płucka wieprzowe

twardych i chrupiących produktów, toteż do płucek wracać nie planuję. Niemniej w zestawieniu z tym sosem mogłabym zjeść wszystko - nawet gąbkę. PŁUCKA WIEPRZOWE NA KWAŚNO Składniki: - 800 gram płucek Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
5 ćwiartka podroby

5 ćwiartka podroby 1070

0
bycze jądra cynaderki - nerki cielęce flaki gulasz z żołądków drobiowych nóżki wieprzowe w galarecie serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 1kg mąki 1 jajko 3 łyżki oleju garnuszek letniej wody szczypta soli Farsz: 2kg kapusty 1kg płucek wieprzowych 4spore cebule przyprawy wg uznania Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie Zobacz więcej
je!. 2 szkl.mąki pszenne 1 szkl.mąki żytniej pełnoziarnistej 1szkl.ciepłej wody (dodajemy jej tyle ile wejdzie w ciasto ) Farsz: *********************** Płucka wieprzowe Jajko Sól i pieprz Odrobina Zobacz więcej
180. Salceson z szynkowara Na salceson ( dwa wsady do szynkowara) potrzeba: 1/2 świńskiego łba ok. 10 dag skórek wieprzowych ok. 25 dag słoniny serce, płucka, ozorek przyprawy do smaku: czosnek( 2-3 Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
PIEROGI Z PŁUCKAMI

PIEROGI Z PŁUCKAMI 882

0
Po pierogach ze szpinakiem i z soczewicą, będzie przepis na te moje ulubione. To smak z dzieciństwa, który pokochały także moje dzieci. Nie każdemu będzie takie nadzienie odpowiadało - jednak dla mnie Zobacz więcej
. Składniki: podroby z królika i 2 przednie nogi z królika 400 g wątróbek drobiowych od 0,5 - 1 kg płucek wieprzowych 600 g podgardla wieprzowego 4 bułki pszenne np. kajzerki 3 średnie cebule 4-5 Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami 1134

1
Pierogi z płuckami kojarzą mi się ze smakami dzieciństwa i czasami kryzysowymi. Jakoś do tej pory nigdy ich sama nie przyrządzałam, kiedy więc natrafiłam na świeżą dostawę w zaufanym sklepie mięsnym, Zobacz więcej
Nie pamiętam, żeby moja mama w podrobowych smakach wykraczała poza drobiowe serca i żołądki w galarecie, czy smażoną wątróbkę. Mogła to oczywiście robić przed moimi narodzinami, ale generalnie tego Zobacz więcej
Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Płucka na kwaśno

Płucka na kwaśno 3175

1
Mój ulubiony przepis na płucka – oczywiście najlepsze są płucka cielęce, ale tym razem w masarni były tylko wieprzowe i musiałam się nimi zadowolić. Składniki: płuca wieprzowe – 1, 5 kg, cebula – 3 Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Salceson domowy

Salceson domowy 3659

2
..i dodaje wedle własnego uznania..ja robię zawsze na oko .. 1/2 świńskiego łba ok. 10 dag skórek wieprzowych ok. 25 dag słoniny serce, płucka, ozorek przyprawy do smaku: czosnek( 2-3 ząbki) sól Zobacz więcej
Płucka... dość kontrowersyjny składnik, jedni zajadają się daniami z dodatkiem tych podrobów bez opamiętania, a inni nie mogą o tym słyszeć. Podobnie jak z wątróbką :). U mnie w domu wszyscy lubimy, Zobacz więcej
Mam takie swoje przekonanie – podroby omijam z daleka. To ciekawe zjawisko, bo otwieram się na owoce morza, chętnie próbuję i poznaje nowe smaki, żołądkom, sercom, płuckom i innym mówiąc jednocześnie, Zobacz więcej
Pewno powiecie że niedawno jedliście pierogi ,ale ja w te święta wcale się tak nimi nie objadłam, zniknęły nawet nie wiem kiedy i czułam lekki niedosyt .Postanowiłam je zrobić ale w innej wersji z Zobacz więcej
na sklepowej półce wywołuje u mnie odruch ucieczki, o przygotowaniu nie wspomnę. Rosołku – jeśli Twoje zaproszenie na ozorek jest aktualne to się piszę :) Jak będzie dobre, to może się odważę i Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
NERKI CIELĘCE NA GRZANCE

NERKI CIELĘCE NA GRZANCE 352

0
moje dzieci są nauczone, że nie świnka to nie tylko schab i karkówka. Pierogi z płuckami to danie bez którego moja rodzina nie wyobraża sobie kuchni, za ozorki w sosie chrzanowym ja oddam każdy inny Zobacz więcej
, konserwantów i polepszaczy . Co do tego mają pierogi , ano mają , do nich oprócz skrawków mięsa , czasem kawałka łopatki dorzucano płucka lub serca i to nadawało nadzieniu niepowtarzalnego smaku i Zobacz więcej
Kolejny nasz przepis z serii-wyroby domowe:Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak i płuckami. My z Piotrem uwielbiamy kaszankę, wszelaką, tradycyjną z dodatkiem krwi z różnymi kaszami: gryczaną, Zobacz więcej
Ozorki w sosie chrzanowym to danie z gatunku tych, które nie każdemu smakuje. Ozorki wraz z innymi podrobami: sercami, żołądkami, płuckami i wątrobą to produkty,którymi jedni się zachwycają a inni Zobacz więcej
Na blogu jest już przepis na ozory w sosie chrzanowym. Dzisiaj dowiecie się jak przygotować Ozory w sosie koperkowym. Ozory to danie z gatunku tych, które nie każdemu smakuje, niektórzy na samą myśl Zobacz więcej