podgrzybki duszone

Podgrzybki to jedne z częściej zbieranych grzybów, a marynowanie to jedna z popularniejszych metod ich przechowywania. I wcale to nie jest trudne. Marynowane podgrzybki są świetnym dodatkiem do wielu Zobacz więcej
Sezon na grzyby w pełni. Byłam w tym roku w lesie tylko raz, zmokłam jak kura i po 20 minutach uciekłam do auta. Znalazłam w międzyczasie jednego zdechłego maślaka :/ Żeby nie było, umiem zbierać Zobacz więcej
Końcówka lata zwykle jest niezwykle owocna w grzyby. Tegoroczna szczególnie. Dość dużo pada i jest ciepło. Zestaw idealny. W moim domu, od kilku tygodni, grzyby wręcz nie schodzą ze stołu. Jemy je na Zobacz więcej
Domowe marynowane podgrzybki - PRZETWORY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Domowe marynowane podgrzybki (05.08.2017)Grillowane Zobacz więcej
1/2kg podgrzybków 2-3 łyżki masła 2 duże cebule 4 ząbki czosnku oliwa, sól i pieprz Pokroiłam cebulę w kostkę i przyrumieniłam na niewielkiej ilości oliwy i zaraz potem dodałam pokrojony dość drobno Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja wytrawnej, jesiennej tarty z dodatkiem pieczonej dyni i świeżych, leśnych grzybów. Składniki na formę o średnicy 22-23 cm Ciasto: * 200 g mąki pszennej tortowej * 110 g Zobacz więcej
Dziś przychodzę do Was z gulaszem , ale jakim ! Obok niego nie da się przejść obojętnie. Chociaż jest bajecznie prosty to dość czasochłonny. Nie wiem jak Wy ale gdy przychodzi sezon grzybowy mam głowę Zobacz więcej
Podgrzybek tęgoskórowy Pseudoboletus parasiticus, wcześniej zwany był podgrzybkiem posożytniczym. Ze względu na jego związek z tęgoskórem cytrynowym, na którym pasożytuje, pomylenie tego gatunku z Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UGOTOWAĆ
Smażone podgrzybki (czarne łebki)

Smażone podgrzybki (czarne łebki) 44

Sezon grzybowy w pełni Jeżeli jesteście znudzeni gotowanymi grzybami to zachęcam do usmażenia kapeluszy z podgrzybków brunatnych (potocznie zwanych "czarnymi łebkami"). Do smażenia najlepiej wybrać Zobacz więcej
Poznajcie mój ulubiony – zaraz obok naleśników – sposób na podanie podgrzybków. To właśnie one, a nie prawdziwki, są dla mnie prawdziwym jesiennym przysmakiem. Zdecydowanie aromatyczne i mocne w Zobacz więcej
Niestety kończy się już karnawał. Wtorek, ostatki…. No to śledzik! Zapraszam na troszkę inną jego wersję. Potrzebujemy: paczka filetów a’la matias (jeżeli masie dostęp do prawdziwych matiasów to Zobacz więcej
Pappardelle z szynką szwarcwaldzką i podgrzybkami - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Zobacz więcej
Bogini Smaku
Bogini Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maxymonium kulinarne
Duszone pieczarki

Duszone pieczarki 19524

Tym razem najprostszy dodatek do obiadu, czyli duszone pieczarki z cebulką. Szczerze mówiąc jak dla mnie jest to dodatek, który pasuje do wszystkiego. Być może dlatego, że pieczarki uwielbiam! Zobacz więcej
ruda w kuchni
ruda w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
redhead in the kitchen
Podgrzybki marynowane

Podgrzybki marynowane 3288

Na grzyby z ojcem chodziłam od dziecka. Wczesną jesienią jest to najlepsza forma rozrywki. Idziesz do lasu, skupiasz się na grzybach, nie myślisz o niczym innym. Odskocznia od wszystkich i od Zobacz więcej
swiatzpiernika
swiatzpiernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat z piernika
Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki 2201

To pierwsze marynowane podgrzybki w tym sezonie! SKŁADNIKI: pół kilograma podgrzybków 1 cebula pół szklanki octu ocet 2 szklanki wody gorczyca - około 30 ziarenek 6 ziarenek ziela angielskiego 3 Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Podgrzybki to wdzięczne grzyby. Bo są ładne, smaczne, dobre do duszenia, suszenia i do octu. Z ostatniego grzybobrania mam dwa … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
koniara.pl
koniara.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koniara gotuje
Gulasz wołowy z podgrzybkami

Gulasz wołowy z podgrzybkami 19

Gulasz wołowy z podgrzybkami Koniara gotuje SKŁADNIKI MIĘSO kurczak indyk kaczka królik wieprzowina wołowina RYBY dorsz karmazyn łosoś tuńczyk WARZYWA dynia fasolka jarmuż kapusta kapusta pekińska Zobacz więcej
Ciecierzyca z pieczarkami i podgrzybkami - Blendman.pl - kuchnia roślinna Zaloguj Zarejestruj się Przepisy Śniadania Obiady Zupy Drugie danie Pasty i sosy Pasty Sosy Desery Napoje Alkohole Koktajle Zobacz więcej
Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki 1078

Nasza piękna, nawet złota jesień w tym roku jest dość szczodra w grzyby. W całym domu nimi pachnie. Jedne się marynują, inne suszą, parę się mrozi, a pozostałe są jedzone na bieżąco. Och oby ten czas Zobacz więcej
POMPOKRACJA
POMPOKRACJA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pompokracja
RISOTTO Z PODGRZYBKAMI

RISOTTO Z PODGRZYBKAMI 61

Świeże grzyby nie lubią długiego przechowywania. Jeżeli nie planujecie chwilowo grzybowych przetworów, a chcecie przygotować szybkocoś smacznego, polecam Wam mój przepisnarisotto Do jego przygotowania Zobacz więcej