podpłomyki z cebulą

eateasypl
eateasypl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eat easy!
błyskawiczne podpłomyki z patelni

błyskawiczne podpłomyki z patelni 39

błyskawiczne podpłomyki z patelni - eat easy! eat easy! . cześć! współpraca zanim zaczniesz PRZEPISY na skróty sos&dip do 5 składników hity grill&piknik comfort food lunchbox finger food Zobacz więcej
codojedzenia
codojedzenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.codojedzenia.pl
Podpłomyki z zaatar

Podpłomyki z zaatar 310

Uwielbiam piec cienkie placki, które pieszczotliwie nazywam podpłomykami. Dzisiaj proponuję przepis na podpłomyki z zaatar. Tego rodzaju chlebki piekę, jeśli mamy zamiar grillować. Latem to nawet Zobacz więcej
Podpłomyki zna niemal każdy. Dzisiaj przygotowałam takie z dodatkiem posiekanego koperku. Do szczęścia brakowało jedynie masła, które można rozsmarować na gorącym podpłomyku. Same z dodatkiem koperku Zobacz więcej
Podpłomyki kojarzą mi się z dzieciństwem i babcią która je robiła na piecu angielce. Teraz ciężko taki piec spotkać ale można zrobić je na patelni. Bardzo prosto i szybko się je robi. Z kolorowym, Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Podpłomyki

Podpłomyki 18668

Zdarza mi się dość często, że brakuje w domu pieczywa. Szewc bez butów chodzi, mądre powiedzenie:) Zakwas siedział sobie wygodnie w lodówce. Domowi piekarze wiedzą, co to znaczy:) Podpłomyki, to Zobacz więcej
Wiosnę witam takimi oto podpłomykami z piekarnika z kremowym serkiem i zielonymi warzywami. Liczę po cichu że dzięki nim rozgości się na dobre i nie będzie chciała powiewać już zimnym wiatrem, jaki Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Podpłomyki  z   ziarnami

Podpłomyki z ziarnami 100

Dziś o podpłomykach Gdy zabraknie mi chlebka piekę Podpłomyki z ziarnami 200 ml wody 20 g drożdży 1 łyzeczka miodu szczypta soli około 40 dag mąki dowolne ziarna (u mnie czarnuszka) Do 50 ml wody z Zobacz więcej
Ziołowe podpłomyki można podać na śniadanie lub jako dodatek do potraw mięsnych i warzywnych. Najlepsze są oczywiście jeszcze gorące i chrupiące! Na blogu znajdziesz także inne przepisy na pieczywo z Zobacz więcej
ZuzikZuzu
ZuzikZuzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Student eat
Podpłomyki

Podpłomyki 12100

Podpłomyki to rodzaj prymitywnego chleba, wypiekany już za czasów Słowian. Pierwszy raz spróbowałam podpłomyk będąc za dziecka na Festynie Archeologicznym w Biskupinie. Jest to bardzo fajne Zobacz więcej
Składniki: 400g mąki pszennej, 50g semoliny (możemy zrezygnować z tej pozycji), 15g drożdży, 1 szklanka ciepłej wody, 1/2 łyżeczki soli. Do miski przesypujemy mąkę, semolinę, sól i mieszamy. Zobacz więcej
Składniki: 400g mąki pszennej, 50g semoliny (możemy zrezygnować z tej pozycji), 15g drożdży, 1 szklanka ciepłej wody, 1/2 łyżeczki soli. Do miski przesypujemy mąkę, semolinę, sól i mieszamy. Zobacz więcej
Za oknem dzisiaj nie korzystna aura więc trzeba sobie jakoś ten brak słońca zrekompensować. A co byście powiedzieli na słoneczne podpłomyki wykonane z wody, mąki z ciecierzycy i mąki kukurydzianej??? Zobacz więcej
Ela Ma
Ela Ma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
potrawy półgodzinne
Podpłomyki

Podpłomyki 10296

takie mi się przypadkiem zrobiły... z różnych resztek ... podpłomyki ... zamiast chleba miałam filiżankę mleka sojowego, takiego gęstego z dna i chciałam zrobić na nich placuszki... wsypałam resztkę Zobacz więcej
Podpłomyki ze szpinakiem i pomidorowo-bazyliową nutą to danie bardzo szybkie w przygotowaniu. Proste, apetyczne i zdrowe. Oparte jest onasze polskie podpłomyki, wykonane z mieszanki mąk gryczanej, Zobacz więcej
Dziś Ostatki, więc ostatnia pora na wrzutkę karnawałowych strojów, które powstały prawie z niczego. Występowalismy w nich z MG na rajdzie NW w Dąbrowie Górniczej. Bardzo zdrowa impreza karnawałowa - Zobacz więcej
Signorina Gotuje
Signorina Gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na moim talerzu
Podpłomyki

Podpłomyki 8596

Mamusia pokazała mi jak je zrobić. I teraz jak synek domaga się ciasteczka, przygotowuję podpłomyki w kilka minut. Jest to najprostsza forma pieczywa/tortlilli/placków. Najczęściej jemy je z dżemem, Zobacz więcej
PODPŁOMYKI ZE ŚWIEŻĄ SALSĄ POMIDOROWĄ Z DODATKIEM MIĘTY - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Zobacz więcej
Składniki (na 1 porcję) na ciasto: - pół szklanki mąki pełnoziarnistej (ok. 65 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - 1/4 łyżeczki soli, - letnia przegotowana woda, na farsz: - łyżka Zobacz więcej
Lubię weekendowe śniadania, bo można spokojnie zjeść najważniejszy posiłek i poeksperymentować przy okazji. Przyznam, że nigdy wcześniej nie łączyłam awokado z jajkiem, a naprawdę warto. Kremowe Zobacz więcej
W smaku lekko kwaśne i chrupiące. Są idealne jako przekąska albo dodatek do past, dipów i sosów. Bogate w błonnik pokarmowy, regulują przemianę materii, rozgrzewają organizm i dodają energii. Mąka Zobacz więcej