pod baranem

Tym razem baranie jądra w panierce. Jeśli o mnie chodzi, ta wersja baranich jąder bardziej mi smakowała. Są to po prostu niewielkie kotleciki, bardzo delikatne i smaczne. Ja jako dodatek do kotlecików Zobacz więcej
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Pieczony udziec barani

Pieczony udziec barani 2392

1
W Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej dostęp i dlatego gorąco polecam to mięso. Ma specyficzny Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Gulasz barani w wolnowarze

Gulasz barani w wolnowarze 374

0
Bardzo lubię baraninę. Niestety nie często ją kupuję. Tym razem udało mi się kupić baranią łopatkę bez kości ale nie była zbyt ładna. Najlepszym pomysłem był barani gulasz. A że gulasz i wolnowar to Zobacz więcej
Składniki na 1 sztukę. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto piaskowe: Zobacz więcej
Składniki na 1 sztukę. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto piaskowe: Zobacz więcej
, po czym przekładane pastą i podgrzewane w mikrofali; żałosny efekt na zdjęciu poniżej). Po obejrzeniu wystawy udaliśmy się do restauracji Pod Baranem na ulicy Św. Gertrudy na obiad. Wnętrze Zobacz więcej
wolnego czasu nadrabiam książkowe zaległości. Pałaszując krem kalafiorowy liczyłam więc barany razem z Paulem Martinem. Generalnie książka całkiem ciekawa, chociaż przy niektórych rozdziałach Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Dzik z baranem na słodko

Dzik z baranem na słodko 236

0
. Niewiele droższa jest baranina. Do tego dania kupiłem udziec barani bez kości. Mięso zostało kupione zamrożone, dlatego nie wymagało długiego procesu marynowania i już po kilku godzinach skruszało. Zobacz więcej
Miałam chałkę upiec, taką zwykłą plecioną, ale wpadłam na pomysł, że zrobię barana. Nie było czasu na myślenie, podzieliłam ciasto na cztery części, a dalej już jakoś poszło. To taka moja Zobacz więcej
Udziec barani pieczony w ziołach | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Andrzej Pastuszak, rocznik '73. W branży gastronomicznej zleciały mu 23 lata. Lata Zobacz więcej
Za oknem znowu deszcz. Głowa mi pęka :(... Nie lubię tego. Ale mam dla Was dzisiaj mojego konkursowego barana pomarańczowego z polewą i posypką migdałową. Prosty, pyszny, rozpływający się w ustach. Zobacz więcej
octem jabłkowym jest krucha, traci zapach barani, żeberka wystarczy moczyć całą noc, większe mięsa jak kulka czy inne można do 2-3 dni co jakiś czas je obracając w trakcie moczenia = umyte porcje Zobacz więcej
jałowcem. Gulasz barani wyszedł miękki, sos pyszny. Jeśli tylko możecie jeść ziemniaki, podajcie go z kopytkami. Marzyłam o nich cały czas podczas jedzenia obiadu (choć z kaszą gryczaną niepaloną też Zobacz więcej
Byliście kiedyś na prawdziwym arabskim souku ? Ja przez wiele lat odwiedzałam wszystkie możliwe, ale przyznam, że ten z baranami zrobił na mnie największe wrażenie. Położony na peryferiach miasta, na Zobacz więcej