podanie gołąbków

{{headerMessage}}
Wiem, wiem, że ostatnio sporo gołąbkowych dań na blogu :) Obiecuję, że przez jakiś czas ich nie będzie, jednak jeszcze dziś zapraszam na propozycję gołąbków z farszem bez mięsa. Nigdy nie robiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie, którego nie trzeba nikomu przedstawiać;) W dzieciństwie nie przepadałam za gołąbkami, najbardziej lubiłam jeść je na spółkę z kuzynem – on zjadał liście, a ja farsz;) Dziś bardzo je lubię, choć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z reguły robię je przy okazji przygotowywania jakichś faszerowanych warzyw ( papryka, cukinia, gołąbki), gdy zostanie mi nadmiar farszu. Można je jednak zrobić specjalnie i podać z jakimś sosem. Zobacz więcej
smakmonika
smakmonika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Moniki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 65

0
{{headerMessage}}
. 3. Farsz nałożyć na liście, zwinąć i ułożyć w garnku wyłożonym na dnie liśćmi z kapusty,zalać pół litrem bulionu. 4. W czasie duszenia gołąbków dolewać, co pewien czas odrobinę wody.Gołąbki dusić Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Wyniki z Kupca

Wyniki z Kupca 101

0
{{headerMessage}}
z sosem Teriyaki 4.Kwasówka z kaszą gryczaną 5. Nadziewane pieczarki z ryżem Kupca Proszę o podanie danych oraz dania któr zostal zrobione przez was na reksio740@wp.pl do końca dnia .Jutro wybiorę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kochani dziś podałam makaron na szybko...jest zbyt gorąco żeby robić...gołąbki np. Piękne farfalle i kilka składników, to wszystko, by móc cieszyć się prostym, włoskim przepisem! Składniki -makaron Zobacz więcej
kuchennyswiat
kuchennyswiat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchennyswiat
Lazania gołąbkowa

Lazania gołąbkowa 24

1
{{headerMessage}}
olejem i układamy po kolei liście kapusty, masę mięsną, liście kapusty, masę mięsną, liście kapusty, masę mięsną. Zapiekamy w temp.180 stopni przez 1 godzinę. Przed podaniem dekorujemy natką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię eksperymentować z różnymi wersjami popularnych dań. Gołąbki to klasyka. Ale co będzie jeśli zrobimy je nietypowo ( chodzi o kompozycję składników) i podamy w nietypowy sposób ? Pysznie będzie . Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Płatkijęczmiennegotowane na mleku podane z kiwi, bananem, migdałami,miodem i siemieniem lnianym Nie spodziewałam się, że jutro z okazji urodzin mojej mamy pójdziemy do restauracji.Zamówiłam sobie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki tradycyjne lubi chyba każdy. Tym razem zachęcona przez apetyczne fotki z gotujmy.pl, postanowiłam zrobić nietradycyjne, z kaszą i boczkiem. Smakują zupełnie inaczej, ale jak stwierdził mój Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Gołąbki (2)

Gołąbki (2) 59

0
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziś chciałbym pochwalić się gołąbkami babci Krysi, które babcia podała mi podczas mojej ostatniej wizyty w Bydgoszczy =) W mojej rodzinie gołąbki podajemy z kartoflami, które rozduszamy w Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Gołąbki (4)

Gołąbki (4) 48

0
{{headerMessage}}
Cześć =) W mojej rodzinie najlepsze gołąbki przyrządza babcia Trudzia, ale dziś przedstawiam gołąbki autorstwa babci Krysi, które podała gościom podczas niedawnego, urodzinowego obiadu dziadka. Z Zobacz więcej
ariska
ariska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Ariski
Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej 1213

2
{{headerMessage}}
Gołąbki inaczej 500g mięsa mielonego mała kapusta pekińska woreczek wcześniej ugotowanego ryżu 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, lubczyk suszony, czosnek granulowany sos Łowicz Basilico Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W końcu jest młoda kapusta! Warto czekać te parę miesięcy, żeby zrobić gołąbki z młodej kapusty. Smak jest o wiele lepszy niż tych robionych po sezonie a i wartości odżywczych w młodej kapuście jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie ma 159 KCAL. 1 mała grahamka 50 g. 2 plasterki kiełbasy szynowej 20 g. 1 pomarańcza 150 g. *************************************************** Bułkę obłożyć kiełbasą szynkową i podać z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mielonych, obtaczać w bułce tartej i smażyć na małej ilości tłuszczu. Gołąbki przełożyć do garnka z bulionem i dodać przecier do smaku. PODANIE Ja zjadłam z sałatką, na którą przepis jest tu: Obiad: Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Pasta z Łososia

Pasta z Łososia 328

0
{{headerMessage}}
« Cytrynowe Risotto z Łososiem Gołąbki w Sosie Beszamelowym » Pasta z Łososia Delikatna pasta na bazie nieprzemysłowo wędzonego łososia i serka mascarpone. Ze sporym dodatkiem pachnących ziół i skórki Zobacz więcej
Angelika Zieba
Angelika Zieba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Adą w kuchni...
"Chude" gołąbki

"Chude" gołąbki 346

0
{{headerMessage}}
minut ściągać po dwa zewnętrzne liście, pilnując by ich zbytnio nie ponadrywać. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Zaczynamy od zmielenia mięsa z kurczaka oraz pieczarek w maszynce do mięsa. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez ok. 5 minut) pęczek koperku pęczek szczypiorku 2-3 łyżki octu 2 łyżeczki cukru sól, pieprz 1. Poszatkowaną (i wcześniej zblanszowaną) kapustę przełożyć do miski, dodać posiekany koper i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
”. Bardzo udane połączenie, więc szczerze polecam! Składniki: (2-4 porcje) Mieszanka 3 różnych sałat (np. lollo rosso, rzymska, masłowa) 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka Zobacz więcej