podgardle wędzone

Podgardle wędzone Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek Sposób wykonania: Podgardle ze skórą Zobacz więcej
2 kg wędzonego podgardla 2 duże cebule, garść świeżego majeranku Oczywiście podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym... smak nie jest ten sam. Podgardle zemleć, włożyć do garnka z grubym Zobacz więcej
Pieczone Bataty z jajkiem w koszulce, masłem czosnkowym z odrobiną habbanero i chipsami z wędzonego podgardla Składniki: 2 plastry batata jajko 2 plastry wedzonego podgardla 1łyżeczka masła 1/2 ząbka Zobacz więcej
Metka smarowna Składniki: - mięso wieprzowe z łopatki 2kg - mięso wieprzowe z golonek 1,5kg - podgardle wieprzowe 0,5kg - pieprz biały 1g/kg - papryka 1g/kg - imbir 0,5g/kg - peklosól 18g/kg Mięso Zobacz więcej
Składniki: 5 ziemniaków 1 kiełbasa (np. góralska) 20 dag boczku wędzonego 20 dag podgardla wędzonego 1 duża cebula 2 jaja 2 łyżki śmietany pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób przygotowania: Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kilograma podgardla 200 g smalcu trzy białe cebule 200 g solonych fistaszków 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Pogardle jest z reguły dwa razy tańsze od wędzonego boczku, a równie pyszne i Zobacz więcej
Ruda Kasia
Ruda Kasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pysznie u Kasi
Pasztet świąteczny

Pasztet świąteczny 186

0
Przepis Babci Ani 1 kg mięsa wieprzowego, 1kg mięsa wołowego lub mięsa z gęsi lub z kurczaka, 1 kg boczku lub podgardle, 0,5 kg boczku wędzonego, ziele angielskie, liść laurowy, ugotować do miękkości Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Kiełbasa swojska

Kiełbasa swojska 11130

5
1 kg łopatki wieprzowej tłustej 0,8 kg wołowiny 1 kg podgardla 1,5 łyżki soli do peklowania 1 łyżka majeranku łyżeczka mielonego czarnego pieprzu pół główki czosnku pół gałki muszkatołowej pieprz Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kg surowego podgardla lub słoniny 0,5 kg wędzonego boczku lub podgardla małe jabłko duża cebula 2-3 łyżki majeranku pieprz sól Przygotowanie: Podgardle kroimy w drobną kostkę i Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kg surowego podgardla lub słoniny 0,5 kg wędzonego boczku lub podgardla małe jabłko duża cebula 2-3 łyżki majeranku pieprz sól Przygotowanie: Podgardle kroimy w drobną kostkę i Zobacz więcej
Dębicka szynkowa Składniki: - 2.5kg kl1 łopatka, - 1.5 kg kl 2 łopatka - 0.5kg boczek ale lepiej podgardle, - pieprzsól 50%na 50% 18gr na kg, - kolędra mielona na pyłek, Mięso kl 1 krojona na kostkę Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Swojska kiełbasa

Swojska kiełbasa 4391

3
1200 g wieprzowiny (łopatka) 500 g podgardla 350 g słoniny 20 g czosnku pół szkl wody 1 łyżka soli 1 łyżka soli peklowej pieprz pieprz ziołowy 3 łyżeczki cukru szczypta mielonego ziela angielskiego 1 Zobacz więcej
1 kg wieprzowiny II 500 g podgardla (chudego) 350 g słoniny 20 g czosnku 35 g soli pół szkl wody pieprz czarny opcjonalnie 5 g pieprzu białego gałka muszkatołowa 1 łyżka majeranku Mięso i słoninę Zobacz więcej
Kapusta zasmażana ze słodkiej kapusty Jest idealna jako dodatek do obiadu, przede wszystkim do kotletów schabowych. Dziś niedziela, pewnie w wielu domach rozchodzić się będzie dźwięk tłuczka, więc mam Zobacz więcej
Podgardle prasowane na ostro Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - Zobacz więcej
Podgardle - nadaje się do wytopienia na smalec, jako dodatek do jarzyn gotowanych, a zwłaszcza kapusty, do bigosu, do gotowania jako dodatek do pasztetu. Karkówka - nadaje się do duszenia, smażenia na Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Smakowite smarowidełko

Smakowite smarowidełko 242

1
Od czasu do czasu robię domowy smalec z jabłkiem, cebulą i majerankiem. Tym razem, smarowidło składa się z nieco innych niż zwykle składników. Największą frajdę sprawiło mi użycie majeranku z własnej Zobacz więcej
Anula44
Anula44 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pachnąca bzem
PASZTET DOMOWY

PASZTET DOMOWY 857

2
Pasztet robię z mięsa gotowanego z rosołu (mięso z rosołu obieram i zamrażam). Jest pyszny a do tego wiemy, co znajduje się w środku. SKŁADNIKI mięso gotowane z rosołu (wołowina, kurczak, indyk) 1-1,5 Zobacz więcej
g mięsa mielonego wieprzowego 600 g wędzonego podgardla lub pachy 800g słoniny 2 duże cebule 6-8 ząbków czosnku 1 szklanka wody Wykonanie: Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Słoninę i pachę Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Kapuśniak

Kapuśniak 201

0
dobrego rosołu, dodajemy jeszcze wędzonkę. Może to być boczek wędzony czy podgardle. Dodajemy je ze skórą i w całości. Wywar w garnku Po ugotowaniu warzyw i mięsa, czyli po około 2-3 godzinach Zobacz więcej