podanie gołąbków

Wiem, wiem, że ostatnio sporo gołąbkowych dań na blogu :) Obiecuję, że przez jakiś czas ich nie będzie, jednak jeszcze dziś zapraszam na propozycję gołąbków z farszem bez mięsa. Nigdy nie robiłam Zobacz więcej
Danie, którego nie trzeba nikomu przedstawiać;) W dzieciństwie nie przepadałam za gołąbkami, najbardziej lubiłam jeść je na spółkę z kuzynem – on zjadał liście, a ja farsz;) Dziś bardzo je lubię, choć Zobacz więcej
Z reguły robię je przy okazji przygotowywania jakichś faszerowanych warzyw ( papryka, cukinia, gołąbki), gdy zostanie mi nadmiar farszu. Można je jednak zrobić specjalnie i podać z jakimś sosem. Zobacz więcej
smakmonika
smakmonika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Moniki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 64

0
. 3. Farsz nałożyć na liście, zwinąć i ułożyć w garnku wyłożonym na dnie liśćmi z kapusty,zalać pół litrem bulionu. 4. W czasie duszenia gołąbków dolewać, co pewien czas odrobinę wody.Gołąbki dusić Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Wyniki z Kupca

Wyniki z Kupca 101

0
z sosem Teriyaki 4.Kwasówka z kaszą gryczaną 5. Nadziewane pieczarki z ryżem Kupca Proszę o podanie danych oraz dania któr zostal zrobione przez was na reksio740@wp.pl do końca dnia .Jutro wybiorę Zobacz więcej
Kochani dziś podałam makaron na szybko...jest zbyt gorąco żeby robić...gołąbki np. Piękne farfalle i kilka składników, to wszystko, by móc cieszyć się prostym, włoskim przepisem! Składniki -makaron Zobacz więcej
Lubię eksperymentować z różnymi wersjami popularnych dań. Gołąbki to klasyka. Ale co będzie jeśli zrobimy je nietypowo ( chodzi o kompozycję składników) i podamy w nietypowy sposób ? Pysznie będzie . Zobacz więcej
Płatkijęczmiennegotowane na mleku podane z kiwi, bananem, migdałami,miodem i siemieniem lnianym Nie spodziewałam się, że jutro z okazji urodzin mojej mamy pójdziemy do restauracji.Zamówiłam sobie Zobacz więcej
Gołąbki tradycyjne lubi chyba każdy. Tym razem zachęcona przez apetyczne fotki z gotujmy.pl, postanowiłam zrobić nietradycyjne, z kaszą i boczkiem. Smakują zupełnie inaczej, ale jak stwierdził mój Zobacz więcej
Cześć =) Dziś chciałbym pochwalić się gołąbkami babci Krysi, które babcia podała mi podczas mojej ostatniej wizyty w Bydgoszczy =) W mojej rodzinie gołąbki podajemy z kartoflami, które rozduszamy w Zobacz więcej
Cześć =) W mojej rodzinie najlepsze gołąbki przyrządza babcia Trudzia, ale dziś przedstawiam gołąbki autorstwa babci Krysi, które podała gościom podczas niedawnego, urodzinowego obiadu dziadka. Z Zobacz więcej
ariska
ariska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Ariski
Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej 1165

2
Gołąbki inaczej 500g mięsa mielonego mała kapusta pekińska woreczek wcześniej ugotowanego ryżu 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, lubczyk suszony, czosnek granulowany sos Łowicz Basilico Do Zobacz więcej
W końcu jest młoda kapusta! Warto czekać te parę miesięcy, żeby zrobić gołąbki z młodej kapusty. Smak jest o wiele lepszy niż tych robionych po sezonie a i wartości odżywczych w młodej kapuście jest Zobacz więcej
Danie ma 159 KCAL. 1 mała grahamka 50 g. 2 plasterki kiełbasy szynowej 20 g. 1 pomarańcza 150 g. *************************************************** Bułkę obłożyć kiełbasą szynkową i podać z Zobacz więcej
kaczki poprawia się w trakcie przechowywania. Przed podaniem wyjmujemy nogi ze smalcu, oskrobujemy z resztek tłuszczu i przyrządzamy, np. pieczemy. Można z kaczki przygotować tzw. rillette (czytaj: Zobacz więcej
mielonych, obtaczać w bułce tartej i smażyć na małej ilości tłuszczu. Gołąbki przełożyć do garnka z bulionem i dodać przecier do smaku. PODANIE Ja zjadłam z sałatką, na którą przepis jest tu: Obiad: Zobacz więcej
do ryby wraz z musztardą, mascarpone, skórką i sokiem z cytryny. Rozgnieść widelcem. Wsypać posiekane zioła i przyprawy. Masło roztopić, przestudzić - wlać do ryby. Dokładnie pomieszać można Zobacz więcej
Zdrowa, dietetyczna i przede wszystkim smaczna alternatywa tradycyjnych gołąbeczków. A i smak powalający.... Składniki: Biała kapusta 1 kg piersi z kurczaka 300 g pieczarek Przyprawa do kurczaka Zobacz więcej
Wczoraj podawałam przepis na gołąbki i obiecałam, że podsunę Wam też pomysł jak wykorzystać sparzoną, ale nie użytą do gołąbków kapustę. Surówka ta pochodzi jeszcze z czasów PRLu, gdy mama pracowała w Zobacz więcej
Bardzo prosta i pyszna, chrupiąca mieszanka sałat, polana słodko-ostrym dressingiem. Słodyczy daje nam miód, a ostrości – musztarda Dijon. Zniknęła ze stołu w mgnieniu oka i gdyby było jej więcej, Zobacz więcej