płynne

to spodobał mi się jej obłędny kolor w książce, reszta jest już zupełnie inna. Odrobina cierpliwości, a w ustach poczujecie słodycz i delikatność cukinii, intrygujący smak mleczka kokosowego, Zobacz więcej
Z uwagi na wzmożone zachorowania postanowiłam przybliżyć Wam kolejny produkt, którego możecie użyć w walce z przeziębieniami, katarem, kaszlem… Jest to niedoceniany MIÓD. Z uwagi na panującą modę Zobacz więcej
Płynna owsianka gotowana rano na mleku z bananem i gorzką czekoladą Prosto tak, od dawna taka za mną chodziła. W sam raz na cały dzień po za domem, szkoła, sprawdzian, matura zrozszerzonegopolskiego ( Zobacz więcej
Nocna jaglanka z sezamem (również zmielonym w środku), tahini i miodem. Overnight millet with sesame (also grounded inside), tahini and honey. Kiepskie światło, kiepskie zdjęcia. Ale za to jaka Zobacz więcej
Robię go od wielu lat, kiedyś, gdy w PL nie można było kupić syropu klonowego, pełnił jego obowiązki. Teraz to sprawa kryzysowa - wszak pół litra karmelu jest kilkadziesiąt razy tańsze, niż taka sama Zobacz więcej
Tak tak! to jest jeden z tych dni w których trzeba rozpieścić swoje podniebienie:))))) Suflet z płynnym środkiem jest jak eksplozja zmysłów, na początku lekko gorzkie, a później bardzo słodkie, Zobacz więcej
rondelku roztapiamy masło, wrzucamy czekoladę, mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy na bok do przestygnięcia. Białka ubijamy z cukrem tak, aby powstała sztywna piana. Dodajemy do niej żółtka, płynną Zobacz więcej
"Deser dla prawdziwych czekoladoholików - uwaga: może wzmagać uzależnienie" - cytat z książki "Pyszne 25" ;) Przepyszny! Baaaaardzo czekoladowy deser a w środku gorąca, płynna czekolada :) Najlepiej Zobacz więcej
czekolady (50 gr) 50 gr masła 30 gr cukru 10 gr mąki 1 jajko łyżka kakao łyżeczka cukru pudru Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w naczyniu nad gorącą wodą). W misce ucieramy jajko z Zobacz więcej
czekoladę z masłem-wymieszać. Masę przelać do,wysmarowanych masłem, kokilek lub foremek na muffinki i zapiekać przez 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni C. (Masa powinna być w Zobacz więcej
czekolady (50 gr) 50 gr masła 30 gr cukru 10 gr mąki 1 jajko łyżka kakao łyżeczka cukru pudru Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w naczyniu nad gorącą wodą). W misce ucieramy jajko z Zobacz więcej
Fondant zpłynną mleczną czekoladą- niebo wgębie Tosprawdzony przepis Ani Starmach, któryrobiłam już wielokrotnie, troszeczkę zmieniłam proporcje bo jak dla mnie przepis początkowy był zasłodki. Warto Zobacz więcej
Pierwszy raz próbowałam tej genialnej potrawy podczaswizyty w restauracjiFoccacia Ristorante w Warszawiei przepadłam. Genialny smak, płynne żółtko, pyszny ser w środku. Tym razem sama zdecydowałam się Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Bagietki na płynnym zakwasie

Bagietki na płynnym zakwasie 56

1
Znowu to zrobiłyśmy:) Wspólnie wypiekałyśmy. Tym razem bagietki na płynnym zakwasie. To nie są takie białe pszenne bagietki, jakie można kupić w marketach. To prawdziwe pieczywo na żytnim zakwasie. Z Zobacz więcej
w głowie pomysły na następne małe wypieki. Ale nie piekę ich non stop, bo urozmaicenie jest niezbędne. I po muffinkach jest ciasto, potem może jakiś deser, znowu ciasto i znowu…aż o muffinkach Zobacz więcej
Z ogromną przyjemnością dołączyłam do grona piekarek i do akcji wspólnego pieczenia chleba. Tym razem wspólnie piekłyśmy bagietki na płynnym zakwasie.Przepis wybrała dla nas Renata S., a Zobacz więcej
Wrześniowe wspólne pieczenie organizowane przez Amber tym razem z przepisu Renaty S. Zaproponowała ona Bagietki na zaczynie płynnym. Moim zdaniem, na prawdę pyszne, chrupiące i puszyste bagietki to Zobacz więcej
Raviolo con uovo - czyli włoski pieróg z kremowym farszem i płynnym żółtkiem. Jeśli szukacie czegoś wyjątkowego to ten pieróg z pewnością was zadowoli. Mnie przyniósł wielką radość już podczas Zobacz więcej
przebiło się przez chmury przygnębienia. Et voila! Opracowaliśmy pierwszy w historii sposób pieczenia udanej bagietki - długiego, chrupiącego, drożdżowego, złocistego bochenka o niepowtarzalnej Zobacz więcej
i urosły, ale .... Zdjęcia robiłam już bardzo późno w beznadziejnym sztucznym oświetleniu i bez większego serca do produktu za co bardzo przepraszam. Niewątpliwie jest to przepis dla tych co nie Zobacz więcej