pod baranem

madzia2
madzia2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Baranie szaszłyki

Baranie szaszłyki 197

0
Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne baranie szaszłyki. Do ich przygotowania potrzebujesz: mięsa z baraniny, czosnku, cebuli, czerwonego wina, cząbru i kolendry. Składniki: kg baraniego mięsa Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Baranie kąski

Baranie kąski 61

0
Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne baranie kąski. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: mięsa z baraniny, wina półwytrawnego, tymianku, majeranku i rozmarynu. Składniki: 1/2 kg mięsa Zobacz więcej
Tym razem baranie jądra w panierce. Jeśli o mnie chodzi, ta wersja baranich jąder bardziej mi smakowała. Są to po prostu niewielkie kotleciki, bardzo delikatne i smaczne. Ja jako dodatek do kotlecików Zobacz więcej
Sprawdzone i pyszne przepisy na potrawy z baraniny. Tym razem przepis na barani szaszłyk. Do jego wykonania potrzebujesz: mięso z baraniny, rozmarynu, majeranku, imbiru i oliwy z oliwek. Składniki: 1 Zobacz więcej
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Pieczony udziec barani

Pieczony udziec barani 3120

1
W Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej dostęp i dlatego gorąco polecam to mięso. Ma specyficzny Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Gulasz barani w wolnowarze

Gulasz barani w wolnowarze 470

0
Bardzo lubię baraninę. Niestety nie często ją kupuję. Tym razem udało mi się kupić baranią łopatkę bez kości ale nie była zbyt ładna. Najlepszym pomysłem był barani gulasz. A że gulasz i wolnowar to Zobacz więcej
Składniki na 1 sztukę. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto piaskowe: Zobacz więcej
Składniki na 1 sztukę. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto piaskowe: Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Udziec barani w wolnowarze

Udziec barani w wolnowarze 18

0
młodego barana, z kością 8 ząbków czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu igiełki oberwane sól, pieprz (u mnie kolendrowy) 2 - 3 łyżki oliwy 2 gałązki rozmarynu do pieczenia 2 szklanki czerwonego, Zobacz więcej
, po czym przekładane pastą i podgrzewane w mikrofali; żałosny efekt na zdjęciu poniżej). Po obejrzeniu wystawy udaliśmy się do restauracji Pod Baranem na ulicy Św. Gertrudy na obiad. Wnętrze Zobacz więcej
wolnego czasu nadrabiam książkowe zaległości. Pałaszując krem kalafiorowy liczyłam więc barany razem z Paulem Martinem. Generalnie książka całkiem ciekawa, chociaż przy niektórych rozdziałach Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Dzik z baranem na słodko

Dzik z baranem na słodko 250

0
VN:F [1.9.22_1171] Niezbędne produkty: 500 gr baraniny, 700 gr dzika, 100 gr masła, 0,5 główki czosnku, 1 jabłko, 1 cebula, 3 łyżki octu winnego, 1 szklanka wina, 200 gr śliwek suszonych, 200 ml Zobacz więcej
Miałam chałkę upiec, taką zwykłą plecioną, ale wpadłam na pomysł, że zrobię barana. Nie było czasu na myślenie, podzieliłam ciasto na cztery części, a dalej już jakoś poszło. To taka moja Zobacz więcej
Udziec barani pieczony w ziołach | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Andrzej Pastuszak, rocznik '73. W branży gastronomicznej zleciały mu 23 lata. Lata Zobacz więcej
Za oknem znowu deszcz. Głowa mi pęka :(... Nie lubię tego. Ale mam dla Was dzisiaj mojego konkursowego barana pomarańczowego z polewą i posypką migdałową. Prosty, pyszny, rozpływający się w ustach. Zobacz więcej
Składniki: baranina żeberka 1,5 kg, maślanka 1 litr, ocet jabłkowy 5 łyżek, gęsi tłuszcz 1 łyżeczka, cząber 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cebula 5 sztuk, marchew 2 Zobacz więcej
Baraninę kupiłam przypadkowo, stojąc w kolejce za wołowiną ;) Niestety nie za często można spotkać w sprzedaży baraninę, więc niewiele myśląc nabyłam ją i wrzuciłam do zamrażarki. Tam trochę na mnie Zobacz więcej