plenty

zatytułowanym "nowe", choć zupełnie na to nie zasłużyła. Jest bowiem tak pyszna, że powinnam pokazać na blogu natychmiast. Quesadilla powstała na bazie przepisu YotamaOttolenghiego z"Plenty", Zobacz więcej
Jak pisałam w jednym ze styczniowych postów, świąteczno-urodzinowy czas obfitował w nowe książki (głównie kulinarne, jak się pewnie domyślacie ;)). Jedną z nich jest ‘Food from Plenty’ Diany Henry Zobacz więcej
Nie kupujcie Plenty More. Poco, jak pewnie niedługo pojawią się tutaj wszystkie przepisy ajuż napewno te najbardziej przystępne iciekawe Straszliwie przyssałam się dotej książki, alenic nie mogę Zobacz więcej
zpaczką książkowych znaczników wręku. Przyklejałam kolorowe karteczki ikiedy nie dochodząc nawet dopołowy książki wykorzystałam wszystkie stwierdziłąm, żeto nie ma sensu. Trzeba gotować jak leci, bo Zobacz więcej
znalazły się na mojej półce. Co czytam w jesienią? Jakie książki kulinarne mnie ostatnio inspirują? Odpowiedź znajdziecie poniżej. Zaczynam od kulinariów: 1. "Plenty more" Yotama Ottolenghi. Kto zna Zobacz więcej
not least – dwie książki mojego idola z The Guardian, Yotama Ottolenghiego. Zostawiłam je sobie na deser, bo to moje absolutne hity. Mowa o „Plenty”, wegetariańskiej biblii pełnej wspaniałych dań z Zobacz więcej
Wszystkim Czytelnikom bloga życzę Wesołych Świąt wypełnionych magią i radością, oraz samych smakowitych potraw na wigilijnym stole!!! Dear readers, Wishing you Happy Holidays filled with joy and Zobacz więcej
ojej, może ja mam jakiś lewy egzemplarz "the cookbook" mój mnie obrzydził estetycznie, jest na kredowym papierze, i wygląda jakby nie widział go żaden edytor - żadnych marginesów, fatalny układ stron, Zobacz więcej
12-15 frozen strawberries crushed ice lime juice (out of half lime) 1 tablespoon of cane sugar Mix everything and enjoy! Have a nice weekend and don’t forget about me as I’ve prepared plenty of Zobacz więcej
arcana (i mean plenty of various cures for gastric flu or sth). but husbands want to eat everyday. even when theirs wives are suffering from such a extremely exhausting disease for the meantime. so i Zobacz więcej
- polecam! Lody truskawkowo-różane przepis: D. Henry "Food from plenty" 450 g truskawek sok z połowy cytryny 115 g cukru 5 łyżek wody różanej 250 ml kremówki Pokrój truskawki na kawałki, wymieszaj z Zobacz więcej
z wykorzystaniem komosy ryżowej. Gold of Aztecs - quinoa Ingredients: white quinoa. Company: Bio Planet. Price: ca. PLN14. Nett weight: 250g. Quinoa is rich in vitamins and minerals. It contains all Zobacz więcej
Śliwki w occie z dodatkiem cynamonu i goździków idealnie współgrają i dodają smaku innym potrawą, świetnie smakują podane do mięsa i wędlin. Aromatyczne śliwki słodko - kwaśne doskonale podkreślają Zobacz więcej
and the quickest, the easiest version of a pumpkin cream soup. there are plenty of recipes. and every each and one of them is way-out. but if you have just some pumpkin and ginger you will be able to Zobacz więcej
systematycznie umieszczać na blogu. Na pierwszy ogień pyszne obiadowe danie, czyli słoneczne i aromatyczne Indian ratatouille. Przepis pochodzi z książki 'Plenty More', Yotam Ottolenghi, a ja Zobacz więcej
Jedna z moich ulubionych sałatek - tuńczyk i pełno warzyw! One of my favourite salads - tuna and plenty of vegetables! Sałatka z tuńczykiem Składniki (2-3 porcje) 1 puszka tuńczyka w zalewie (ok. 150 Zobacz więcej
a jemu warto zaufać. Sałatka z pomarańczy, rzodkiewki i daktyli przepis na podstawie książki Plenty More, Yotam Ottolenghi sos: 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku, roztarte 1 łyżeczka wody z Zobacz więcej
śmietanką. Gdy risotto jest gotowe, zdejmujemy je z ognia dodajemy cytrynową mieszankę oraz resztę masła i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Przykrywamy na 2 minuty i podajemy natychmiast. Zobacz więcej
Today I have another tip for you, one that have changed my life (ha, ha!). Recently my kitchen has been full of fruit flies - this is natural in the summer, I have got plenty of fresh fruit in my Zobacz więcej
bakłażany trzeba po prostu polać maślanką, posypać pestkami granatu i tymiankiem. Nie da się nic zepsuć, jeżeli potraficie wymieszać łyżką maślankę z jogurtem i przekroić na pół bakłażana to sukces Zobacz więcej