Przepis na podpłomyk razowy kalorii

Podpłomyk razowy ze szparagami i kaszanką Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Marynata do mięsa Podpłomyk razowy ze szparagami i kaszanką Czy takie połączenie to już profanacja? Być Zobacz więcej
gochagotuje
gochagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gocha gotuje!
Razowe podpłomyki z kminkiem

Razowe podpłomyki z kminkiem 558

Składniki: - po 3 czubate łyżki mąki razowej i pszennej - 3 łyżki oliwy - około 1/3 szklanki bardzo ciepłej wody - kminek, sól - serek do smarowania, dymka, kolendra Sposób przygotowania: Wsypujemy Zobacz więcej
To nie tak miało być! Nie tak miał wyglądać mój majowy weekend! Miało być słońce, grill, leżing i smażing! I dobra książka w pakiecie! Zamiast tego są chmury, deszcz i jeszcze więcej chmur i deszczu. Zobacz więcej
Zachciało mi się wczoraj czegoś zdrowego do podgryzania zamiast czipsów czy paluszków. Myślałam najpierw o paluszkach chlebowych, ale za dużo z nimi było roboty. Na blogu Liski (tutaj) znalazłam Zobacz więcej
ZuzikZuzu
ZuzikZuzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Student eat
Podpłomyki

Podpłomyki 12900

Podpłomyki to rodzaj prymitywnego chleba, wypiekany już za czasów Słowian. Pierwszy raz spróbowałam podpłomyk będąc za dziecka na Festynie Archeologicznym w Biskupinie. Jest to bardzo fajne Zobacz więcej
na bryndzy podhalańskiej doprawionej pesto z liści rzodkiewki, z orientalnym chutneyem rabarbarowym i truskawkami Dziś przedstawiam Wam mój zwycięski przepis z konkursu,,Mistrz Wołowiny QMP’’ :-) Zobacz więcej
Bardzo lubię szybkie i proste w przygotowaniu dania, a zarazem chcę by były zdrowe. Takim moim sposobem jest podpłomyk przygotowany na mące razowej z dodatkiem kilku prostych, sezonowych składników. Zobacz więcej
Ela Ma
Ela Ma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
potrawy półgodzinne
Podpłomyki

Podpłomyki 10700

takie mi się przypadkiem zrobiły... z różnych resztek ... podpłomyki ... zamiast chleba miałam filiżankę mleka sojowego, takiego gęstego z dna i chciałam zrobić na nich placuszki... wsypałam resztkę Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Podpłomyki z patelni

Podpłomyki z patelni 602

Zamiast makaronu, zamiast kaszy czy ryżu, w sobotę do obiadu zjedliśmy podpłomyki. Z racji tego, że w latach 70-tych XX-ego wieku bloki z wielkiej płyty nie były wyposażane w piece węglowe, nasze Zobacz więcej
kulinarnawyspa
kulinarnawyspa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Wyspa
Podpłomyki

Podpłomyki 897

Wszyscy znamy różnego rodzaju płaskie chlebki, które są tradycyjnym, prostym i zupełnie podstawowym rodzajem pieczywa. Jak ziemia długa i szeroka różne narody przygotowują zupełnie podobne do siebie Zobacz więcej
Jeżeli piekarnik nie działa, a w domu jest tylko mąka, sól i woda, to nic. Można wyczarować pyszne podpłomyki w kilkanaście minut. Doskonałe do zupy, jako dodatek do dipów i przegryzka do sałatek. Bez Zobacz więcej
Signorina Gotuje
Signorina Gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na moim talerzu
Podpłomyki

Podpłomyki 9230

Mamusia pokazała mi jak je zrobić. I teraz jak synek domaga się ciasteczka, przygotowuję podpłomyki w kilka minut. Jest to najprostsza forma pieczywa/tortlilli/placków. Najczęściej jemy je z dżemem, Zobacz więcej
foodmania
foodmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Foodmania
PODPŁOMYKI GRYCZANE

PODPŁOMYKI GRYCZANE 407

Jako zdrowa przekąska do podjadania ;) Idealnie sprawdzają się w towarzystwie past warzywnych, czy hummusu, bądź dodatek do sałatki ;) Składniki: 6 łyżek mąki gryczanej 1/3 szklanki ciepłej wody Zobacz więcej
Bardzo mi się spodobał przepis na te podpłomyki (choć podpłomyki są bez tłuszczu, a tutaj tłuszcz jest dodany i to w niemałej ilości). Pomyślałam, że takie placuszki-podpłomyki będą fajne na kolację, Zobacz więcej
Kolejna leniwa niedziela. Najlepsze jej wydanie to takie, gdy możesz się z kimś podzielić tym leniwym niedzielnym uczuciem. Dzień zaczął się od śniadania z przyjaciółmi, po czym wyruszyliśmy na spacer Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
RUISRIESKA - FIŃSKIE PODPŁOMYKI

RUISRIESKA - FIŃSKIE PODPŁOMYKI 501

Ruisrieska - fińskie podpłomyki 200 ml. jogurtu 250 ml. * razowej mąki żytniej (+ trochę mąki do wyrobienia ciasta) 1 łyżka oleju roślinnego (np. ryżowego) do ciasta + do wysmarowania miseczki 1 Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Podpłomyki

Podpłomyki 5840

Podpłomyki to proste chlebki z patelni, zwykle pieczone z pozostałego ciasta pierogowego. Niegdyś na rozgrzanym piecu chlebowym, dziś na patelni. Bardzo podobne do indyjskich chapati. Różni je jedynie Zobacz więcej
Podpłomyki, jakie są, każdy widzi.... właściwie trudno o banalniejsze do wykonania danie. W podstawowej wersji robi się je z mąki, wody i soli, jednak zarówno w źródłach dawnych jak i współczesnych Zobacz więcej
Ania: Stare, poczciwe, wiejskie podpłomyki. Nasze babcie je robiły na blasze z pieca kaflowego. Co to były za czasy? Niestety nie mam pieca kaflowego, a o podpłomykach przypomniał mi przepis Nigelli. Zobacz więcej
Podpłomyk to taki placek pieczony na rozgrzanym kamieniu w krajach arabskich. To rodzaj pieczywa, popijany wodą, lub mlekiem, często jest jedynym daniem w posiłku mieszkańców półwyspu indyjskiego. Zobacz więcej