsty sos z warzywami, do tego plaster chudego schabu i porcja ryżu zadowolą chyba najbardziej wymagających ... :)) Składniki: 6
Zobacz więcej
Kruchy, intensywnie pachnący grzybami schab, to pyszny pomysł na niedzielny obiad. SCHAB PIECZONY W PIECZARKACH Składniki: 70 dag schabu w kawałkach 5 ząbków czosnku 50 dag pieczarek 3 cebule sól
Zobacz więcej
Długo szukałam przepisu na schab w galarecie, który zasmakuje mi idealnie. I znalazłam u Janusza na kulinaria.lag.pl. Wykorzystałam przepis na upieczenie schabu, galaretę zrobiłam osobno. Idealny na
Zobacz więcej
Ulubiona wersja schabu moich małych dwóch smakoszy Delikatny, mięciutki, rozpływający się w ustach schab w sosie śmietanowym pełnym warzyw… Jako dodatek do pure ziemniaczanego lub ryżu smakuje
Zobacz więcej
Smaczne danie i dość szybkie do przygotowania. Bardzo efektowne przy podaniu na stół z okazji rodzinnych uroczystości. Do faszerowania schabu potrzebujemy: 1,2 kg schabu wieprzowego w całości 30 dag
Zobacz więcej
Przyprawę do mięsa wieprzowego mieszamy z 2-3 łyżkami oleju. Wkładamy do niej plastry schabu. Przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce całą noc. Następnego dnia smażymy mięso z obu stron na
Zobacz więcej
Schab gotowany - doskonały jako wędlina na zimno lub w plastrach z sosem na ciepło. Inspiracja: Moje Gotowanie, kwiecień 2014 2 kg schabu środkowego ( ja zrobiłam z 0,7 kg schabu ) 2,5 l wody 2 liście
Zobacz więcej
Tradycyjny schab duszony w plastrach | Polska Zupa Polska Zupa Na blogu jak w zupie, znajdziecie przeróżne przepisy, nie tylko na tytułowe danie. Menu Przeskocz do treści Strona główna Kontakt
Zobacz więcej