płucka cielęce

Farsz: 1 kg płucek cielęcych, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 2 garście grzybów suszonych, 2 cebule, 2 listki laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, sól, pieprz, 2 posiekane Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
5 ćwiartka podroby

5 ćwiartka podroby 1284

0
bycze jądra cynaderki - nerki cielęce flaki gulasz z żołądków drobiowych nóżki wieprzowe w galarecie serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Żurek

Żurek 415

1
1 kg płucek cielęcych, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 2 garście grzybów suszonych, 2 cebule, 2 listki laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, sól, żurek w butelce, śmietana Zobacz więcej
składniki na farsz: 500 g płucek cielęcych 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka pieprzu czarnego 2 listki laurowe 150 g cebuli 1 jajo 2-3 łyżki majeranku 3-4 łyżki oleju słonecznikowego sól, Zobacz więcej
wołowinę, wieprzowinę, królika, mięso mielone, a także podroby - płucka, wątróbki i między innymi serca cielęce. Wcześniej miałam okazję jadać jedynie serduszka drobiowe, malutkie, w gulaszach lub Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami 384

0
Nasłuchałam się o pierogach z płuckami... Oj nasłuchałam :) Długo się za nie zabierałam- pewnie dlatego, że nigdy płucek nie jadłam. Były obawy czy sobie poradzę no i czy płucka będą zjadliwe :) O Zobacz więcej
mnie do zorganizowania akcji "Od głowy do ogona" - czas przypomnieć sobie jakie cudowności można stworzyć z płucek, nereczek, wątróbek, ogonów czy polików wołowych i innych podrobów czy części Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
NERKI CIELĘCE NA GRZANCE

NERKI CIELĘCE NA GRZANCE 367

0
moje dzieci są nauczone, że nie świnka to nie tylko schab i karkówka. Pierogi z płuckami to danie bez którego moja rodzina nie wyobraża sobie kuchni, za ozorki w sosie chrzanowym ja oddam każdy inny Zobacz więcej
, z wątróbki, z pieczarkami. Farsz z kaszy Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej 10 dkg słoniny wątróbka, nerki, płucka z prosięcia 2 cebule 2 jajka łyżeczka majeranku 1/4 szklanki mocnego rosołu sól, Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
O podrobach

O podrobach 390

0
. Ale ciocia cynaderki gotowała ochoczo. Standardowo serwowała je z sosem śmietanowym, czasami z grzybkami. Podobnie przygotowywała gulasz z serduszek czy płucka. Jak się jest dzieckiem, to wszystkie Zobacz więcej
Przepisy » Dużo i do syta » Kluchy, pierogi & naleśniki » Pierogi z dudami (płuckami) » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zobacz więcej
Przepisy » Dużo i do syta » Krokiety z kapustą kiszoną i dudami (płuckami) » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Prosiak pieczony

Prosiak pieczony 2093

0
Prosiak – około 5-6 kilo, 400 gram kaszy gryczanej, 300 gram płucek cielęcych, marchewka, mała pietruszka, kawałek selera, kilka grzybów suszonych, cebula, ziele angielskie, pieprz czarny, listek Zobacz więcej
lubi, ale ja bardzo, zwłaszcza te najdelikatniejsze czyli właśnie cielęce. W moim domu rodzinnym często jedliśmy podroby np. ozorka w galarecie czy w sosie chranowym, teraz w mojej kuchni też są Zobacz więcej
przepisy się to czuje, zrobił coś, czego nikt przed nim się nie podjął. Poświęcił dużo, żeby wydać tę książkę, bez sponsora, promocji, wszystko własnym kosztem. Myślę, że każdy kogo interesują Zobacz więcej
zebranych przez autora od znajomych, przyjaciół oraz ich rodziców. Możecie przygotować m.in. jajecznicę z móżdżkiem cielęcym, wątróbkę wmalinowym sosie, płucka na kwaśno, żołądki zwarzywami, flaki Zobacz więcej
zebranych przez autora od znajomych, przyjaciół oraz ich rodziców. Możecie przygotować m.in. jajecznicę z móżdżkiem cielęcym, wątróbkę wmalinowym sosie, płucka na kwaśno, żołądki zwarzywami, flaki Zobacz więcej
się i on sam: Kalbsbeuschel mit Semmelknödel, czyli duszone w śmietanie podroby cielęce: płucka, serca i wątroba, podane z bułczanym knedlem. Jakie to było dobre, jakie to było kojące, jakie to było Zobacz więcej