płoć w zalewie

{{headerMessage}}
rybę obsmażamy i marynujemy w zalewie octowej. Już po kilku dniach leżakowania w takiej zalewie ości kruszeją, stają się bardzo mięciutkie, a wręcz rozpuszczają się i można rybę zjeść w całości, bez Zobacz więcej
karolagotuje
karolagotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KarolaGotuje
Ryba w occie

Ryba w occie 625

2
{{headerMessage}}
, że wręcz nie wyczuwalne. Idealna opcja dla tych, co ryby lubią, ale ości już nie koniecznie ;) Dokładnych proporcji nie jestem w stanie podać. Prócz zalewy wszystko robię "na oko" Składniki: ryby Zobacz więcej
cozjeść
cozjeść Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedztaniej
Ryba w occie

Ryba w occie 1458

3
{{headerMessage}}
Dziś podrzucę Wam mój rodzinny przepis, praktykowany już od kilku dobrych lat. Jako, że zarówno mój ojciec, jak i ja jesteśmy zapalonymi wędkarzami, czasem do domu przywiezie się kilka porządnych ryb. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowanie: 1. Polędwicę myjemy, obieramy z białych błonek, kroimy w plastry o grubości 0,5 cm, solimy, pieprzymy, posypujemy 1 łyżeczką suszonego rozmarynu, nacieramy mięso dokładnie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zalecam posiadanie termometru w wędzarni,próby wędzenia "na oko" były nieskuteczne,ryby po prostu się upiekły. Tu widzimy że rybom ktoś ukradł głowy:) Ten Pan wymagał 24 godzin leżakowania w zalewie Zobacz więcej
Anna Frag
Anna Frag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Od powidła do pachnidła
Krąp i płotka

Krąp i płotka 644

1
{{headerMessage}}
tego na oczy nie widziałam ale kupiłam bo Pani powiedziała, że do leszcza podobne i do octu dobre. Za leszczem nie przepadam z uwagi na ilość ości ale wzięłam. Wróciłam do domu i czytam, ze to ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i ozdabiając plasterkami cytryny i gałązkami koperku. -Zalewa do ryb opiekanych w occie winna być bardzo ostra (przynajmniej 1 część octu na 2,5 części wody), a jednocześnie bardzo słodka (np. na 1 l Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Karp marynowany w occie

Karp marynowany w occie 1053

2
{{headerMessage}}
kopytka Tradycyjne kopytka ale w odmienionej formie. Dziś ze szpinakiem, który nadał fajnego koloru. Super dodatek do mięsnego lub grzybowego sosu. Doskonale smakują same z masłem lub okrasą, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jadły wiele ryb, ale bywało, że nie mogły sobie pozwolić na mięso ryby – wtedy często gościła u nich jakaś zupa typu wodzianka (zupa z czerstwego pieczywa), zupa z brukwi, kartoflanka, zacierkowa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
), - przetwory rybne ( solone, wędzone, marynowane, suszone, konserwy i przetwory, tzw. półkonserwy) , - produkty uboczne przemysłu rybnego ( mączki rybne, oleje lecznicze, oleje techniczne itp.). Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej 421

0
{{headerMessage}}
Ryba w zalewie octowej | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe CIASTA KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 12 listopada 2015 CIASTA JESIENNA Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej 151

0
{{headerMessage}}
Ryba w zalewie octowej | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ ŚMIETANĄ I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 łyżeczka soli Zalać wszystkopołową szklanki ciepłej wody i odstawić na 20 minut. ciasto właściwe: 500 g mąki pszennej chlebowej (typ 650) 1/2 szklanki płatków owsianych zaczyn drożdżowy zalewa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to doskonały rejon dla wędkarzy, choć jak znawcy twierdzą jest to trudny zbiornik dla wędkarza, który łowi tam pierwszy raz. Woda ulega zmętnieniu pod wpływem opadów co nie wpływa dobrze na żerowanie Zobacz więcej