Przepis na po mongolsku

Powiązane przepisy:

Kuchennyviral
Kuchennyviral Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchennyviral.pl
Wołowina po mongolsku

Wołowina po mongolsku 117

Choć potrawa nazywa się wołowina po mongolsku, to nie jest w rzeczywistości przepisem z kuchni mongolskiej. To danie podawane w chińsko-amerykańskich restauracjach za wielką wodą. Mimo to przepis wart Zobacz więcej
Wołowina po mongolsku to jedno z lepszych azjatyckich dań jakie tworzę w kuchni. Mięso jest niezwykle kruche i dosłownie rozpada się w ustach, mimo że na patelni spędza dosłownie chwilę. Do przepisu Zobacz więcej
whipped cream
whipped cream Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
whipped cream
Wołowina po mongolsku

Wołowina po mongolsku 206

Wychodząc dzisiaj w pośpiechu z domu, wyjęłam kawałek zamrożonej wołowiny z lodówki. W pierwotnym zamyśle miał być z niej gulasz, ale przesycona ostatnim maratonem ciężkich dań jednogarnkowych, Zobacz więcej
Kuchnia mongolska to przede wszystkim mięcho i mleko. Dominuje baranina, ale także wołowina, i tańsze mięso wielbłądzie i ... końskie. Warzyw i owoców nie je się de facto w ogóle, a to z tego prostego Zobacz więcej
Wołowina obardzo intensywnym smaku. Robi się ją bardzo szybko iłatwo. Zdecydowanie polecam dla dorosłych, dla dzieci może zamocno przyprawiona Wołowina pomongolsku Składniki dla 2 osób: 500 g wołowiny Zobacz więcej
symie69
symie69 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PaleoLife
Wołowina po mongolsku szybkie danie

Wołowina po mongolsku szybkie danie 35

Do zrobienia dosłownie w klika minut bez skomplikowanych składników. Jak tylko zdjęcia były skończone wołowina od razu zniknęła z talerza. Przepis jest prosty, a sam smak wołowiny niesamowity. Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
wołowina po mongolsku

wołowina po mongolsku 146

Zamarzyła nam się wołowina w trochę innej formie niż stek czy gulasz. Poszukaliśmy inspiracji w internecie, oto co nam wyszło. Składniki: 300-400 g wołowiny, my użyliśmy rostbefu 1/2 szklanki mąki Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Zupa guriltai

Zupa guriltai 248

Zupa guriltai Dzisiaj propoznuję bardzo smaczną zupę o egzotycznej nazwie i pochodzeniu bowiem pochodzi ona z Mongolii. Smakuje trochę jak gulasz, ja w dodatku zrobiłam z makaronem więc jak dla mnie Zobacz więcej
Prawie trzysta zdjęć, ponad dwadzieścia przepisów i kilkaset lat kultury żywieniowej. Tak właśnie będzie wyglądała publikacja Tradycje kulinarne Korei, moja najnowsza książka, która trafi do sprzedaży Zobacz więcej
W Budzie Ruskiej klimatycznie jest od zawsze. Ale w Budzie Ruskiej u Malczewskich (Agnieszki i Piotra) klimatycznie jest "do kwadratu". Kto tam był ten wie o czym mówię. Kto nie był...no cóż...przy Zobacz więcej
Lubię kuchnie azjatyckie. Każdy z krajów ma swoje własne, oryginalne jedzenie. Inaczej smakują dania perskie, jeszcze inaczej indyjskie czy mongolskie. Ta różnorodność tworzy niezwykłą mozaikę kolorów Zobacz więcej
Tutaj nie potrzeba zbyt wiele opisywania.. tutaj przydadzą się wyłącznie zdjęcia. Wyczekiwana przeze mnie długo podróż wgłąb Laponii już za mną. Teraz zima w Oulu już nie jest ani zadziwiająca, ani Zobacz więcej
MaryCooking
MaryCooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MaryCooking
Piątkowe bento – 11.12.2015

Piątkowe bento – 11.12.2015 30

Jeżeli tak ja będziecie zajęci w ten weekend, z pewnością nie będziecie mieli wiele czasu, żeby w ramach relaksu coś upiec. Ale przecież niedługo Święta, trzeba zacząć pichcić, kwasić i lepić. A może Zobacz więcej
MaryCooking
MaryCooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MaryCooking
Piątkowe bento – 9.10.2015

Piątkowe bento – 9.10.2015 18

Wróciłam. Ale nadal jestem troszkę tam, w Japonii. Spaceruję leniwie po parku Ueno, ciesząc się pogodą. Podziwiam świątynie w Kyoto. Jem pyszności na wyspie Miyajima. Wystarczy, że zamknę oczy. Odsunę Zobacz więcej
Czym byłaby polska kuchnia, gdyby nie bogata historia naszego państwa. Granice naszego państwa, które zmieniały się na przestrzeni wieków, a także silne wpływy krajów ościennych (wschodnich), Zobacz więcej
Jagody Goji (Lycuim Barbarum) są uprawiane naturalnie na wzgórzach chińskiego regionuNingxia. Jagody Goji rosnące na dużych wysokościach nad poziomem morza muszą „ciężej pracować”, co powoduje, że są Zobacz więcej
OstraNaSłodko
OstraNaSłodko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ostra Na Słodko
BIRJANI Z KURCZAKA

BIRJANI Z KURCZAKA 72

Jak wiedzą już pewnie wszyscy: moim wielki marzeniem jest podróż do Indii. Zanim jednak to się spełni Indie zapraszam do swojej kuchni i aromatyczne potrawy goszczą na moim stole. W domu unosi się Zobacz więcej
zufik
zufik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zufikowo
Kokosowy ryż na śniadanie, z jogurtem cynamonowym i jagodami goji.

Kokosowy ryż na śniadanie, z jogurtem... 124

Moje śniadanie w kolorze bieli... Na rozjaśnienie myśli? Takie śniadanie dodaje energii i witamin, ale też zapewnia łagodne przejście ze snu w stan jawy - u mnie powrót duszy do ciała długo ostatnio Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
SAŁATKA: BULGUR, SELER I GRANAT

SAŁATKA: BULGUR, SELER I GRANAT 365

Kasza bulgur (burghul, burghoul, balgour i boulgur) bardzo popularna w kuchniach krajów Bliskiego Wschodu oraz Bałkanów, u nas jest stosunkowo mało znana. Podobna do kaszy kuskus i przez wiele osób z Zobacz więcej
No bo przepraszam, ale sami przyznacie, że krewetki to raczej nie pełzają sobie w tych podwodnych chaszczach, a dreptają. Tym razem Przedwieczni na lekko (nie kuchennie lekko, a lekko, bo nie mają Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: