podpłomyki po śląsku

z… 4 komentarzy Zupa krem z kalafiora i m… 2 komentarzy Zupa krem z indyka – tra… 2 komentarzy Naleśniki z jajecznym nad… 2 komentarzy Ciasteczka kokosowe – dzi… 2 komentarzy Wytrawna tarta Zobacz więcej
kokosowe – dzi… 2 komentarzy Wytrawna tarta szpinakowa… 2 komentarzy Granatowa fantazja – pysz… 2 komentarzy Podpłomyki – smak dzieciń… 2 komentarzy Jogurtowy serniczek w szk… 2 komentarzy Tarta Zobacz więcej
na pokolenie, np. na zupę z kalarepy Babci Ani, cydr z bzem wujka Tyja oraz na śląską wodzionkę. Kinga przyznaje, że w ogóle cała książka to projekt rodzinny - potrawy stylizowała razem z mężem, jej Zobacz więcej
Wiele regionów w naszym kraju posiada bardzo charakterystyczną, spójną i powszechnie rozpoznawalną kulturę regionalną, w tym kulinarną. Wszyscy potrafimy podać co najmniej kilka przykładów potraw Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Szynkarnia – Wrocław

Szynkarnia – Wrocław 98

0
na obiad. Poszukiwania w Internecie na nic się zdały – było tego za dużo. Postanowiłam poprosić o pomoc swoich znajomych, którzy ma co dzień mieszkają w stolicy Dolnego Śląska. Padło sporo nazw, Zobacz więcej
z kandyzowanym cukrem Kotlety mielone (pikantne) Kotleciki drobiowe z cytrynową nutą Kotleciki z kurczaka i cukinii Kremowa zupa szparagowa z serem krokiety z chleba tostowego Kruche babeczki z Zobacz więcej
, blog Przepisy Majki: tortilla z sałatką i sosem balsamicznym, Malwina, blog Nakryty Stoliczek:bułeczki czosnkowo-ziołowe, Małgorzata, blog Ja kuchnia i ja: smakowite ciasteczka cebulowe, Małgorzata, Zobacz więcej
, blog Mój kulinarny pamiętnik: kotlety z tuńczyka z sosem aioli, Evenka, blog Arabeska dodatkowa: kluski śląskie, Gosia, blog Jedz i smakuj: forszmak lubelski Grzegorz, blog Plejn.pl: focaccia ze Zobacz więcej
o kolor, moc i dodatki. Były piwa pszeniczne, jęczmienne,żytnie, mieszane, a nawet z dodatkiem ziemniaków i dyni. Nie pokuszę się o opis wszystkich degustowanych piw, ale ograniczę się do dwóch, Zobacz więcej
passthefood
passthefood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pass the Food
I ♥ Berlin

I ♥ Berlin 103

0
na złamanie karku przez cały plac, żeby zrobić zdjęcia. O mało nie skręciłam sobie nogi, ale mam zdjęcie Trabanta w lamparcie centki! Na dodatek, w tle widać różowe rury. Chcę na śląsku różowe rury. Zobacz więcej
żytniej i soli. Smaczne, chrupkie, umiarkowanie słone. Śląskie oblaty w trzech smakach Pszenne podpłomyki w kilku smakach. Lekka przekąska za 2 zł od paczki. Rydze marynowane w occie (Provincja) Zobacz więcej
magdam
magdam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czary - gary w kuchni
Dziwna awaria :-(

Dziwna awaria :-( 218

0
słodko - kwaśny (na zimę) W prawdzie to jeszcze nie szczyt sezonu paprykowego, ale na wszelkie cukinie i kabaczki czas już najwyższy :-) Do tego sosu papryki i... Pieczone udka z kurczaka z czosnkiem Zobacz więcej
ciasto jogurtowe z truskawkami (na oleju rzepakowym) Młode ziemniaki z jajkiem sadzonym i maślanką Roladki z piersi kurczaka z cukinią i marchewką Kompot rabarbarowy z cynamonem Kisiel truskawkowy Zobacz więcej
ze szparagami i dymką (z piekarnika) Quiche z zielonymi szparagami i boczkiem Kwiecień (12) Jogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarową Wątróbka drobiowa z cebulą i papryką Zupa zbójecka Babka na Zobacz więcej
z cebulą w śmietanie i ziemniaki w "mundurkach" Gulasz z sarniny z czerwonym winem i jałowcem Zupa krem z pora Pstrąg smażony z migdałami Wątróbka cielęca w winie z jabłkami i postrach Głodzilli Zobacz więcej
z zielonymi szparagami i boczkiem Kwiecień (12) Jogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarową Wątróbka drobiowa z cebulą i papryką Zupa zbójecka Babka na winie musującym "Kuchenne rewolucje. Nowe Zobacz więcej
leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny gulasze pieczenie zapiekanki, Zobacz więcej
, czasem nawet cyfr, słów, zdań i akapitów 19. jak wymawiac slowa puree i menu – czyżby w świątecznym meni było pire? 20. kaczka nadziewana na chlebie magdy gesler – kurczak na butelce się chowa. Zobacz więcej
z białym makiem Konfitura z pomarańczy Pieczenie piernika staropolskiego i masa orzechowo-makowa Śledzie z suszonymi śliwkami i winem Co zrobić, żeby karp nie smakował mułem? Pudding z chałki z Zobacz więcej
Zapiekanka z kapusty włoskiej i mięsa pod beszamelem Sałatka makaronowa z tuńczykiem i miodowym winegretem Intensywny kurs pokory od Panny Grymaśnej Boeuf bourguignon Tarta z orzeszkami ziemnymi, Zobacz więcej