po co woda do nalesnikow

Takie nalesniki robie mniej wiecej od czasu ,kiedy poznalam make orkiszowa,czyli jeszcze dokladniej, od ponad roku:) Sa naprawde dobre,moge nawet powiedziec- idealne. W smaku prawie wcale nie roznia Zobacz więcej
Brick to platy ciasta z maki pszennej i wody. Znane sa w kuchni zydowskiej i srodziemnomorskiej, sa troche podobne do platow Filo. Kupuje sie je w supermarkecie. To danie mozna wykonac tez uzywajac Zobacz więcej
okonie w zalewie octowej: » NALEŚNICZKI ZE SZPINACZKIEM Witajcie dawno mnie nie bylo ale znów mam problem z internetem:(Dziś mam dla Was przepis na pyszne i szybkie w wykonaniu naleśniczki ze Zobacz więcej
Płatki owsiane błyskawiczne w naleśnikach z warzywami i buncem 1 jajo 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych Kupiec 400 ml gazowanej wody mąka pszenna ile zabierze 1/2 młodej kapusty 1 szklanka Zobacz więcej
1 łyżka oleju z pomidorów łyżeczka czarnuszki (dodajemy na koniec) ok. 1/2 szklanki wody do uzyskania konsystencji gęstej śmietany wszystko zmiksować na gładką masę. jeśli mamy czas to ciasto Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Dosa z fasolki mung

Dosa z fasolki mung 322

1
nalesnikow swietnie laczyl sie z pikantno-slodkim smakiem dipu. Polecam:) Dosa z zielonej fasoli mung Green gram dosa/Moong bean pancake na 9 nalesnikow 1 i 1/5 szklanki fasolki mung 1, 2 male Zobacz więcej
Tego poranka mialam ogromna ocohote wlasnie na male nalesniki-miekkie , koniecznie ze slodkim sosoem. Zastanawialam sie chwile czy bardziej przemawia do mnie woda rozana czy woda z kwiatu pomaranczy. Zobacz więcej
Nalesniki z jogurtem greckim i jagodami, to opcja dla leniwych, ktorzy marza o pierogach z jagodami Nie jest to w sumie to samo danie ale smakuje bardzo podobnie. Ja przygotowalam sobie takie Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Makowe placuszki

Makowe placuszki 105

0
Tym razem glownym dodatkiem nalesnikow jest masa makowa-o ktorej czesto przypominamy sobie okresie swiat przy zabieraniu sie do pieczenia makowca:). Ciasto jest gestsze, razowe z lekka kwasna nuta Zobacz więcej
I pomyslec, ze dwa samotne bialkamoga zainspirowac do wymyslenia takich niecodziennych nalesnikow.Nawet nie mialam pewnosci, czy to sie wogole uda. Na szczescie los byl dla mnie laskawy i dzieki temu Zobacz więcej
mineralnych i witamin. Na bazie naci z marchewki mozemy przyrzadzac pyszne,zdrowe koktajle,ale dzisiaj proponuje zrobic pesto. Ja swoje pesto podalam ze spaghetti,ale moze nam rowniez posluzyc jako Zobacz więcej
Dzisiaj odchudzona wersja faszerowanych nalesnikow/krokietow: nalesniki z razowej maki z niskokalorycznym farszem z gotowanego kurczaka i warzyw. Bez panierki, alebardzo "urodziwe", bo oproszone Zobacz więcej
Naleśniki z zapiekanym kozim serem, granatem i świeżym szpinakiem, polane rubinowym sosem Dzis przedstawiam Wam kolejny sposob na podanienalesnikow, ktory byl kompletna improwizacja, a calkowicie mnie Zobacz więcej
szklanki płynu- pol na pol woda z mlekiem 2 lyzki oliwy szczyptę soli ew. tluszcz do smażenia Do przesianej mąki wbijamy umyte wczesniej jajka, można tez osobno ubić pianę i dodac na końcu ale to nie Zobacz więcej
, probuje roznych polaczen i, jak dotad, wszystkie moje pomysly byly dobre (ach ta skromnosc... ;)). Dlatego doszlam do wniosku, ze mieta pasuje do wszystkiego :) Dzisiaj sos mietowy, banalnie prosty, Zobacz więcej
Lubicie "ruskie "nadzienie pierogowe,a nie macie cierpliwosci lepic pierogow?Jest alternatywa,pyszne nadzienie pierogowe w nalesnikach. Do nalesnikow mozemy spokojnie uzywac 100 % razowej maki drobno Zobacz więcej
sie smakiem takiej zapiekanki. Zapiekanka z gryczanych nalesnikow z serem i boczkiem i sosem pieczarkowym. 250g maki gryczanej 75g maki pszennej jajko 1 lyzeczka soli 750ml wody 1 lyzka oliwy z Zobacz więcej
Nie bede sie chwalic..bo tego nie potrafie ocenic. Wszyscy sa zawsze pod wrazeniem moich nalesnikow. Tylko chyba ja sama nie,bo przyznam sie ,ze nie przepadam za nimi, a juz jako dzieciak to ich nie Zobacz więcej
nalezy gotowac je powoli,z przerwami,a zawartoscia garnka potrzasac zamiast mieszac lyzka .Gotowac w plaskim,szerokim garnku,z ktorego woda szybciej odparuje.Warto pamietac,ze zamiast wody mozna uzyc Zobacz więcej
. Moja wersja tym razem z mascarpone (trochę innym niż poprzednio) i borówkami. Myślę, że świetna propozycja obiadowa, na upały, które obecnie panują, ale również na deser, czy kolację. Danie lekkie, Zobacz więcej