podgardle

Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok. Zobacz więcej
Podgardle wędzone Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek Sposób wykonania: Podgardle ze skórą Zobacz więcej
2 kg wędzonego podgardla 2 duże cebule, garść świeżego majeranku Oczywiście podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym... smak nie jest ten sam. Podgardle zemleć, włożyć do garnka z grubym Zobacz więcej
Podgardle prasowane na ostro Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - Zobacz więcej
Domowy smalecpełenpysznychchrupiącychskwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smakdzieciństwa najlepsza rzecz jakmożnabyłojeśćz jeszczeciepłymświeżymchlebem. Szkoda ze nasze dzieci Zobacz więcej
Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne Zobacz więcej
Pieczone Bataty z jajkiem w koszulce, masłem czosnkowym z odrobiną habbanero i chipsami z wędzonego podgardla Składniki: 2 plastry batata jajko 2 plastry wedzonego podgardla 1łyżeczka masła 1/2 ząbka Zobacz więcej
Smaczny pasztet domowej roboty. Najlepiej smakuje ze szczypiorkiem. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 9.8/10 (6 votes cast) Pasztet z królika i wieprzowiny, 9.8 out of 10 based on 6 ratings Kategorie: Dania Zobacz więcej
Składniki: 50 dag podgardle zmielone, 2 większe cebula, 1/2 łyżeczki pieprz mielony, 1/2 łyżeczki sól morska, 1 łyżka majeranek, 1 kostka smalec podgardle świeże zmielić w maszynce do mięsa na Zobacz więcej
Męski, domowy smalec to jest to!Każdyz naswyniósłz domurożneprzepisy na potrawy, w tym na smalec.Okazałosięze ja imążrobimy gocałkieminaczej. W smalcu mojegomężaważnymdodatkiem jest bowiem starte Zobacz więcej
Metka smarowna Składniki: - mięso wieprzowe z łopatki 2kg - mięso wieprzowe z golonek 1,5kg - podgardle wieprzowe 0,5kg - pieprz biały 1g/kg - papryka 1g/kg - imbir 0,5g/kg - peklosól 18g/kg Mięso Zobacz więcej
Składniki: 5 ziemniaków 1 kiełbasa (np. góralska) 20 dag boczku wędzonego 20 dag podgardla wędzonego 1 duża cebula 2 jaja 2 łyżki śmietany pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób przygotowania: Zobacz więcej
Kiełbasa biała Arkadiusza Surowiec to cała łopatka i podgardle 10 kg kl 3 7 kg kl 2 10 kg kl 1 Kl 3 mielimy na drobnym sitku Kl 2 na średnim Kl 1 50%mięsa na średnim a 50%szarpakiem Przyprawy Sól Zobacz więcej
700 g szynki lub łopatki 700 g podgardla pół szkl wody 1 łyżka majeranku sól pieprz pieprz ziołowy pół główki czosnku szczypta gałki muszkatołowej Mięso zemleć w maszynce o dużych oczkach. Dodać Zobacz więcej
Mój zapas w piwnicach nie kończy się na kompletach , dżemach i marynatach.Zawsze kupuję słoninkę , boczek i podgardle topię je i zamykam do zimy w słoiki. Polecam. 40 dag.podgardla 20 dag.boczku Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kilograma podgardla 200 g smalcu trzy białe cebule 200 g solonych fistaszków 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Pogardle jest z reguły dwa razy tańsze od wędzonego boczku, a równie pyszne i Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Młoda kapusta ze skwarkami

Młoda kapusta ze skwarkami 147

0
« Trójkąty ze szpinakiem Młoda kapusta ze skwarkami Kiedy nowalijki pojawiają się na targowisku i sklepach czuć już nie tyle wiosnę co zbliżające się lato. Uwielbiam ten okres:) Dziś na obiad Zobacz więcej
Zaczęłam powoli przygotowywać świąteczne przysmaki. Smalczyk zamówił mój kolega, a żeby było bardziej świątecznie postanowiłam, że tym razem będzie wersja z żurawiną. Składniki: 500g słoniny 250 g Zobacz więcej
Składniki: wątroba wieprzowa 20 dag mięso wieprzowe 70 dag podgardle wieprzowe 20 dag śliwki suszone kalifornijskie (bez pestek) 15 dag bułka czerstwa 1 jaja 2 sól, pieprz, liść laurowy tłuszcz i Zobacz więcej
Pasztet domowy -0,5kg wieprzowiny -3 udka -0,5kg wątróbki wieprz. -300g boczku lub podgardla -2 serca wieprz -4 cale jajka -2 bulki czerstwe -4 marchewki -pietruszka, seler -3 cebule -5 ząbków czosnku Zobacz więcej