podgarle

SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle najlepiej z przyrostem mięsnym 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 30-40 g/kg -peklosól 30-40 g/kg -pieprz czarny mielony 4 g/kg -kolendra mielona 3 g/kg -czosnek świeży Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle wędzone

Podgardle wędzone 899

Podgardle wędzone Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek Sposób wykonania: Podgardle ze skórą Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem 1316

Domowy smalecpełenpysznychchrupiącychskwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smakdzieciństwa najlepsza rzecz jakmożnabyłojeśćz jeszczeciepłymświeżymchlebem. Szkoda ze nasze dzieci Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle prasowane

Podgardle prasowane 1004

Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok. Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Domowy smalec z podgardla

Domowy smalec z podgardla 518

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne Zobacz więcej
Podgardle prasowane na ostro Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kiełbasa podgardlana

Kiełbasa podgardlana 240

Kiełbasa podgardlana Składniki: - podgardle wieprzowe (przerośnięte) 4,5kg - mięso wieprzowe kl. III 0,5kg - pieprz biały 1,5g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/kg - kminek 0,3g/kg - cebula prażona 5g/kg Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla 395

2 kg wędzonego podgardla 2 duże cebule, garść świeżego majeranku Oczywiście podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym... smak nie jest ten sam. Podgardle zemleć, włożyć do garnka z grubym Zobacz więcej
Pieczone Bataty z jajkiem w koszulce, masłem czosnkowym z odrobiną habbanero i chipsami z wędzonego podgardla Składniki: 2 plastry batata jajko 2 plastry wedzonego podgardla 1łyżeczka masła 1/2 ząbka Zobacz więcej
Murena
Murena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mała w garnku miesza
CIASTO MIODOWE "MARLENKA"

CIASTO MIODOWE "MARLENKA" 91

Pyszne ciasto składające się z 6 miodowych spodów i każde przełożone kremem budyniowo -krówkowym a na górze posypane orzechami.Co tu dużo mówić :) trzeba spróbować. SKŁADNIKI miodowe spody -150g masła Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UGOTOWAĆ
Smażone podgrzybki (czarne łebki)

Smażone podgrzybki (czarne łebki) 74

Sezon grzybowy w pełni Jeżeli jesteście znudzeni gotowanymi grzybami to zachęcam do usmażenia kapeluszy z podgrzybków brunatnych (potocznie zwanych "czarnymi łebkami"). Do smażenia najlepiej wybrać Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Jak marynować podgrzybki

Jak marynować podgrzybki 50

Podgrzybki to jedne z częściej zbieranych grzybów, a marynowanie to jedna z popularniejszych metod ich przechowywania. I wcale to nie jest trudne. Marynowane podgrzybki są świetnym dodatkiem do wielu Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja wytrawnej, jesiennej tarty z dodatkiem pieczonej dyni i świeżych, leśnych grzybów. Składniki na formę o średnicy 22-23 cm Ciasto: * 200 g mąki pszennej tortowej * 110 g Zobacz więcej
Domowe marynowane podgrzybki - PRZETWORY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Domowe marynowane podgrzybki (05.08.2017)Grillowane Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Marlenka

Marlenka 83

Bardzo dobre ciasto. Składa się z 6 placków kruchych przełożonych masą kajmakową. Typowe ciasto przekładane, tylko to jest na sodzie i miodzie, czyli takie jak lubię najbardziej. Na drugi dzień się Zobacz więcej
Majówka to każdego roku początek polskiego sezonu grillowego, który trwa przez wiosnę, całe lato i wczesną jesień. Zapach pieczonego mięsiwa rozchodzi się po ogrodach działkowych i terenach Zobacz więcej
aneta.anjaa
aneta.anjaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aneta na PodBeskidziu
Marlenka

Marlenka 74

Marlenka - Czeskie ciasto, bardzo znane w Polsce w okolicach podbeskidzia :) miodowe placki z budyniowo-karmelkowym kremem... co potrzeba więcej do słodkiego szczęścia??? Miałam już okazję delektować Zobacz więcej