podroby kacze

{{headerMessage}}
W tym tygodniu wiele dziwności pojawia się na blogu. Dzisiaj nie oderwę się wciąż od "Tygodnia z podrobami", niemniej obcować będzie z mniej odstręczającymi produktami. Z niezrozumiałych dla mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, wiem co powiecie – czy ten człowiek zgłupiał. Kto dziś je podroby. Ano ja. Podroby zostały zapomniane, znienawidzone i wyrzucone z jadłospisu Polaków. A to błąd! Nie ma nic lepszego niż smak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś podaję przepis na czarninę ;p Potrzebne składniki: podroby kacze, liść laurowy, ziele angielskie, krew kacza, sól, pieprz, por, marchew, cebula, seler, majeranek, rodzynki, goździki, mąka, woda Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
KACZE SERCA W SOSIE KOPERKOWYM

KACZE SERCA W SOSIE KOPERKOWYM 194

0
{{headerMessage}}
Niektórzy na takie przepisy czekają z niecierpliwością, inni zamkną stronę gdy zobaczą, że składnikiem są podroby. U nas to się jada i bardzo lubimy podroby, a zwłaszcza serduszka... Tym razem chcę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To pierwszy wypróbowany przepis z książki "PASCAL kontra OKRASA". Muszę stwierdzić, że sos ten bardzo pasuje do kaczego mięsa. Składniki: 1 szklanka sokupomarańczowego z miąższem, 3 łyżki białego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tłustą jeżeli ktoś nie liczy kalorii. Mięsko z indyka można zastąpić samymi podrobami (w moim przypadku były to podroby z dwóch gęsi i kaczki) a bułkę namoczyć w kaczym lub gęsim tłuszczu. Wierzch Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie część z Was pomyśli,ze moja dzisiejsza propozycja jest dość hardcorowa :) Bo tak to jestz podrobami - albo się je uwielbia, albo nie można na nie patrzeć. Oczywiście danie to możecie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moderne. Tusza jest dzielona podczas rozbioru na cztery ćwiartki, ale oprócz mięsa z kośćmi jadalne są także wnętrzności. Piąta ćwiartka to części tuszy mięsa, które po uboju nie stanowi żadnej Zobacz więcej
tunaCooking
tunaCooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tunaCooking
BULION Z KACZKI DUCK STOCK

BULION Z KACZKI DUCK STOCK 98

1
{{headerMessage}}
Powarsztatach z kaczki, które były mam wrażenie milion lat temuzostał mi kaczy korpus i kilka porcji kaczego mięsa. Z korpusujedyne co mogłam zrobić to bulion do dalszych dań. Tak teżsiedząc w kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kupiłam 20 dag żołądków indyczych. Ale ponieważ koci kalkulator BARF-a (który słyży mi przy komponowaniu mięsnej mieszanki dla moich kotów) zawołał tylko o ich 5 dag – resztę wykorzystałam na obiad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, mięso pięknego koloru, w zestawie łapki i podroby. Nie tak dawno kupowałam taką kaczkę z masowej hodowli więc różnica była od razu bardzo widoczna. Z tamtej kaczki, którą luzowałam do faszerowania, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
A to smarkacze !!!

A to smarkacze !!! 158

0
{{headerMessage}}
To dopiero smarkacze i do tego zielone :D Śmieszna nazwa dla . . . pierogów, prawda? Ale narzucała się sama po przygotowaniu farszu, na który złożyły się SMARdze i KACZE gotowane mięso. Kilka innych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Bogacz i familijant, miał jedyne dziecię, Córkę piękną jak anioł [...] I już miał się oświadczać, lecz pomiarkowano I czarną polewkę do stołu podano." Czernina z krwią mrożoną nie jest niestety tak Zobacz więcej
katarzyna_sar
katarzyna_sar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia na 5
Czernina z kaczki

Czernina z kaczki 5907

2
{{headerMessage}}
do spróbowania. Jeśli nie zasmakuje Wam na słodko, spróbujcie na słono, pozdrawiam :-) Składniki: skrzydło i szyjka z kaczki podroby z kaczki: serca i żołądki (tak po 20 dag z każdego) łapki z kaczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oleju lnianego (źródło kwasów Omega-3) tylko dodaje mu atrakcyjności i dlaczego mam nie jeść jeśli mi smakuje? Polecam go wszystkim którzy choć trochę zwracają uwagę na to co jest dobre i zdrowe. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podroby to ciężki temat. Niewielu jest w stanie się do nich przekonać. Za to wielu, którzy raz dali szansę wątrobie czy żołądkom, stale do nich wraca. Bo dobrze przyrządzone podroby smakują tak samo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wycięty z kaczki kacza wątróbka duża łyżka majeranku pieprz, sól - do smaku łyżka zimnego masła pół szklanki bulionu Dodatki: 40 dag grzybów (podgrzybki) cebula 2 ząbki czosnku łyżka smalcu 3 - 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mi chodziło typowo kacze smarowidło i takie też postanowiłem wykonać. Na moim osiedlu jest rynek, którego wszystkie tajemnice zna moja mama, wypracowała to latami myszkowania po nim. Na tym rynku Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chilli Plate
Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych 2121

1
{{headerMessage}}
nie spożywamy :) Chyba najbardziej obala mit wątróbka...której jemy sporo. Gorzej już sprawa ma się z ozorkami, żołądkami, kurzymi łapkami czy sercami. Ja wszystkie podroby uwielbiam...dorzucę Zobacz więcej