Przepis na podgardle pieczone

Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet

pasztet 6496

Pasztet według źródła to potrawa przyrządzana z jednolitej masy przygotowanej z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, podrobów, drobiu, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, soi lub sera. W celu Zobacz więcej
elficzna
elficzna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rękoczyny i Rękodzieło
Pieczony pasztet

Pieczony pasztet 1925

Pasztet domowy - pieczony - czy jest coś lepszego? Na codzień nie jadam pasztetu ponieważ...się po prostu brzydzę. Wolę nawet nie myśleć co jest w środku zmielone...dlatego jak przychodzą święta to ja Zobacz więcej
Pyzy

Pyzy 3383

Pyzy są bardzo proste w przygotowaniu, nie rozpadają się, jednak trzeba pamiętaćo jednej bardzo ważnej zasadzie... Więcej ziemniaków gotowanych niż surowych. Kiedyś bardzo często robiłam te kluski - Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem 1523

Domowy smalecpełenpysznychchrupiącychskwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smakdzieciństwa najlepsza rzecz jakmożnabyłojeśćz jeszczeciepłymświeżymchlebem. Szkoda ze nasze dzieci Zobacz więcej
Proszę Państwa, podano Perliczkę ! :) Zwierz to z rzadka przyrządzany w Przyjemnej kuchni. A wręcz gości tu po raz pierwszy... lecz nie ostatni...a smakuje trochę jak kurczak, ale zarówno od kurczaka Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle wędzone

Podgardle wędzone 1098

Podgardle wędzone Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek Sposób wykonania: Podgardle ze skórą Zobacz więcej
Podgardle prasowane na ostro Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - Zobacz więcej
aneta89
aneta89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fritti e forno
Pasztet z królika

Pasztet z królika 2650

Domowy pasztet z królika jest nieporównywalny do tego ze sklepu. Przyrządzenie może i jest czasochłonne, ale smak na pewno wynagrodzi odrobinę wysiłku. Składniki: cały królik (ok. 1,5-2 kg) 400 g Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle z przyrostem mięsnym i skórą PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól/sól 50/50 14-15 g/kg -czosnek świeży 5 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -liść laurowy mielonym 1 g/kg -ziele Zobacz więcej
To zdecydowanie najlepsza zapiekanka jaką jadłam i jaką zrobiłam. Na jej sukces składa się sos -sos nie byle jaki, bo pochodzi z jednej z poznańskich restauracji. Wykorzystuje go do wielu potraw i Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle prasowane

Podgardle prasowane 1143

Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok. Zobacz więcej
Jak u mamy. Składniki: tłusta wieprzowina (np. gulaszowe) 1,5 kg podgardle razem ze skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątróbka (cielęca, wieprzowa lub drobiowa) 0,2 kg marchew, seler, korzeń pietruszki, Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Domowy smalec z podgardla

Domowy smalec z podgardla 654

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub Zobacz więcej
JustInka
JustInka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JustInka in the kitchen
Pasztet

Pasztet 3974

Pasztet to szczególnie wśród mężczyzn w mojej rodzinie swego rodzaju rarytas. Przymusowy punkt stołu świątecznego, czy imieninowego menu. No tak już się u nas przyjęło i nie zamierzamy zrywać tej Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu praktycznie nie kupuję już pasztetów w sklepie. Raz, że nie do końca wiadomo co w nich tak naprawdę jest, a dwa te pasztety robione w domu smakują o wiele lepiej. Dzisiaj mam dla Was Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla 479

2 kg wędzonego podgardla 2 duże cebule, garść świeżego majeranku Oczywiście podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym... smak nie jest ten sam. Podgardle zemleć, włożyć do garnka z grubym Zobacz więcej
Pieczone Bataty z jajkiem w koszulce, masłem czosnkowym z odrobiną habbanero i chipsami z wędzonego podgardla Składniki: 2 plastry batata jajko 2 plastry wedzonego podgardla 1łyżeczka masła 1/2 ząbka Zobacz więcej