Domowy smalecpełenpysznychchrupiącychskwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smakdzieciństwa najlepsza rzecz jakmożnabyłojeśćz jeszczeciepłymświeżymchlebem. Szkoda ze nasze dzieci
Zobacz więcej
Podgardle wędzone Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek Sposób wykonania: Podgardle ze skórą
Zobacz więcej
9 lip Cześć, W ubiegłą sobotę zajrzałam na kolejny świetny event – Targ pietruszkowy organizowany przez Stowarzyszenie Podgorze.pl. Mieszkać i gotować na Podgórzu i tam nie być to grzech.
Zobacz więcej
SUROWIEC -2 kg chudego boczku -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym -0,5 kg golonki -skóra z golonki PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do mięska chudego 18 g/kg -sól nie jodowana do tłustego
Zobacz więcej
Podgardle prasowane na ostro Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg -
Zobacz więcej
Pasztety kojarzą się głównie ze świętami Wielkiejnocy. Ja przygotowuję je przez cały rok. Na moim blogu możecie znaleźć mi.in. pasztet wieprzowy, z mięsa drobiowego, z winną galaretką oraz
Zobacz więcej
Pasztet drobiowy z wiśniami Na święta proponuję pyszny, domowy pasztet, tym razem z wiśniami. Uwielbiam takie wyroby, które choć uchodzą za tłuste to jednak ja wiem co do niego włożyłam więc się nie
Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle z przyrostem mięsnym i skórą PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól/sól 50/50 14-15 g/kg -czosnek świeży 5 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -liść laurowy mielonym 1 g/kg -ziele
Zobacz więcej
To zdecydowanie najlepsza zapiekanka jaką jadłam i jaką zrobiłam. Na jej sukces składa się sos -sos nie byle jaki, bo pochodzi z jednej z poznańskich restauracji. Wykorzystuje go do wielu potraw i
Zobacz więcej
Dzisiejszy dzień był bardzo pracowity. Oprócz ciasteczek powstał jeszcze świąteczny pasztet. A oto mój wypiek w wersji bardziej urozmaiconej. SKŁADNIKI jeden królik ok. kilograma 4 udka z kurczaka 80
Zobacz więcej
Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok.
Zobacz więcej
1 kg łopatki wieprzowej tłustej 0,8 kg wołowiny 1 kg podgardla 1,5 łyżki soli do peklowania 1 łyżka majeranku łyżeczka mielonego czarnego pieprzu pół główki czosnku pół gałki muszkatołowej pieprz
Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle najlepiej z przyrostem mięsnym 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 30-40 g/kg -peklosól 30-40 g/kg -pieprz czarny mielony 4 g/kg -kolendra mielona 3 g/kg -czosnek świeży
Zobacz więcej
Moja szynka i baleron już dojrzewają do wędzenia (chyba w piątek będę wędził), więc chciałem zrobić jeszcze trochę kiełbasy, żeby uwędzić za jednym zamachem. Przeczytałem w Internecie 100 przepisów,
Zobacz więcej
Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne
Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek
Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub
Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w
Zobacz więcej
2 kg wędzonego podgardla 2 duże cebule, garść świeżego majeranku Oczywiście podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym... smak nie jest ten sam. Podgardle zemleć, włożyć do garnka z grubym
Zobacz więcej
Ale się cieszę, kochani dzis pierwszy raz wędziłam kiełbaski :) yeah…super :D wyszła pyszna ;P dzięki przyprawie od Tradismaknabrała wyrazistego czosnkowego smaku i pikanterii..Super jest, polecam wam
Zobacz więcej