po mongolsku

ZOBACZ TAKŻE:

na wołowinę po mongolsku. Bardzo prostą i szybką do zrobienia, a do tego miałam wszystkie składniki. Zainspirowana pomysłami, stworzyłam moją własną wersję mongolian beef. Wyszła rewelacyjnie! Zobacz więcej
Wołowina po mongolsku to jedno z lepszych azjatyckich dań jakie tworzę w kuchni. Mięso jest niezwykle kruche i dosłownie rozpada się w ustach, mimo że na patelni spędza dosłownie chwilę. Do przepisu Zobacz więcej
Wołowina obardzo intensywnym smaku. Robi się ją bardzo szybko iłatwo. Zdecydowanie polecam dla dorosłych, dla dzieci może zamocno przyprawiona Wołowina pomongolsku Składniki dla 2 osób: 500 g wołowiny Zobacz więcej
Kuchnia mongolska to przede wszystkim mięcho i mleko. Dominuje baranina, ale także wołowina, i tańsze mięso wielbłądzie i ... końskie. Warzyw i owoców nie je się de facto w ogóle, a to z tego prostego Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
wołowina po mongolsku

wołowina po mongolsku 107

2
Zamarzyła nam się wołowina w trochę innej formie niż stek czy gulasz. Poszukaliśmy inspiracji w internecie, oto co nam wyszło. Składniki: 300-400 g wołowiny, my użyliśmy rostbefu 1/2 szklanki mąki Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Zupa guriltai

Zupa guriltai 226

0
mieszając. Mongolskie gospodynie uważają, że dłuższe smażenie nadaje zupie lepszego aromatu. Do garnka dolać tyle wody, żeby zmieścił się w niej makaron. Zagotować, do wrzątku dodać makaron, gotować Zobacz więcej
Lubię kuchnie azjatyckie. Każdy z krajów ma swoje własne, oryginalne jedzenie. Inaczej smakują dania perskie, jeszcze inaczej indyjskie czy mongolskie. Ta różnorodność tworzy niezwykłą mozaikę kolorów Zobacz więcej
kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i Zobacz więcej
pieprzu makaron penne – akurat miałem biały, ale wiadomo że lepiej pełnoziarnisty I jedziemy: Sprawa jest prosta jak mongolski włos. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Nie za mocno, zobaczycie Zobacz więcej
suszenia powoduje, że jagody zachowują swoje odżywcze właściwości i jakość. Jagody Goji, które są znane także jakowilcze jagody,jagody kolcowoju, Lycuim Barbarum iGou Ji Zisą od wieków stosowane w Zobacz więcej
Jak wiedzą już pewnie wszyscy: moim wielki marzeniem jest podróż do Indii. Zanim jednak to się spełni Indie zapraszam do swojej kuchni i aromatyczne potrawy goszczą na moim stole. W domu unosi się Zobacz więcej
nie zetknął się z tymi jagodami, w co szczerze wątpię , bo ostatnimi czasy są popularne:) Jagody Goji to bardzo zdrowe owoce kolcowoju pospolitego. Roślinę tę można spotkać w mongolskich i Zobacz więcej
wpływ przemiany historyczne oraz ludzie, którzy te zmiany wprowadzali na przestrzeni wieków. Kuchnia polska ulegała wpływom i zmianom pod względem zamieszkującej tam narodowości. Silne są kulinarne Zobacz więcej
kolektyw, aniżeli jako normalnych ludzi. No i co tu dużo mówić, zdjęcia po prostu ładne. W Krainie Tajfunów – super blog, super podróże, super kobieta. Pozostajemy w klimacie północnokoreańskim – to Zobacz więcej
był zainteresowany,tutajznajdziecie komiks tłumaczący korzystanie z onsenu. 3. Piękne zdjęcia z Mongolii w projekcie skupiającym się na mongolskiej młodzieży. PROŚBA: Kochani, bardzo fajna polska Zobacz więcej
chwili przejeżdżać... Niestety to nie mongolskie stepy, więc jednak co parę/paręnaście minut ktoś przejeżdża ;) Właśnie renifery... Podobno nie ma już dziko żyjących. Wszystkie są oznakowane, Zobacz więcej
, że było to ulubione danie wojsk mongolskiego władcy Czyngis-chana. Wielu uważa, że bulgur może być uznany za pierwsze przetworzone jedzenie. Posiada on niesamowite wartości odżywcze. Ponieważ jest Zobacz więcej
za dania oraz napoje dla 3 osób zapłaciliśmy 120 zł - czyli wspaniała tajska uczta w cenie 40 zł od osoby to naprawdę niewiele, już szykuję się na następny tydzień, bo mam zamiar wypróbować wołowiny Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: