płynna marynata do piersi gęsi

, cytrynowej macierzanki i intensywnie pomarańczowych płatków nagietka. Elegancki i prosty w wykonaniu Krem Batatowy to znakomita przystawka. Tworzy wyjątkowy duet z polską młodą gęsią owsianą, Zobacz więcej
chude: leszcz, pstrąg, szczupak, sandacz, dorsz, mintaj, morszczuk, sola, chude wędliny wieprzowe idrobiowe (szynka, polędwica, kiełbasa szynkowa)mięsa tłuste: wieprzowina, baranina, kaczki, gęsi, Zobacz więcej
wino nadawało się już do konsumpcji, zaś kuchnie szlachtowały zwierzynę i przygotowywały mięsa na sezon zimowy. A co ma piernik do wiatraka, czyli Święty Marcin do gęsi? Legenda głosi, że jako Zobacz więcej
o tym co kulinarnego wynika z moich wędrówek po straganach. Teraz opowiem Wam o mojej nowej miłości – pęczaku. Pęczak zdarzyło się mi jeść w zupie raz czy dwa. Nigdy jednak jakoś do kasz mnie nie Zobacz więcej