Przepis na podgardle

beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle wędzone

Podgardle wędzone 1095

Podgardle wędzone Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek Sposób wykonania: Podgardle ze skórą Zobacz więcej
SUROWIEC -2 kg chudego boczku -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym -0,5 kg golonki -skóra z golonki PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do mięska chudego 18 g/kg -sól nie jodowana do tłustego Zobacz więcej
Podgardle prasowane na ostro Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - Zobacz więcej
Pieczone Bataty z jajkiem w koszulce, masłem czosnkowym z odrobiną habbanero i chipsami z wędzonego podgardla Składniki: 2 plastry batata jajko 2 plastry wedzonego podgardla 1łyżeczka masła 1/2 ząbka Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle z przyrostem mięsnym i skórą PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól/sól 50/50 14-15 g/kg -czosnek świeży 5 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -liść laurowy mielonym 1 g/kg -ziele Zobacz więcej
To zdecydowanie najlepsza zapiekanka jaką jadłam i jaką zrobiłam. Na jej sukces składa się sos -sos nie byle jaki, bo pochodzi z jednej z poznańskich restauracji. Wykorzystuje go do wielu potraw i Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle prasowane

Podgardle prasowane 1142

Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok. Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Kiełbasa swojska

Kiełbasa swojska 13925

1 kg łopatki wieprzowej tłustej 0,8 kg wołowiny 1 kg podgardla 1,5 łyżki soli do peklowania 1 łyżka majeranku łyżeczka mielonego czarnego pieprzu pół główki czosnku pół gałki muszkatołowej pieprz Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle najlepiej z przyrostem mięsnym 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 30-40 g/kg -peklosól 30-40 g/kg -pieprz czarny mielony 4 g/kg -kolendra mielona 3 g/kg -czosnek świeży Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Domowa kiełbasa

Domowa kiełbasa 16307

Moja szynka i baleron już dojrzewają do wędzenia (chyba w piątek będę wędził), więc chciałem zrobić jeszcze trochę kiełbasy, żeby uwędzić za jednym zamachem. Przeczytałem w Internecie 100 przepisów, Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Domowy smalec z podgardla

Domowy smalec z podgardla 653

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Pasztetowa podwędzana

Pasztetowa podwędzana 6730

Pasztetowa podwędzana Surowce: - podgardle 2,5kg - boczek 0,7kg - wątroba 1,2kg - słonina 0,6kg - kasza manna 160g Przyprawy: - pieprz 8g - majeranek 10g - ziele angielskie 4g - cebula surowa 200g - Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Domowa pasztetowa

Domowa pasztetowa 12343

Przepis na domową pasztetową - nie wymagający wędzenia pochodzi ze strony wyrobydomowe.blox.pl, a znalazłam go na blogu Stare Gary, Przygotowanie takiej pasztetowej wbrew pozorom nie jest szczególnie Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Domowa pasztetowa

Domowa pasztetowa 8792

Wątrobianka, pasztetowa, smaki dzieciństwa... Od jakiegoś czasu musiałam się niestety obejść smakiem. Poczytałam co znajduje się w produkowanych pasztetowych... Serdecznie zachęcam :-) Domowa Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Parówki domowe

Parówki domowe 9055

Parówki domowe Składniki: - mięso wieprzowe kl. II 3kg (boczek, karkówka jak najchudsze) - mięso wołowe (gulaszowe) 3 kg - słonina wieprzowa 2kg - podgardle przerośnięte mięsem 2kg - skórki wieprzowe Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla 476

2 kg wędzonego podgardla 2 duże cebule, garść świeżego majeranku Oczywiście podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym... smak nie jest ten sam. Podgardle zemleć, włożyć do garnka z grubym Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem 1521

Domowy smalecpełenpysznychchrupiącychskwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smakdzieciństwa najlepsza rzecz jakmożnabyłojeśćz jeszczeciepłymświeżymchlebem. Szkoda ze nasze dzieci Zobacz więcej