podgardle wędzone

beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle wędzone

Podgardle wędzone 845

0
{{headerMessage}}
Podgardle wędzone Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek Sposób wykonania: Podgardle ze skórą Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla 368

0
{{headerMessage}}
2 kg wędzonego podgardla 2 duże cebule, garść świeżego majeranku Oczywiście podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym... smak nie jest ten sam. Podgardle zemleć, włożyć do garnka z grubym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone Bataty z jajkiem w koszulce, masłem czosnkowym z odrobiną habbanero i chipsami z wędzonego podgardla Składniki: 2 plastry batata jajko 2 plastry wedzonego podgardla 1łyżeczka masła 1/2 ząbka Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Metka smarowna

Metka smarowna 3676

2
{{headerMessage}}
Metka smarowna Składniki: - mięso wieprzowe z łopatki 2kg - mięso wieprzowe z golonek 1,5kg - podgardle wieprzowe 0,5kg - pieprz biały 1g/kg - papryka 1g/kg - imbir 0,5g/kg - peklosól 18g/kg Mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 5 ziemniaków 1 kiełbasa (np. góralska) 20 dag boczku wędzonego 20 dag podgardla wędzonego 1 duża cebula 2 jaja 2 łyżki śmietany pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób przygotowania: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 0,5 kilograma podgardla 200 g smalcu trzy białe cebule 200 g solonych fistaszków 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Pogardle jest z reguły dwa razy tańsze od wędzonego boczku, a równie pyszne i Zobacz więcej
Ruda Kasia
Ruda Kasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pysznie u Kasi
Pasztet świąteczny

Pasztet świąteczny 217

0
{{headerMessage}}
Przepis Babci Ani 1 kg mięsa wieprzowego, 1kg mięsa wołowego lub mięsa z gęsi lub z kurczaka, 1 kg boczku lub podgardle, 0,5 kg boczku wędzonego, ziele angielskie, liść laurowy, ugotować do miękkości Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Kiełbasa swojska

Kiełbasa swojska 11896

6
{{headerMessage}}
1 kg łopatki wieprzowej tłustej 0,8 kg wołowiny 1 kg podgardla 1,5 łyżki soli do peklowania 1 łyżka majeranku łyżeczka mielonego czarnego pieprzu pół główki czosnku pół gałki muszkatołowej pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 0,5 kg surowego podgardla lub słoniny 0,5 kg wędzonego boczku lub podgardla małe jabłko duża cebula 2-3 łyżki majeranku pieprz sól Przygotowanie: Podgardle kroimy w drobną kostkę i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 0,5 kg surowego podgardla lub słoniny 0,5 kg wędzonego boczku lub podgardla małe jabłko duża cebula 2-3 łyżki majeranku pieprz sól Przygotowanie: Podgardle kroimy w drobną kostkę i Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Dębicka szynkowa

Dębicka szynkowa 206

1
{{headerMessage}}
białkowe f65. Wędzimy dymem rzadkim 3 godziny 55/60 stopni zaraz po wyjęciu z wędzarni parzymy około godzinki może ciut więcej w temper 70 stopni na drugi dzień ponowne wędzenie czas i temp ta sama Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Swojska kiełbasa

Swojska kiełbasa 4450

4
{{headerMessage}}
1200 g wieprzowiny (łopatka) 500 g podgardla 350 g słoniny 20 g czosnku pół szkl wody 1 łyżka soli 1 łyżka soli peklowej pieprz pieprz ziołowy 3 łyżeczki cukru szczypta mielonego ziela angielskiego 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 kg wieprzowiny II 500 g podgardla (chudego) 350 g słoniny 20 g czosnku 35 g soli pół szkl wody pieprz czarny opcjonalnie 5 g pieprzu białego gałka muszkatołowa 1 łyżka majeranku Mięso i słoninę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kapusta zasmażana ze słodkiej kapusty Jest idealna jako dodatek do obiadu, przede wszystkim do kotletów schabowych. Dziś niedziela, pewnie w wielu domach rozchodzić się będzie dźwięk tłuczka, więc mam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podgardle prasowane na ostro Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się do gotowania, pieczenia lub duszenia na surowo lub po zapeklowaniu, do zapiekania. Pachwina - Pachwinę przeznacza się do potraw z mięsa mielonego, a tkankę tłuszczową przeznacza się do Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Italianizzato
Guanciale affumicato

Guanciale affumicato 41

3
{{headerMessage}}
grochówki, wielkanocnego żurku czy po prostu idealne zastępstwo dla boczku w jajecznicy. Szkoda, że dla nas podgardle to wciąż tłusty kawał mięsa, który co najwyżej możemy użyć przy robieniu domowej Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Smakowite smarowidełko

Smakowite smarowidełko 322

1
{{headerMessage}}
Od czasu do czasu robię domowy smalec z jabłkiem, cebulą i majerankiem. Tym razem, smarowidło składa się z nieco innych niż zwykle składników. Największą frajdę sprawiło mi użycie majeranku z własnej Zobacz więcej
Anula44
Anula44 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pachnąca bzem
PASZTET DOMOWY

PASZTET DOMOWY 1054

2
{{headerMessage}}
Pasztet robię z mięsa gotowanego z rosołu (mięso z rosołu obieram i zamrażam). Jest pyszny a do tego wiemy, co znajduje się w środku. SKŁADNIKI mięso gotowane z rosołu (wołowina, kurczak, indyk) 1-1,5 Zobacz więcej