podgrzybki w zalewie octowej

Byłam na grzybach:) Część się już suszy... ... a część, takich malutkich, ładnych podgrzybków, poszło do słoika:) Tak więc koszyka nie zawahałam się użyć:) i zrobiłam co mogłam, żeby sie nic nie Zobacz więcej
W mojej piwniczce nie może braknąć marynowanych podgrzybków. Do marynowania wybieram zawsze małe i zdrowe okazy. Podgrzybki - 1 kg Cebula - 2 szt Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka Woda - 4 Zobacz więcej
Ciąg dalszy grzybobrania. Tym razem wybrałam kilka malutkich, czarnych łebków i zalałam je octową zalewą. Przepis dostałam kilka lat temu od taty mojej przyjaciółki. I w ten oto sposób zdradziłam nasz Zobacz więcej
Pogoda na grzyby sprzyjająca. Ciepłe dni, troszkę deszczu...Grzybiarzy coraz więcej...Każdy chciałby podelektować się smakiem świeżych grzybków, ususzyć je na Wigilię, a także zamarynować by potem Zobacz więcej
Grzybki Marynowane Leśne grzybki marynowane w tradycyjnej zalewie. Nie są bardzo "octowe" za to pachnące gorczycą i zielem angielskim. Moje ulubione... rodzina męża preferuje bardziej kwaśne. Zobacz więcej
(10.10.2014)Sajgonki inaczej (10.10.2014)Tort z dżemem i masą adwokatową (21.09.2014)Pieczona karkówka z majonezem (21.09.2014)Udko z kurczaka faszerowane kaszą gryczaną ze śliwkami na szpinakowej Zobacz więcej
czekając na wigilię...już zastanawiam się jak będzie pachniała...kapusta z grzybami... ...mógłbym również nazwać to tradycyjne danie grzybami z kapustą. Trochę dodałem od siebie do tradycji. Uwielbiam Zobacz więcej
xawierek
xawierek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Płaski Stasiek
Podgrzybkowa Zakąska

Podgrzybkowa Zakąska 26

0
ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, listek laurowy. 7) Obgotowaną z grzybami cebulę kroimy na plasterki i po plasterku dodajemy do słoików wraz z 2 plasterkami marchewki. 8) Wkładamy grzyby do Zobacz więcej
Proszek grzybowy Prawo do gotowania z pasją Blog > Komentarze do wpisu « Śledzie smażone w zalewie octowej Proszek grzybowy Proszek grzybowy stanowi idealny dodatek do zup, sosów, zapiekanek, Zobacz więcej
) na wolnym ogniu przez około 35 minut. W drugim garnku przygotowujemy zalewę. Oczywiście to ile będziemy jej potrzebować zależy od ilości grzybów, które będziemy marynować.W razie potrzeby Zobacz więcej
Ciąg dalszy tegorocznych przetworów z grzybów. Był już przepis na suszenie grzybów, teraz przedstawiam Wam przepis na grzybki marynowane, czyli grzyby w zalewie octowej. Niestety mimo owocnych Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane 3206

4
Wam, jak je przygotowałam. Składniki: 1 kg malutkich pieczarek Zalewa: 1 szklanka octu 10%, 3 szklanki wody, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka soli Słoiczki: listek laurowy, 1 łyżeczka gorczycy, 3-4 ziarenka Zobacz więcej
(10.10.2014)Sajgonki inaczej (10.10.2014)Tort z dżemem i masą adwokatową (21.09.2014)Pieczona karkówka z majonezem (21.09.2014)Udko z kurczaka faszerowane kaszą gryczaną ze śliwkami na szpinakowej Zobacz więcej
adwokatową (21.09.2014)Pieczona karkówka z majonezem (21.09.2014)Udko z kurczaka faszerowane kaszą gryczaną ze śliwkami na szpinakowej kołderce (21.09.2014)Zupa gulaszowa (07.09.2014)Sok z malin Zobacz więcej
garymichy
garymichy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
garymichy
Bitki w sosie grzybowym

Bitki w sosie grzybowym 522

0
zimowymi przetworami ze słoików tj. ogórek konserwowy, papryka marynowana lub sałatkami warzywnymi z zalewy octowej. Pycha! :) Składniki ( 4 porcje ): 700g mięsa wołowego zrazowego lub mięsa Zobacz więcej
Piotr Sajdak
Piotr Sajdak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
the red plate
Śledzie

Śledzie 2280

3
ascetycznym posiłkiem. A zrobić można je na sto różnych sposobów. Klasycznie w zalewie octowej i oleju wraz z cebulą, bardziej zaawansowanie w sosie musztardowym lub podanego jako tatar albo Zobacz więcej
. Opieńki – przepisy Opieńki są wyśmienite jako grzyby w occie. Po oddzieleniu kapelusza od trzonu grzyby należy umyć i gotować z solą przez około 50 minut. Przygotować zalewę octową, najlepiej w Zobacz więcej
natychmiast trafia do garnka. Odgotowane grzyby osaczam na sicie. Studzę. Potem zamykam w pojemniczkach i zamrażam albo robię w zalewie octowej. Dzisiaj u mnie suszy się już kolejna partia grzybów. Zobacz więcej