podpłomyki po śląsku

ktosiek1
ktosiek1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem Cię!
Kajmakowy mazurek z orzechami

Kajmakowy mazurek z orzechami 63

0
{{headerMessage}}
z… 4 komentarzy Zupa krem z kalafiora i m… 2 komentarzy Zupa krem z indyka – tra… 2 komentarzy Naleśniki z jajecznym nad… 2 komentarzy Ciasteczka kokosowe – dzi… 2 komentarzy Wytrawna tarta Zobacz więcej
ktosiek1
ktosiek1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem Cię!
Ekspresowa pascha dla leniwych

Ekspresowa pascha dla leniwych 84

0
{{headerMessage}}
kokosowe – dzi… 2 komentarzy Wytrawna tarta szpinakowa… 2 komentarzy Granatowa fantazja – pysz… 2 komentarzy Podpłomyki – smak dzieciń… 2 komentarzy Jogurtowy serniczek w szk… 2 komentarzy Tarta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na pokolenie, np. na zupę z kalarepy Babci Ani, cydr z bzem wujka Tyja oraz na śląską wodzionkę. Kinga przyznaje, że w ogóle cała książka to projekt rodzinny - potrawy stylizowała razem z mężem, jej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiele regionów w naszym kraju posiada bardzo charakterystyczną, spójną i powszechnie rozpoznawalną kulturę regionalną, w tym kulinarną. Wszyscy potrafimy podać co najmniej kilka przykładów potraw Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Szynkarnia – Wrocław

Szynkarnia – Wrocław 102

0
{{headerMessage}}
na obiad. Poszukiwania w Internecie na nic się zdały – było tego za dużo. Postanowiłam poprosić o pomoc swoich znajomych, którzy ma co dzień mieszkają w stolicy Dolnego Śląska. Padło sporo nazw, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz wołowy (na wschodnią nutę) Gulaszwołowy (jak zrobić) Gulasz z podrobów z pieczarkami Indycze skrzydła pieczone z rozmarynem Jabłecznik z bitą śmietaną Jajecznica z pieczarkami na tostach Jajko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
brzuch i serce: kotlety jaglane, N_zak, blog Czym pachnie u Żaków:orkiszowe krakersy z kminkiem,calzone z ziemniakami i twarogiem, Natalia, blog Poezja smaku:smakowity kurczak faszerowany,ziołowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, blog Mój kulinarny pamiętnik: kotlety z tuńczyka z sosem aioli, Evenka, blog Arabeska dodatkowa: kluski śląskie, Gosia, blog Jedz i smakuj: forszmak lubelski Grzegorz, blog Plejn.pl: focaccia ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przekąska na wycieczki i wędrówki – lekka, a treściwa. The Meat Makers – suszona wołowina – Poznańskie Targi Piwne 2014 Wołowina The Meat Makers – Poznańskie Targi Piwne 2014 Oprócz tego było stoisko Zobacz więcej
passthefood
passthefood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pass the Food
I ♥ Berlin

I ♥ Berlin 104

0
{{headerMessage}}
na złamanie karku przez cały plac, żeby zrobić zdjęcia. O mało nie skręciłam sobie nogi, ale mam zdjęcie Trabanta w lamparcie centki! Na dodatek, w tle widać różowe rury. Chcę na śląsku różowe rury. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
żytniej i soli. Smaczne, chrupkie, umiarkowanie słone. Śląskie oblaty w trzech smakach Pszenne podpłomyki w kilku smakach. Lekka przekąska za 2 zł od paczki. Rydze marynowane w occie (Provincja) Zobacz więcej
magdam
magdam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czary - gary w kuchni
Dziwna awaria :-(

Dziwna awaria :-( 229

0
{{headerMessage}}
... FACEBOOK Obserwatorzy Etykiety amoniaczki(1)ananas(2)babeczki(9)babka(7)bakłażan(1)banany(1)bezy(6)bigos(2)biszkopt(8)bita Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, że kupiłam dwie miseczki oraz dwa talerzyki. Jako pierwszy został w nich podany hummus z suszonymi pomidorami i podpłomykami. Talerzy mam naprawdę sporo, ale tylko nieliczne sztuki lubię Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– dzik jest dziki, dzik jest zły i ma bardzo ostre kły oraz gorzką wątrobę 4. dlaczego suszone pomidory sfermentowały – u mnie z psującymi się pomidorami, to była cała epopeja 5. jak przyrządzić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #4 Mycie

Ekspresłówka #4 Mycie 601

0
{{headerMessage}}
z białym makiem Konfitura z pomarańczy Pieczenie piernika staropolskiego i masa orzechowo-makowa Śledzie z suszonymi śliwkami i winem Co zrobić, żeby karp nie smakował mułem? Pudding z chałki z Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #5 Czas

Ekspresłówka #5 Czas 451

0
{{headerMessage}}
z zielonymi szparagami i boczkiem Kwiecień (12) Jogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarową Wątróbka drobiowa z cebulą i papryką Zupa zbójecka Babka na winie musującym "Kuchenne rewolucje. Nowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ekspresłówka #6 Magiczne słowo | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Agata w kuchni – Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z zielonymi szparagami i boczkiem Kwiecień (12) Jogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarową Wątróbka drobiowa z cebulą i papryką Zupa zbójecka Babka na winie musującym "Kuchenne rewolucje. Nowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny gulasze pieczenie Zobacz więcej