podgrzybki w occie

mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Podgrzybki w occie

Podgrzybki w occie 172

0
Uwielbiam chodzić na grzyby, niestety rzadko mogę iść. Nogi mnie nie chcą nosić, buntują mi się moje kończyny. No ale może jeszcze zaliczę w tym roku chociaż spacer po lesie. To zbiory mojej mamy. To Zobacz więcej
Byliśmy na grzybach. Odkryłam, że nieźle mnie to jara - można się ścigać, kto zbierze więcej grzybów :D I czekować się na Fejsie. A potem z te większe ususzyliśmy, a te mniejsze zrobiłam w occie. Zobacz więcej
Byliśmy na grzybach. Odkryłam, że nieźle mnie to jara - można się ścigać, kto zbierze więcej grzybów :D I czekować się na Fejsie. A potem z te większe ususzyliśmy, a te mniejsze zrobiłam w occie. Zobacz więcej
Sezon grzybowy w zasadzie dobiega końca, ale może uda się Wam jeszcze zebrać kilka podgrzybków (lub prawdziwków, o ile u Was lepiej obrodziły niż u mnie) i zamarynować. Utarło się przekonanie, że Zobacz więcej
słoiczek), a z wywaru od gotowania grzybów zrobiłam naprędce zupę grzybową (pyszną!). Tym razem przeważały podgrzybki brunatne, a znalazło się nawet kilka prawdziwków. O grzyby trzeba było walczyć Zobacz więcej
Klasyka polskiej kuchni. Grzybki marynowane w occie pojawiały się na polskich stołach obowiązkowo na wszystkich świętach, imieninach i innych uroczystościach. Idealne do zimnej wódeczki i do Zobacz więcej
Marynowane grzyby są idealne jako zakąska na zimno. Świetnie pasują jako dodatek do obiadu. Ich przygotowanie jest naprawdę szybkie, proste i łatwe. Składniki: świeże grzyby, np. maślaki lub czarne Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Podgrzybki to wdzięczne grzyby. Bo są ładne, smaczne, dobre do duszenia, suszenia i do octu. Z ostatniego grzybobrania mam dwa … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
marynowane podgrzybki

marynowane podgrzybki 1468

0
Składniki : małe twarde kapelusze podgrzybków woda sól cukier ocet liść laurowy ziele angielskie kolorowy pieprz cebula Sposób wykonania: Małe twarde kapelusze podgrzybków wyczyścić, umyć pod bieżącą Zobacz więcej
Składniki: - ile się uzbiera podgrzybki, - do smaku cebula, - do smaku gorczyca biała, - do smaku pieprz czarny ziarnisty, - do smaku cukier, - do smaku sól, - do smaku ziele angielskie, - ile Zobacz więcej
Sezon na grzyby w pełni. Jeśli macie bardzo świeże grzyby, zróbcie carpaccio. Składniki: podgrzybki oliwa ocet rozmaryn pieprz chili szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie: Oczyszczone i umyte Zobacz więcej
600 g świeżych grzybów (borowików i/lub podgrzybków) (S) 2 łyżki masła (S) 1 cebula (O) pieprz (O) 1 litr wody (Sł) sól (Sł) 1/2 szkl. śmietany (K) 1 łyżka octu jabłkowego (lub soku z cytryny) (K) Zobacz więcej
Przepis marynowania prawdziwków różni się tym od marynaty do rydzów , że dajemy mniej cukru Marynata ; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% 1/2szklanki cukru 1 listek laurowy- kilka ziarenek pieprzu i Zobacz więcej
Ostatnio polubiłam dania 3 składnikowe, są proste do zrobienia i smaczne. Składniki: - 1 szklanka soczewicy zielonej, - 250 g dowolnych grzybów mrożonych lub ze słoika (ale nie z octu ;) ), u mnie Zobacz więcej
Składniki: 6 filetów śledziowych około 10 sztuk małych grzybów marynowanych (podgrzybków) 1 cebula 1 jabłko około 2 łyżek octu winnego olej Sposób wykonania: Śledzie moczymy w zimnej wodzie około 3 Zobacz więcej
Witajcie :) Ostatnia wyprawa na grzyby do Puszczy Piskiej udana! Zebrałam głównie kołpaki, ale trafiały się również piękne podgrzybki :) Kołpaki głównie zrobiłam w occie. Prym jednak wiodą duszone z Zobacz więcej
To pierwsze marynowane podgrzybki w tym sezonie! SKŁADNIKI: pół kilograma podgrzybków 1 cebula pół szklanki octu ocet 2 szklanki wody gorczyca - około 30 ziarenek 6 ziarenek ziela angielskiego 3 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Żurek grzybowy

Żurek grzybowy 102

0
Boczek wędzony, około kilograma ( taki prawdziwie wędzony a nie malowany dymem, najlepiej własnego wędzenia), dwie garście suszonych grzybów – prawdziwki i podgrzybki, 2 cebule, 5 ząbków czosnku, Zobacz więcej
Marnowane podgrzybki i maślaki, czyli weki na zimę. Przepis na te marnowane grzybki mam od mojej teściowej :) Polecam, bo są pyszne! Potrzebne składniki: podgrzybki albo maślaki cebula pieprz Zobacz więcej
Robię różne zalewy do leśnych grzybów. Dzisiaj klasyczna marynata. Marynuje w nich borowiki, kozaki i podgrzybki, są przepyszne :) A żeby było klimatycznie słoiki ubrałam w ręcznie robione nakładki Zobacz więcej