płuca wieprzowe

Salceson cielęcy Składniki: - ścinki mięsa cielęcego, - kości z rozbioru, - nerki, serce, płuca i wątroba cielęca - peklosól 18g/kg, - skórki wieprzowe - pieprz 1,5g/kg, - majeranek 1g/kg, - sól do Zobacz więcej
1 kg.serc wieprzowych 1 kg.płucek wieprzowych 1 szklanka bulionu kurzego pieprz,sól,majeranek ***************************** Kaszę zalewamy w dużym garnku wodą i podgrzewamy na małym ogniu,aby Zobacz więcej
Domowy pasztet wieprzowy Składniki: ( nie podaję dokładnych ilości bo wszystko daję na tzw. oko) wątróbka wieprzowa ( jeden płat) serce - całe płuca - całe ozorek - cały kości na których jest mięsko, Zobacz więcej
Cześć =) Kaszanka, to wyrób wędliniarski z kaszy i krwi oraz podrobów: wątroby, płuc, skórek wieprzowych oraz tłuszczu - popularny w kuchni polskiej, słowackiej, węgierskiej i niemieckiej. Kaszankę w Zobacz więcej
Karkówka wygląda jak płuca „rasowego palacza popularnych”, jednakże w smaku jest najlepszym kawałkiem mięsa jaki udało mi się „popełnić”. Jest doskonała. Miękka, rozpływa się w ustach i Miśkowi Zobacz więcej
Jak u mamy. Składniki: tłusta wieprzowina (np. gulaszowe) 1,5 kg podgardle razem ze skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątróbka (cielęca, wieprzowa lub drobiowa) 0,2 kg marchew, seler, korzeń pietruszki, Zobacz więcej
Składniki: tłusta wieprzowina (np. gulaszowe) 1,5 kg podgardle razem ze skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątróbka (cielęca, wieprzowa lub drobiowa) 0,2 kg marchew, seler, korzeń pietruszki, cebula sól, Zobacz więcej
ze słoniny, płuca wieprzowe ,wątroba wieprzowa , skrawki mięsa wieprzowego przerośnięte tłuszczem, mięso z głowizny ). 30 dag skwarek z podgardla . 50 dag sparzonej krwi wieprzowej. Rosół z Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
PIEROGI Z PŁUCKAMI

PIEROGI Z PŁUCKAMI 882

0
chodzi o formowanie pierogów, każdy ma swoją ulubioną, sprawdzoną metodę. Ja rozwałkowuję część ciasta i wycinam foremką koła, sklejam i robię falbankę. SKŁADNIKI NA NADZIENIE: 1 kg płucek Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Pierogi z podrobami

Pierogi z podrobami 3656

0
przyprawić, można też dodać kiszoną kapustę ale wtedy ich smak jest trochę inny, chociaż również bardzo dobry. U mnie dzisiaj wersja tradycyjna, taką jaką znam od wielu lat. Składniki na farsz: 1 kg Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami 1137

1
warto przez nią przejść. Pierogi w smaku są niepowtarzalne (zdecydowanie dla zwolenników smaku podrobów lub kaszanki). W porównaniu z pierogami z mięsem są dużo lżejsze. Składniki (70 sztuk): 1 kg Zobacz więcej
,by nie podchodziło pod sklejane brzegi Składniki na ciasto: 60 gad mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 2 łyżki oleju sól 1/2 łyżeczki Składniki na farsz: podroby wieprzowe 1 porcja : płuca,serce 1 Zobacz więcej
twardych i chrupiących produktów, toteż do płucek wracać nie planuję. Niemniej w zestawieniu z tym sosem mogłabym zjeść wszystko - nawet gąbkę. PŁUCKA WIEPRZOWE NA KWAŚNO Składniki: - 800 gram płucek Zobacz więcej
Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Płucka na kwaśno

Płucka na kwaśno 3179

1
Mój ulubiony przepis na płucka – oczywiście najlepsze są płucka cielęce, ale tym razem w masarni były tylko wieprzowe i musiałam się nimi zadowolić. Składniki: płuca wieprzowe – 1, 5 kg, cebula – 3 Zobacz więcej
farszem z ziemniaków, twarogu i podsmażonej cebuli. Lubelskie regionalne pierogi zawierają kaszę gryczaną. Mogą być z samą kaszą, kaszą z twarogiem, kaszą z kapustą lub kaszą i mięsem. Mięsem zwykle Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
Domowa kaszanka

Domowa kaszanka 4609

1
Ostatnio zbrakło mi czasu żeby dodać jakiś przepis. Bardziej z jego braku niż z lenistwa. W tym czasie robiłam domowe wyroby. Jednym z nich jest kaszanka z kaszą jęczmienną.Oto przepis. Składniki: 1kg Zobacz więcej
ze smażenia mięsa wlewamy wino, zagotowujemy, zeskrobujemy z patelni wszystkie drobinki ze smażenia mięsa 6. Do wina dodajemy śmietankę, listki tymianku, za pomocą noża z sera zeskrobujemy skórkę, Zobacz więcej
zdrowego zywienia jest większa. Uda się, a tłusty czwartek nam nie straszny! Roladki schabowe z warzywami w paście curry z ciepłą sałatką z fasolki: Roladki: - 6 plastrów schabu wieprzowego bez kości Zobacz więcej
“Smaki dzieciństwa”. Składniki (spora porcja dla jednej osoby): · 1 płuco (u mnie wieprzowe) · 1 cebula · 2-3 liście laurowe · kilka kulek ziela angielskiego · sól i pieprz czarny do smaku · szczypta Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
gęsi smalec

gęsi smalec 3214

0
przygotowują gęś do pieczenia zwykle odrywam bryłki sadła i wrzucam je na dno brytfanny. piekąc później od razu przetapiają się na smalec, który w przeciwieństwie do smalcu wieprzowego ma wiele Zobacz więcej