po burgundzku

{{headerMessage}}
Smaczne i pożywne danie. Podajemy je „do góry nogami” czyli wykładając potrawę na talerz poprzez odwrócenie garnka. Składniki ok 500 g ziemniaków 50 g boczku (najlepiej wędzonego) 1,5 laski kiełbasy … Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Rondel burgundzki

Rondel burgundzki 93

0
{{headerMessage}}
Rondel burgundzki to zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem różnego rodzaju mięs. Nie wiem skąd wzięła się nazwa i czy faktycznie potrawa ta pochodzi z burgundii, dla mnie jest to niezapomniany smak Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku 628

2
{{headerMessage}}
Dzisiaj przed Wami kolejne jednogarnkowe rozgrzewające danie na jesień. Pyszna i aromatyczna wołowina po burgundzku, której pozazdroszczą Wam wszyscy okoliczni sąsiedzi! Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Gulasz po Burgundzku Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 268

5
{{headerMessage}}
Klasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Policzki wołowe to dla mnie całkowita nowość. Udało mi się je kupić w jednej z sieci dyskontowej i biorąc pod uwagę jak mało osób miało tę szansę uważam się za szczęściarę, że w moim sklepie były i Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Ślimaki po burgundzku

Ślimaki po burgundzku 56

0
{{headerMessage}}
Ślimaki po burgundzku fot. D.Szymborska „Ja to nic gotowego nie kupuje”, „No co ty, takie mrożonki to świństwo”, „Żeby tak iść na łatwiznę i tylko odgrzewać”. Niby się zgadzam z tymi zdaniami, niby. Zobacz więcej
slodkoostre
slodkoostre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko Ostre
WOŁOWINA PO BURGUNDZKU

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU 375

0
{{headerMessage}}
. Składniki 500 g pręgi wołowej Kostka Rosół wołowy Kucharek Przyprawa do gulaszu Prymat 2 łyżki mąki 1 marchewka 20 g pieczarek Olej do smażenia Cukier Sól morska Prymat Pieprz czarny mielony Prymat Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na dzisiejszy obiadek moja wersja gulaszu po burgundzku. Jeśli jeszcze nie próbowaliście mięska przyrządzanego w ten sposób musicie koniecznie spróbować. Polecam i zapraszam:) Gulasz po burgundzku - 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach.Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ostatnią sobotę gościliśmy u nas znajomych. Postanowiliśmy wypróbować nasz nowy zestaw do fondue. Zdecydowaliśmy się na mięsne fondue burgundzkie (fondue bourguignonne). Przygotowaliśmy pyszne mięso Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Ślimaki po burgundzku

Ślimaki po burgundzku 107

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj specjały kuchni francuskiej. Dla jedynych to prawdziwy rarytas, dla innych coś, czego nigdy nie włożyliby do ust. Mowa jest o ślimakach - uważanych za afrodyzjaki. Dla tych, którzy bardzo je Zobacz więcej
Harmonia smaku
Harmonia smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Harmoniasmaku
Ślimaki po burgundzku

Ślimaki po burgundzku 171

0
{{headerMessage}}
właśnie tutaj przyrządza się słynne ślimaki po burgundzku z dodatkiem masła z czosnkiem i pietruszką. Bywają zazwyczaj podawane jako przystawka z dodatkiem grzanek. W Polsce ślimaki winniczki są pod Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczarek i obsmażamy na patelni. Dodajemy do naczynia, mieszamy i pieczemy pod przykryciem jeszcze 30 minut. Jeśli użyjemy świeżego tymianku to dodajemy go zaraz przed podaniem, natomiast jeśli Zobacz więcej
mme.Tico
mme.Tico Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ticounderconstruction
wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku 148

0
{{headerMessage}}
jednocześnie Julie & JUlia z cudną Meryl Streep w roli Child. Wołowina Po Burgundzku 750 gr wołowiny 1 cebula 1 marchewka 2 ząbki czosnku 300 ml wytrawnego czerwonego wina 200 ml bulionu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubimy wołowinę, zwłaszcza w postaci ambrozji, ale ileż można... Dość smakowicie brzmi przepis na wołowinę po burgundzku, ale niestety - istota jej smaku polega na winie, a naszym plebejskim Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 204

1
{{headerMessage}}
Choć przygotowanie wołowiny po burgundzku, wymaga poświęcenia jej kilku godzin, to efekt zadowoli pewnie każde podniebienie. To chyba najpyszniejsze danie z udziałem wołowiny jakie jadłam. Mięso przy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczarek i obsmażamy na patelni. Dodajemy do naczynia, mieszamy i pieczemy pod przykryciem jeszcze 30 minut. Jeśli użyjemy świeżego tymianku to dodajemy go zaraz przed podaniem, natomiast jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina po burgundzku. Klasyk kuchni francuskiej. Trochę jak nasz gulasz wołowy ale ... dużo bardziej wytrawny. Jeśli nie lubicie smaków wytrwanych, to nie będzie danie dla Was. W daniu mocno czuć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wpis Wołowina po burgundzku pochodzi z bloga Paszczaki gotują Wołowina po burgundzku to klasyk, który trzeba choć raz w życiu spróbować. Do przygotowania i do podawania polecamy wyśmienite wina ze Zobacz więcej