Przepis na podpinki

Powiązane przepisy:

Tym razem postanowiłam zamarynować podpinki :) Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Opieńki delikatnie myjemy. Gotujemy 2 l wody, solimy, wrzucamy 1 pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone opieńki. Zobacz więcej
Wspomniane w tytule owoce zyskały ostatnio ogromną popularność dzięki swoim walorom zdrowotnym. Zainteresowanychodsyłamdo bloga, Suszone ą bardzo delikatnie słodkie, mocniej wyczuwany jest smak Zobacz więcej
To chyba jedyne marynaty, które NIGDY nie zalegają na półkach w piwnicy, bo nie ma człowieka, żeby nie lubił grzybków w occie. Co prawda prawdziwki pojawiają się na moim stole tylko w święta, bo jak Zobacz więcej
Pogoda nie rozpieszcza nas kompletnie. Marzyłam o złotej, pięknej jesieni, a dostałam... jesień w sepii. Marzyłam o spacerach pośród liści w grubym swetrze, a uprawiam biegi pomiędzy ulewami w Zobacz więcej
Polędwiczki wieprzowe podpiekane Składniki: - polędwiczki wieprzowe (małe) - peklosól - czosnek - papryka - miód Sposób wykonania: Polędwiczki wyrównuje się, usuwa strzępy i tłuszcz. Polędwiczki Zobacz więcej
chlebanaszego
chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chleba naszego
Udka podpiekane

Udka podpiekane 274

Prosty sposób na soczyste udka z chrupiącą skórką, są doskonałe na obiad lub do kolacji. Udka gotujemy z włoszczyzną. Po 15 minutach wyjmujemy i osuszamy. Na bulionie gotujemy zupę. Przygotowujemy Zobacz więcej
B.B
B.B Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MAD TEA PARTY
WYPRÓBUJ EKO PODPASKI - losowanie

WYPRÓBUJ EKO PODPASKI - losowanie 156

W TYM poście starałam się opisać alternatywy tradycyjnych podpasek i tamponów. Nikt (no może poza reklamami) nie mówi, że to co powszechnie dostępne to jedyna i najlepsza możliwość. Dzięki uprzejmości Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w Zobacz więcej
Chleb podpiekany na patelni - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby Zobacz więcej
W dobie Internetu niemal nie da się uniknąć ciągłych doniesień o szkodliwości i toksyczności kolejnych pokarmów i produktów. Przywykliśmy już do myśli, że wszystko nas truje, łącznie z powietrzem. Ale Zobacz więcej
Surowiec -boczek bez skóry 1 kg Przyprawy -peklo sól 17-18 g/kg -czosnek granulowany posypujemy w około -oraz dowolne przyprawy ulubione którymi delikatnie posypujemy boczek z każdej strony Wykonanie Zobacz więcej
ulka.03
ulka.03 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
¡Buen provecho!
Papinka - czyli oszukany budyń

Papinka - czyli oszukany budyń 96

Pisałam już wcześniej, że czasem tęsknię za domem i mam wtedy ochotę na coś typowego dla mojego dzieciństwa. Moja mama ostatnio przypomniała mi, że kiedy byłam mała ja i moje rodzeństwo zajadało się Zobacz więcej
KIEŁBASA ŚCINKOWA PODPIEKANA SUROWIEC -ścinki wieprzowe po rozbiórce 12 kg -słonina bez skóry 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do ścinek 18 g/kg -sól nie jodowana do słoniny 18 g/kg Zobacz więcej
Kulinarne pyszności Molki: Boczek wędzony podpiekany Kulinarne pyszności Molki Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną gębą.Gotowanie, potocznie zwane staniem przy Zobacz więcej
Kulinarne pyszności Molki: Szynka wędzona podpiekana Kulinarne pyszności Molki Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną gębą.Gotowanie, potocznie zwane staniem przy Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy ale ja osobiście ( a i reszta Rodziny) lubię mieć do niektórych II Dań ,,popitkę" tzn. bulion lub inna czystą zupę w filiżance. Czasem gotuję je specjalnie tak jak barszcz czerwony Zobacz więcej
Kochani, wszyscy wiemy jak ogromną rolę w naszej codziennej diecie odgrywa śniadanie. W ciągłym zabieganiu i notorycznej walce z czasem często lekceważymy ten posiłek. Dziś chciałabym udowodnić, że Zobacz więcej
Surowiec Kupujemy : -3,5 kg łopadki -3,5 kg karkówki -2 kg boczku (w miarę chudy) Przyprawy -peklosól 17 g/kg do łopadki i karkówki -sól 17 g/kg do boczku -pieprz kolorowy świeżo mielony 3 g/kg Zobacz więcej
Tytuł może i brutalny i z lekka dawką dupochronu ale nie mam ochoty wysłuchiwać w komentarzach, że o fuuuj! Kreeew! A miało być o jedzeniu. A to takie nieapetyczne. Oh nie. Proszę przestań. A zdarzały Zobacz więcej
Klasyka, która gości od zawsze w mojej kuchni. Pierogi ruskie. Kto ich nie zna? :) Chyba niewielu zaliczy się do tego grona. Kojarzą mi się one z dzieciństwem, z wielką zieloną miską i naszą piątką Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: