płonące lody

Jakże majestatyczny i niebywale pyszny deser. Kremowe lody waniliowe, otoczone bezą włoską, a w środku czeka nas niespodzianka -czereśnie i kardamon. Duet jak dla mnie wręcz idealny! Dodający tą Zobacz więcej
wina i sera ale czekoladowa zyskuje corazwiększą rzeszę zwolenników. Ponieważ uwielbiam eksperymentować w kuchni postanowiłam stworzyćwłasnąwersję czekoladowego fondue nieużywającdotegocelu czekolady Zobacz więcej
masło, dodać pokrojone banany, cukier, karmelizować, następnie podlać rumem i bardzo ostrożnie podpalić. Serwować z dowolnymi lodami. U mnie jest to zmrożony jogurt naturalny, który kapitalnie Zobacz więcej
Niestety chłodne dni znów wróciły, ale znam doskonały sposób by to zmienić. Słodki ogień to szybki deser z bananów, z nutką rumu. Niech ten wieczór będzie pod hasłemJack Sparrow'a Składniki: 3 banany Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Walentynkowy deser

Walentynkowy deser 88

0
Walentynkowy deser 14 Luty 2013 · - autor: Krystyna Gerc · w deser · Zainspirowana przepisem „płonący deser lodowy” z magazynu Kuchnia 2/2013 zapraszam na smaczny deser walentynkowy:) Ciężkie warunki Zobacz więcej
grilla. Gdy mieszanka zacznie skwierczeć, podpalić używając długiej zapałki. Podawać na ciepło z lodami. Grand Marnier to likier owocowy pochodzenia francuskiego o zawartości alkoholu 38-40%. Płonące Zobacz więcej
Gdybyście mieli wybrać trzy potrawy, które mają czymś zaskoczyć, wręcz mają być spektakularne, zarówno w smaku jak i wyglądzie, to co byście wybrali? Ja zdecydowałam się na płonące naleśniki Suzette, Zobacz więcej
owoc na wyciskaczem. Następnie dokładnie dokręcić dno butelki i postawić ją dnem do dołu. Zdjąć nakrętką i wlać do środka odpowiednią ilość wody. Na koniec zakręcić butelkę i mocno nią potrząsnąć. Zobacz więcej
z konfiturą i migdałami. Kruche słone ciasteczka z czarnuszką, Kruche, słone ciasteczka z makiem. Z okazji wieczoru tureckiego uraczono nas 5-smakowymi, płonącymi lodami. Oprócz cielesnej strawy Zobacz więcej
ze śmietanką i wlewamy do gorącego sosu, starannie mieszając. Rondel zdejmujemy z ognia. Żółtko rozkłócamy z rumem i dodajemy je do naszej polewy. Instrukcja montażu: Naleśniki smarujemy farszem, Zobacz więcej
masło i mieszamy całość aż do połączenia. Wlewamy sok z pomarańczy, rum, całość dokładnie mieszamy i jeszcze minutę, dwie smażymy razem. Naleśniki składamy w kopertę – na pół i znowu na pół, polewamy Zobacz więcej
przystawki miało "Sake Yiru" - pikantną zupę łososiową, zabielaną śmietaną z dodatkiem kiełków fasoli mung i świeżym imbirem. Daniem głównym było "Show Teppanyaki", czyli ryż z warzywami, udziki (nie Zobacz więcej
formą o blat, aby wszystkie przestrzenie miedzy kawałkami jabłek dobrze się nią wypełniły. Formę włożyć do piekarnika na ok. 40-45 minut. Piec do momentu, aż masa się zetnie i nabierze złotego Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Degustacja w BelEtage

Degustacja w BelEtage 25

0
, lekko korzenny, ale przy tym nie dominujący w potrawie. Powiem, że taki sos mogłabym wyjadać łyżką, polać nim lody lub ciasto – był po prostu pyszny! Miałyśmy też przyjemność poznać szefa kuchni – Zobacz więcej
użyciem smarować masłem. Zwykle używamy jednocześnie kilku warstw ciasta filo. Łatwo można je formować, ale trzeba pamiętać, że nie zabezpieczone łatwo też wysycha. Z deserów najbardziej popularna Zobacz więcej
wodą oraz kilkoma kostkami lodu. Kiedy wystygną, obierz je i wrzuć do dużej salaterki (Jeśli wybrałeś te duże, pokrój je na mniejsze części.) Obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonej wodzie. Gdy będą Zobacz więcej
, i lody, i serniki. Wszystko rewelacyjne! Jeden wpis ujął mnie jednak szczególnie, autorka puściła wodze fantazji i stworzyła prawdziwe kuchenne dzieło literackie: „Ciche pstryknięcie i przyćmione Zobacz więcej
- mięsko bardzo smaczne, dobrze wysmażone, pyszne w połączeniu z sosem. Do tego pyra w mundurku z gzikiem. Pychota :) Na deser lody w wafelku, też smaczne. Podsumowując - atmosfera i obsługa Zobacz więcej
na niej) współorganizatora konkursu, czyli sklep GodsToys . A więc tak: I miejsce: PIN UP COOKING LOOKING za przepis „Babeczka czekoladowa z płonącą truskawką” II miejsce: ANGIE za przepis „Gorący Zobacz więcej