płuca wieprzowe

beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Salceson cielęcy

Salceson cielęcy 548

0
{{headerMessage}}
Salceson cielęcy Składniki: - ścinki mięsa cielęcego, - kości z rozbioru, - nerki, serce, płuca i wątroba cielęca - peklosól 18g/kg, - skórki wieprzowe - pieprz 1,5g/kg, - majeranek 1g/kg, - sól do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 kg.serc wieprzowych 1 kg.płucek wieprzowych 1 szklanka bulionu kurzego pieprz,sól,majeranek ***************************** Kaszę zalewamy w dużym garnku wodą i podgrzewamy na małym ogniu,aby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Domowy pasztet wieprzowy Składniki: ( nie podaję dokładnych ilości bo wszystko daję na tzw. oko) wątróbka wieprzowa ( jeden płat) serce - całe płuca - całe ozorek - cały kości na których jest mięsko, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kaszanki, to: cebula, pieprz i majeranek. Do wyrobu kaszanki używa się kaszy jęczmiennej (widoczna na zdjęciu) lub gryczanej. Do Polski kaszanka trafiła w XVII w. Pisał o tym Jan Chryzostom Pasek, Zobacz więcej
trzaska gotuje
trzaska gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
trzaska gotuje
Karkówka PŁUCA PALACZA

Karkówka PŁUCA PALACZA 122

0
{{headerMessage}}
Karkówka wygląda jak płuca „rasowego palacza popularnych”, jednakże w smaku jest najlepszym kawałkiem mięsa jaki udało mi się „popełnić”. Jest doskonała. Miękka, rozpływa się w ustach i Miśkowi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak u mamy. Składniki: tłusta wieprzowina (np. gulaszowe) 1,5 kg podgardle razem ze skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątróbka (cielęca, wieprzowa lub drobiowa) 0,2 kg marchew, seler, korzeń pietruszki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: tłusta wieprzowina (np. gulaszowe) 1,5 kg podgardle razem ze skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątróbka (cielęca, wieprzowa lub drobiowa) 0,2 kg marchew, seler, korzeń pietruszki, cebula sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
KASZANKA Witam wszystkich którzy uwielbiają domowe wyroby , cenią niepowtarzalny smak i świeżość wyrobów . Robiąc sami mamy pewność , że jemy produkty najwyższej jakości , dostosowane do smaku naszych Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
PIEROGI Z PŁUCKAMI

PIEROGI Z PŁUCKAMI 991

0
{{headerMessage}}
chodzi o formowanie pierogów, każdy ma swoją ulubioną, sprawdzoną metodę. Ja rozwałkowuję część ciasta i wycinam foremką koła, sklejam i robię falbankę. SKŁADNIKI NA NADZIENIE: 1 kg płucek Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Pierogi z podrobami

Pierogi z podrobami 4451

0
{{headerMessage}}
przyprawić, można też dodać kiszoną kapustę ale wtedy ich smak jest trochę inny, chociaż również bardzo dobry. U mnie dzisiaj wersja tradycyjna, taką jaką znam od wielu lat. Składniki na farsz: 1 kg Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami 1280

1
{{headerMessage}}
warto przez nią przejść. Pierogi w smaku są niepowtarzalne (zdecydowanie dla zwolenników smaku podrobów lub kaszanki). W porównaniu z pierogami z mięsem są dużo lżejsze. Składniki (70 sztuk): 1 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,by nie podchodziło pod sklejane brzegi Składniki na ciasto: 60 gad mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 2 łyżki oleju sól 1/2 łyżeczki Składniki na farsz: podroby wieprzowe 1 porcja : płuca,serce 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyznam szczerze, że eksperymentowanie z płucami było dla mnie najtrudniejszym kulinarnym wyzwaniem (tak, nawet większym niż mózg). Jedynym, co przychodzi mi do głowy, gdy próbuję porównać z czymś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przypuszczalnie pierogi pochodzą z dalekiego wschodu. Są dowody wskazujące, że biskup Jacek Odrowąż zachwycił się nimi podczas pobytu w Kijowie i zapewne to on sprowadził je do Polski. Wrócił on do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
a do reszty surowca 18 g/kg soli nie jodowanej. Po tym czasie zaczynamy parzenie łopatki woda 70 stopni mięso parzymy do 65 stopni. Wyjmujemy do ostygnięcia .Następnie do wody wrzucamy skórki, głowę, Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
Domowa kaszanka

Domowa kaszanka 4790

1
{{headerMessage}}
Ostatnio zbrakło mi czasu żeby dodać jakiś przepis. Bardziej z jego braku niż z lenistwa. W tym czasie robiłam domowe wyroby. Jednym z nich jest kaszanka z kaszą jęczmienną.Oto przepis. Składniki: 1kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ze smażenia mięsa wlewamy wino, zagotowujemy, zeskrobujemy z patelni wszystkie drobinki ze smażenia mięsa 6. Do wina dodajemy śmietankę, listki tymianku, za pomocą noża z sera zeskrobujemy skórkę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zdrowego zywienia jest większa. Uda się, a tłusty czwartek nam nie straszny! Roladki schabowe z warzywami w paście curry z ciepłą sałatką z fasolki: Roladki: - 6 plastrów schabu wieprzowego bez kości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
“Smaki dzieciństwa”. Składniki (spora porcja dla jednej osoby): · 1 płuco (u mnie wieprzowe) · 1 cebula · 2-3 liście laurowe · kilka kulek ziela angielskiego · sól i pieprz czarny do smaku · szczypta Zobacz więcej