płonące lody

{{headerMessage}}
Jakże majestatyczny i niebywale pyszny deser. Kremowe lody waniliowe, otoczone bezą włoską, a w środku czeka nas niespodzianka -czereśnie i kardamon. Duet jak dla mnie wręcz idealny! Dodający tą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wina i sera ale czekoladowa zyskuje corazwiększą rzeszę zwolenników. Ponieważ uwielbiam eksperymentować w kuchni postanowiłam stworzyćwłasnąwersję czekoladowego fondue nieużywającdotegocelu czekolady Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masło, dodać pokrojone banany, cukier, karmelizować, następnie podlać rumem i bardzo ostrożnie podpalić. Serwować z dowolnymi lodami. U mnie jest to zmrożony jogurt naturalny, który kapitalnie Zobacz więcej
Szampan i Truskawki
Szampan i Truskawki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szampan i truskawki
Słodki ogień

Słodki ogień 199

0
{{headerMessage}}
Niestety chłodne dni znów wróciły, ale znam doskonały sposób by to zmienić. Słodki ogień to szybki deser z bananów, z nutką rumu. Niech ten wieczór będzie pod hasłemJack Sparrow'a Składniki: 3 banany Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Walentynkowy deser

Walentynkowy deser 96

0
{{headerMessage}}
Walentynkowy deser 14 Luty 2013 · - autor: Krystyna Gerc · w deser · Zainspirowana przepisem „płonący deser lodowy” z magazynu Kuchnia 2/2013 zapraszam na smaczny deser walentynkowy:) Ciężkie warunki Zobacz więcej
dynamic24pl
dynamic24pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
naRuszcie
Płonące banany z grilla

Płonące banany z grilla 80

0
{{headerMessage}}
grilla. Gdy mieszanka zacznie skwierczeć, podpalić używając długiej zapałki. Podawać na ciepło z lodami. Grand Marnier to likier owocowy pochodzenia francuskiego o zawartości alkoholu 38-40%. Płonące Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdybyście mieli wybrać trzy potrawy, które mają czymś zaskoczyć, wręcz mają być spektakularne, zarówno w smaku jak i wyglądzie, to co byście wybrali? Ja zdecydowałam się na płonące naleśniki Suzette, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
owoc na wyciskaczem. Następnie dokładnie dokręcić dno butelki i postawić ją dnem do dołu. Zdjąć nakrętką i wlać do środka odpowiednią ilość wody. Na koniec zakręcić butelkę i mocno nią potrząsnąć. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z konfiturą i migdałami. Kruche słone ciasteczka z czarnuszką, Kruche, słone ciasteczka z makiem. Z okazji wieczoru tureckiego uraczono nas 5-smakowymi, płonącymi lodami. Oprócz cielesnej strawy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ze śmietanką i wlewamy do gorącego sosu, starannie mieszając. Rondel zdejmujemy z ognia. Żółtko rozkłócamy z rumem i dodajemy je do naszej polewy. Instrukcja montażu: Naleśniki smarujemy farszem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masło i mieszamy całość aż do połączenia. Wlewamy sok z pomarańczy, rum, całość dokładnie mieszamy i jeszcze minutę, dwie smażymy razem. Naleśniki składamy w kopertę – na pół i znowu na pół, polewamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przystawki miało "Sake Yiru" - pikantną zupę łososiową, zabielaną śmietaną z dodatkiem kiełków fasoli mung i świeżym imbirem. Daniem głównym było "Show Teppanyaki", czyli ryż z warzywami, udziki (nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
naleśniki. Podaj naleśniki z jabłkami. Polej sosem i posyp cukrem pudrem. Waniliowe lody lub jogurt również świetnie pasują do tego deseru. The post Płonące naleśniki – Crepes susets appeared first Zobacz więcej
{{headerMessage}}
naleśniki. Podaj naleśniki z jabłkami. Polej sosem i posyp cukrem pudrem. Waniliowe lody lub jogurt również świetnie pasują do tego deseru. The post Płonące naleśniki – Crepes suzette appeared first Zobacz więcej
{{headerMessage}}
formą o blat, aby wszystkie przestrzenie miedzy kawałkami jabłek dobrze się nią wypełniły. Formę włożyć do piekarnika na ok. 40-45 minut. Piec do momentu, aż masa się zetnie i nabierze złotego Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Degustacja w BelEtage

Degustacja w BelEtage 37

0
{{headerMessage}}
, lekko korzenny, ale przy tym nie dominujący w potrawie. Powiem, że taki sos mogłabym wyjadać łyżką, polać nim lody lub ciasto – był po prostu pyszny! Miałyśmy też przyjemność poznać szefa kuchni – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasowanie - to przecieranie przez sito pasztetów, powideł, owoców, warzyw i zup kremów. Po fasowaniu są znacznie delikatniejsze. Feta (ser) - grecki ser z owczego mleka (może mieć domieszkę do 30% Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wodą oraz kilkoma kostkami lodu. Kiedy wystygną, obierz je i wrzuć do dużej salaterki (Jeśli wybrałeś te duże, pokrój je na mniejsze części.) Obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonej wodzie. Gdy będą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, i lody, i serniki. Wszystko rewelacyjne! Jeden wpis ujął mnie jednak szczególnie, autorka puściła wodze fantazji i stworzyła prawdziwe kuchenne dzieło literackie: „Ciche pstryknięcie i przyćmione Zobacz więcej