po mongolsku

ZOBACZ TAKŻE:

whipped cream
whipped cream Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
whipped cream
Wołowina po mongolsku

Wołowina po mongolsku 195

Wychodząc dzisiaj w pośpiechu z domu, wyjęłam kawałek zamrożonej wołowiny z lodówki. W pierwotnym zamyśle miał być z niej gulasz, ale przesycona ostatnim maratonem ciężkich dań jednogarnkowych, Zobacz więcej
Wołowina po mongolsku to jedno z lepszych azjatyckich dań jakie tworzę w kuchni. Mięso jest niezwykle kruche i dosłownie rozpada się w ustach, mimo że na patelni spędza dosłownie chwilę. Do przepisu Zobacz więcej
Wołowina obardzo intensywnym smaku. Robi się ją bardzo szybko iłatwo. Zdecydowanie polecam dla dorosłych, dla dzieci może zamocno przyprawiona Wołowina pomongolsku Składniki dla 2 osób: 500 g wołowiny Zobacz więcej
symie69
symie69 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PaleoLife
Wołowina po mongolsku szybkie danie

Wołowina po mongolsku szybkie danie 16

Do zrobienia dosłownie w klika minut bez skomplikowanych składników. Jak tylko zdjęcia były skończone wołowina od razu zniknęła z talerza. Przepis jest prosty, a sam smak wołowiny niesamowity. Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
wołowina po mongolsku

wołowina po mongolsku 130

Zamarzyła nam się wołowina w trochę innej formie niż stek czy gulasz. Poszukaliśmy inspiracji w internecie, oto co nam wyszło. Składniki: 300-400 g wołowiny, my użyliśmy rostbefu 1/2 szklanki mąki Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Sushi po polsku

Sushi po polsku 17

Może uznacie, że dokonałam profanacji spolszczając tak charakterystyczną potrawę kuchni japońskiej, ale muszę Wam powiedzieć, że była na prawdę przepyszna. Również dla mnie - fanki ryb, bo już same Zobacz więcej
joannas1976
joannas1976 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennecudajoanny
Jajka po Staropolsku

Jajka po Staropolsku 33

Skład: 3-4 średnie ziemniaki 1 większa cebula 100g boczku wędzonego 2 jajka garść startego, żółtego sera sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 ząbek czosnku 1 konserwowy ogórek olej do smażenia pół Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Zupa krewetkowa po polsku

Zupa krewetkowa po polsku 291

Uwielbiam zupy z krewetkami, zazwyczaj robiłam ją po tajsku, z mleczkiem kokosowym i trawą cytrynową, tym razem postawiłam na polską wersję, wiem, nie będę skromna ale jest przepyszna a całość Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Kurczak po kreolsku

Kurczak po kreolsku 20

Kurczak na rozgrzanie. Składniki 600 g filetów z piersi kurczaka pół łyżeczka mielonego imbiru szczypta mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu szczypta mielonych goździków Zobacz więcej
Ejszetka
Ejszetka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passions, hobbies, life
Kurczak curry po polsku

Kurczak curry po polsku 20

Dlaczego kurczak curry po polsku? Bo przede wszystkim z kaszą, której jadało się u nas w kraju bardzo dużo zanim dotarł do nas ziemniak. Do tego również z cebulą i marchewką. A w kraje orientalne Zobacz więcej
W piątek w moim domu pościmy, czyli nie spożywamy tego dnia w ogóle mięsa. Staram się urozmaicać domownikom te obiady, chociażby poprzez zmianę rodzaju ryb, które spożywamy. Dziś proponuje Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Kurczak po polsku

Kurczak po polsku 38

Weekend. Czas na porządny obiad. Bardziej pracochłonny, bo w sumie czemu nie? Dzisiejszy obiad to ukłon w stronę tradycji. Wyjątkowo domowy smak. Smak, który towarzyszy mi od dziecka. Smak, który Zobacz więcej
Mamoniowa
Mamoniowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie w Garnku Rzymskim
Zrazy po polsku

Zrazy po polsku 55

W garnku rzymskimmożna przyrządzić niemal każdą potrawę kuchni polskiej i do tego grona sztandarowych potraw zaliczają się klasyczne zrazy wołowe. Do przgotowania zrazów potrzebujemy: 1 kg mięsa Zobacz więcej
Nalewka piołunowa ma też właściwości halucynogenne, więc nie należy jej spożywać w dużych ilościach. Zażywana w małych dawkach ma działanie zdrowotne i dlatego warto ją mieć pod ręką. Do przygotowania Zobacz więcej
Mamoniowa
Mamoniowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie w Garnku Rzymskim
Zrazy po polsku

Zrazy po polsku 17

W garnku rzymskimmożna przyrządzić niemal każdą potrawę kuchni polskiej i do tego grona sztandarowych potraw zaliczają się klasyczne zrazy wołowe. Odpowiedni zraz powinien być kruchy, miękki i Zobacz więcej
mrowieckaro
mrowieckaro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjadłam niebo
LUBIĘ PO POLSKU

LUBIĘ PO POLSKU 22

Stek z białej kapusty z quinoa, tahini, gotowanymi rzodkiewkami i ogórkiem kiszonym Stek z białej kapusty: wycięta w poprzek część białej kapusty olej kokosowy garam masala papryka wędzona Stek Zobacz więcej
Kuchnia mongolska to przede wszystkim mięcho i mleko. Dominuje baranina, ale także wołowina, i tańsze mięso wielbłądzie i ... końskie. Warzyw i owoców nie je się de facto w ogóle, a to z tego prostego Zobacz więcej
Okonomiyaki to popularne danie kuchni japońskiej. Dosłownie tłumacząc tę egzotyczną nazwę otrzymamy przyjaźnie brzmiące "smaż, co lubisz". Podstawowymi składnikami tej potrawy są ciasto z mąki, wody i Zobacz więcej
Przepis na karpia po staropolsku jest świetnym przepisem dla osób, które mają filety z karpia, o które teraz tak łatwo. Tak przygotowany karp jest pełen aromatu i na pewno stanowić będzie ważny punkt Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UGOTOWAĆ
Pierniczki po polsku

Pierniczki po polsku 32

Pierniczki po polsku to pomysł na szybkie do przygotowania i bardzo smaczne pierniczki. Nie wymagają leżakowania, ponieważ poupieczeniu są miękkie i puszyste.Ciasto idealnie do wykrajania. Pierniczki Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: