plow

ZOBACZ TAKŻE:

gotowanie ze stylem
gotowanie ze stylem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie ze stylem
Płow

Płow 140

Płow lub inaczej Pilaw to danie pochodzenia tatarskiego, którego podstawą jest ryż, mięso i warzywa takie jak marchew, cebula oraz czosnek. Podobne danie przyrządzają Hindusi, lecz zamiast mięsa Zobacz więcej
edyta
edyta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kochanie przez gotowanie.
Płow

Płow 273

Danie, z którym spotkałam się na Krymie, jest typowe dla obszarów Azji Środkowej. Nie jest to potrawa wykwintna, lecz prosta i sycąca. Dla nas najlepsza drugiego dnia, odgrzewana na suchej patelni. Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Płow - tatarskie danie z ryzem

Płow - tatarskie danie z ryzem 196

Uwielbiam płow. Jest to jedno z moich ulubionych dań tatarskich. Czasami nazywany jest pilawem ale ta nazwa kojarzy mi się bardziej z Turcją. Nazwa płow była od zawsze używana w moim domu i tak Zobacz więcej
Płow czyli risotto pomojemu Płow szybki, smaczny i sycący. Zawsze się śmieję, że pewnie robię go z pogwałceniem wszelkich zasad przygotowania risotto. Ale działa i smakuje. A więc do dzieła. Mięso Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Płow - tatarskie danie z ryzem

Płow - tatarskie danie z ryzem 141

Składniki: * 2 szklanki ryżu * 1 duża marchew * 1 cebula * miękka wołowina (u mnie około 400 g) * tłuszcz (ja użyłam łoju wołowego ale można użyć tłustego mięsa) * olej do smażenia * sól, pieprz do Zobacz więcej
No dobra, płow powinnam napisać w cudzysłowie. Bo to jednak tylko taka moja wariacja na jego temat. Przede wszystkim, użyłam zamiast baraniny czy wieprzowiny, mięsa drobiowego - wszystko po to by Zobacz więcej
Istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że nie uda Wam się nigdzie zamówić tak przyrządzonych i podanych steków wołowych. Ale zawsze możecie je zrobić sami! Steki Diany były modne w połowie ubiegłego Zobacz więcej
Od lat co roku piekę pierniczki na Boże Narodzenie. Potem jest cała zabawa z dekorowaniem. Część pierniczków podaruję, a cześć zostawię w domu. Problem w tym, że te które zostaną w domu, to już Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Dyniowe podpłomyki

Dyniowe podpłomyki 26

Podpłomyki to dobre rozwiązanie dla osób, które szukają sposobu na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe pieczywo. Żeby zjeść na śniadanie takie płaskie bułeczki, nie musisz włączać piekarnika. Zobacz więcej
Istria
Istria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje codzienne przyjemności
Ostemplowany nude

Ostemplowany nude 69

Ostatnio obkupiłam się w akcesoria do zdobień paznokci. W tym w kilka płytek do stempelków z dużymi wzorami. Pierwsza próbka poniżej. Zmalowane przez Zobacz więcej
kathi
kathi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyzwania kuchenne
Ciastka stemplowane

Ciastka stemplowane 637

Kruche maślane ciasteczka idealne na każdą okazję. Smakują nie tylko dzieciom, a swój ciekawy kształt zawdzięczają uroczym stempelkom. Składniki na około 30 sztuk: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego Zobacz więcej
Podpłomyki z brokułowym pesto mogą być pysznym, drugim śniadaniem, a po dodaniu innych składników nawet daniem głównym. Podpłomyki to nasze polskie placki, odpowiedniki tortilli, macy, pity czy Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Soplówka jeżowata, małpia głowa

Soplówka jeżowata, małpia głowa 556

Soplówka jeżowata Hericinum erinaceum - wymierający już u nas, niestety, grzyb z rodzaju soplówek. Jest chroniona także w większości krajów Europy. Przypominam, że wszystkie gatunki soplówek są w Zobacz więcej
Powiem szczerze, ze nie myslalam, ze te ciasteczka beda tak bosko smakowac ;) Ciasteczka robione z wieloziarnistej maki orkiszowej z dodatkiem miodu i platkow owsianych, przekladane nutella. Pycha!!! Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Soplówka bukowa, soplówka gałęzista

Soplówka bukowa, soplówka gałęzista 237

Soplówka bukowa Hericinum coralloides - bardzo rzadki grzyb o przepięknych, niezwykłych owocnikach. W Polsce podlega jest gatunkiem chronionym. Zdjęcie nie najlepsze, ale ma już kilka lat - od tamtej Zobacz więcej
Okiem Liska
Okiem Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Cukinia na ciepło

Cukinia na ciepło 154

Dzisiaj zapraszamy na nasze danie, którym raczymy się zawsze podczas sezonu na cukinie. Szybkie, tanie i bardzo smaczne;) Składniki, cukinia, masło, pieprz, sól Zioła i przyprawy odSKWORCU Wykonanie; Zobacz więcej
Znowu dałam się namówić synkowi na pieczenie ciasteczek:)) Tym razem wypróbowaliśmy nowe stempelki do ciastek. Upiekliśmy kruche maślane ciasteczka, które im dłużej poleżą w szczelnie zamkniętym Zobacz więcej
BlueSpoon
BlueSpoon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blue Spoon
Kruche ciasteczka stemplowane

Kruche ciasteczka stemplowane 163

Kruche ciasteczka stemplowane Blog zmienił adres - ten przepis dostępny jest tutaj Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dieta Eco
Daikon - rzodkiew japońska (soplowa)

Daikon - rzodkiew japońska (soplowa) 100

Składniki: rzodkiew japońska ocet i woda w proporcji 1 do 3 sól curry papryka imbir Przygotowanie: Rzodkiew pokroić w 1-cm kawałki. Ocet zagotować z wodą i solą i przyprawami (przyprawy sypcie wg Zobacz więcej
A-Lisia
A-Lisia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z zielonej kuchni
Kumplowe pierogi z ziemniakami

Kumplowe pierogi z ziemniakami 191

Shoarma Tak się właśnie zastanawiam, w ilu Sphinxach w Polsce jadłam shoarmę...Oczywiście w Gdańsku, w Gdyni, Warszawie, Toruniu (tam pierwszą), Ols... Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: