po mongolsku

ZOBACZ TAKŻE:

whipped cream
whipped cream Obserwuj blogaObserwujesz bloga
whipped cream
Wołowina po mongolsku

Wołowina po mongolsku 187

0
{{headerMessage}}
na wołowinę po mongolsku. Bardzo prostą i szybką do zrobienia, a do tego miałam wszystkie składniki. Zainspirowana pomysłami, stworzyłam moją własną wersję mongolian beef. Wyszła rewelacyjnie! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina po mongolsku to jedno z lepszych azjatyckich dań jakie tworzę w kuchni. Mięso jest niezwykle kruche i dosłownie rozpada się w ustach, mimo że na patelni spędza dosłownie chwilę. Do przepisu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina obardzo intensywnym smaku. Robi się ją bardzo szybko iłatwo. Zdecydowanie polecam dla dorosłych, dla dzieci może zamocno przyprawiona Wołowina pomongolsku Składniki dla 2 osób: 500 g wołowiny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia mongolska to przede wszystkim mięcho i mleko. Dominuje baranina, ale także wołowina, i tańsze mięso wielbłądzie i ... końskie. Warzyw i owoców nie je się de facto w ogóle, a to z tego prostego Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
wołowina po mongolsku

wołowina po mongolsku 121

2
{{headerMessage}}
Zamarzyła nam się wołowina w trochę innej formie niż stek czy gulasz. Poszukaliśmy inspiracji w internecie, oto co nam wyszło. Składniki: 300-400 g wołowiny, my użyliśmy rostbefu 1/2 szklanki mąki Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Zupa guriltai

Zupa guriltai 244

0
{{headerMessage}}
mieszając. Mongolskie gospodynie uważają, że dłuższe smażenie nadaje zupie lepszego aromatu. Do garnka dolać tyle wody, żeby zmieścił się w niej makaron. Zagotować, do wrzątku dodać makaron, gotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię kuchnie azjatyckie. Każdy z krajów ma swoje własne, oryginalne jedzenie. Inaczej smakują dania perskie, jeszcze inaczej indyjskie czy mongolskie. Ta różnorodność tworzy niezwykłą mozaikę kolorów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieprzu makaron penne – akurat miałem biały, ale wiadomo że lepiej pełnoziarnisty I jedziemy: Sprawa jest prosta jak mongolski włos. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Nie za mocno, zobaczycie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
suszenia powoduje, że jagody zachowują swoje odżywcze właściwości i jakość. Jagody Goji, które są znane także jakowilcze jagody,jagody kolcowoju, Lycuim Barbarum iGou Ji Zisą od wieków stosowane w Zobacz więcej
OstraNaSłodko
OstraNaSłodko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostra Na Słodko
BIRJANI Z KURCZAKA

BIRJANI Z KURCZAKA 72

0
{{headerMessage}}
Jak wiedzą już pewnie wszyscy: moim wielki marzeniem jest podróż do Indii. Zanim jednak to się spełni Indie zapraszam do swojej kuchni i aromatyczne potrawy goszczą na moim stole. W domu unosi się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie zetknął się z tymi jagodami, w co szczerze wątpię , bo ostatnimi czasy są popularne:) Jagody Goji to bardzo zdrowe owoce kolcowoju pospolitego. Roślinę tę można spotkać w mongolskich i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wpływ przemiany historyczne oraz ludzie, którzy te zmiany wprowadzali na przestrzeni wieków. Kuchnia polska ulegała wpływom i zmianom pod względem zamieszkującej tam narodowości. Silne są kulinarne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kolektyw, aniżeli jako normalnych ludzi. No i co tu dużo mówić, zdjęcia po prostu ładne. W Krainie Tajfunów – super blog, super podróże, super kobieta. Pozostajemy w klimacie północnokoreańskim – to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
był zainteresowany,tutajznajdziecie komiks tłumaczący korzystanie z onsenu. 3. Piękne zdjęcia z Mongolii w projekcie skupiającym się na mongolskiej młodzieży. PROŚBA: Kochani, bardzo fajna polska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chwili przejeżdżać... Niestety to nie mongolskie stepy, więc jednak co parę/paręnaście minut ktoś przejeżdża ;) Właśnie renifery... Podobno nie ma już dziko żyjących. Wszystkie są oznakowane, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
SAŁATKA: BULGUR, SELER I GRANAT

SAŁATKA: BULGUR, SELER I GRANAT 360

0
{{headerMessage}}
, że było to ulubione danie wojsk mongolskiego władcy Czyngis-chana. Wielu uważa, że bulgur może być uznany za pierwsze przetworzone jedzenie. Posiada on niesamowite wartości odżywcze. Ponieważ jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kuchni chińskiej, m.in, ryba na parze w sosie sojowym, szpinak po katońsku czy wołowina po mongolsku ja wybrałam przepis na kurczaka po Syczuańsku, gdyż jest prosty, nie skomplikowany, szybki i nie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: