Przepis na podgardle

beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle prasowane

Podgardle prasowane 1035

Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok. Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem 1365

Domowy smalecpełenpysznychchrupiącychskwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smakdzieciństwa najlepsza rzecz jakmożnabyłojeśćz jeszczeciepłymświeżymchlebem. Szkoda ze nasze dzieci Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle wędzone

Podgardle wędzone 933

Podgardle wędzone Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek Sposób wykonania: Podgardle ze skórą Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla 430

2 kg wędzonego podgardla 2 duże cebule, garść świeżego majeranku Oczywiście podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym... smak nie jest ten sam. Podgardle zemleć, włożyć do garnka z grubym Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Domowy smalec z podgardla

Domowy smalec z podgardla 561

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek Zobacz więcej
Podgardle prasowane na ostro Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Kiełbasa swojska

Kiełbasa swojska 12129

1 kg łopatki wieprzowej tłustej 0,8 kg wołowiny 1 kg podgardla 1,5 łyżki soli do peklowania 1 łyżka majeranku łyżeczka mielonego czarnego pieprzu pół główki czosnku pół gałki muszkatołowej pieprz Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Domowa kiełbasa

Domowa kiełbasa 14666

Moja szynka i baleron już dojrzewają do wędzenia (chyba w piątek będę wędził), więc chciałem zrobić jeszcze trochę kiełbasy, żeby uwędzić za jednym zamachem. Przeczytałem w Internecie 100 przepisów, Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle najlepiej z przyrostem mięsnym 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 30-40 g/kg -peklosól 30-40 g/kg -pieprz czarny mielony 4 g/kg -kolendra mielona 3 g/kg -czosnek świeży Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Domowa pasztetowa

Domowa pasztetowa 10366

Przepis na domową pasztetową - nie wymagający wędzenia pochodzi ze strony wyrobydomowe.blox.pl, a znalazłam go na blogu Stare Gary, Przygotowanie takiej pasztetowej wbrew pozorom nie jest szczególnie Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Pasztetowa podwędzana

Pasztetowa podwędzana 6479

Pasztetowa podwędzana Surowce: - podgardle 2,5kg - boczek 0,7kg - wątroba 1,2kg - słonina 0,6kg - kasza manna 160g Przyprawy: - pieprz 8g - majeranek 10g - ziele angielskie 4g - cebula surowa 200g - Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Domowa pasztetowa

Domowa pasztetowa 8200

Wątrobianka, pasztetowa, smaki dzieciństwa... Od jakiegoś czasu musiałam się niestety obejść smakiem. Poczytałam co znajduje się w produkowanych pasztetowych... Serdecznie zachęcam :-) Domowa Zobacz więcej
Pieczone Bataty z jajkiem w koszulce, masłem czosnkowym z odrobiną habbanero i chipsami z wędzonego podgardla Składniki: 2 plastry batata jajko 2 plastry wedzonego podgardla 1łyżeczka masła 1/2 ząbka Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Parówki domowe

Parówki domowe 8766

Parówki domowe Składniki: - mięso wieprzowe kl. II 3kg (boczek, karkówka jak najchudsze) - mięso wołowe (gulaszowe) 3 kg - słonina wieprzowa 2kg - podgardle przerośnięte mięsem 2kg - skórki wieprzowe Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet

pasztet 5131

Pasztet według źródła to potrawa przyrządzana z jednolitej masy przygotowanej z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, podrobów, drobiu, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, soi lub sera. W celu Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec

Smalec 3351

Tak, jest tłusty. Tak, przybędzie nam troszkę „gramów” tu i ówdzie. Tak, jest pyszny. A niby nic szczególnego. Smalec, po prostu smalczyk… z cebulką, z jabłuszkiem, z tymiankiem – można dodać Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kiszka pasztetowa

Kiszka pasztetowa 4728

Kiszka pasztetowa Składniki: - podgardle skórowane 1kg - wątroba wieprzowa 1kg - dwie cebule - 300g bułki - 2 jaja - sól 20g/kg - pieprz 1,5g/kg - ziele angielskie 1g/kg - jelita wieprzowe, grube Zobacz więcej