podstawy kuchni włoskiej

goga0908
goga0908 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowy Kącik
Warsztaty kuchni włoskiej

Warsztaty kuchni włoskiej 14

W sierpniu miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych w Krakowie w studiu Kulinarne Kreacje. Tematem naszych kuchennych poczynań, była kuchnia włoska. Atmosfera bardzo Zobacz więcej
Każdy kraj na mapie świata ma swoje charakterystyczne potrawy, kulinarne symbole narodowe. Słoneczna Italia kojarzy się z makaronami, królestwem serów, oliwkami, winami, deserami na bazie ricotty i Zobacz więcej
Włoska kuchnia nie może obejść się bez pomidorów. Niestety u nas takie soczyste i pełne smaku są tylko w lecie. Pomidory są podstawą wielu sosów oraz dodatkiem do wielu dań. Klasyczny sos z pomidorów Zobacz więcej
Dania kuchni włoskiej wymagają odpowiedniej oprawy. Dlatego bardzo często spożywane są w towarzystwie dobrej jakości wina. O ile w restauracji odpowiedni trunek zostanie zaproponowany przez kelnera, Zobacz więcej
Ryż to podstawa kuchni azjatyckiej. Poznaj trzy przepisy na aromatyczne dania z ryżem - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zobacz więcej
SMAKI KUCHNI WŁOSKIEJ – (Galimberti Umberto, Ballarini Giovanni ) To … to nie będzie taka zwykła, sztywna, sztuczna recenzja kolejnej książki. Nie tym razem, nie w tym przypadku. Dostałam te książkę w Zobacz więcej
Już niedługo nowy rok akademicki. Z tego powodu coraz częściej szukam pomysłów na szybkie potrawy. Jest wiele prostych ,,studenckich” przepisów, ale może tak by spróbować czegoś jeszcze łatwiejszego? Zobacz więcej
brzozka13
brzozka13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kluski z serem
Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej 134

Przyszedł weekend, więcej wolnego czasu, czas pomyśleć o odpoczynku. Szybki obiad i polecam spacer, może wyprawa na grzybki Na szybki obiad polecam gołąbki Tak gołąbki, powiecie przecież to godziny Zobacz więcej
Tak to już jest, że kupując kapustę np do gołąbków, później zastanawiam się jak mam ją wykorzystać. Tak było też i tym razem. Moja rodzina nie jest liczna więc zużyłam 10 liści kapusty, a pozostałe Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Zupa z włoskiej kapusty

Zupa z włoskiej kapusty 150

Tak to już jest, że kupując kapustę np do gołąbków, później zastanawiam się jak mam ją wykorzystać. Tak było też i tym razem. Moja rodzina nie jest liczna więc zużyłam 10 liści kapusty, a pozostałe Zobacz więcej
Zdrowe jelita - podstawa zdrowia - fitness-food.pl zdrowa żywność O NAS Przepisy Drób Wołowina Wieprzowina Ryby i owoce morza Makarony Sałatki Grill Warzywa Pasty i nabiał Pieczywo i pizza Omlety i Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just a SALAD
PLACUSZEK TO PODSTAWA

PLACUSZEK TO PODSTAWA 27

Fantastyczna w smaku, pięknie prezentująca się,wykwintnasałatka, w której królują patisony. Jej podstawą jestznakomity, puszysty placuszekz dodatkiem czerwonej cebuli, muśnięty serkiem Zobacz więcej
Na zdrową dietę składa się wiele czynników i produktów spożywczych, jednym z nich jest awokado. Jeśli chcesz cieszyć się zdrowiem i szczupłą sylwetką, właśnie ten owoc koniecznie musisz mieć w swojej Zobacz więcej
magda.wrona
magda.wrona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
vito gryzie
Roladki z włoskiej kapusty

Roladki z włoskiej kapusty 193

Roladki z włoskiej kapusty instagram facebook google + twitter pinterest bloglovin’ Toggle Navigation Home O mnie Przepisy Kontakt 06/07/2017 Roladki z włoskiej kapusty Wybacznie spóźniony post. We Zobacz więcej
SaShiSuSeSo to jedna z linijek japońskiego alfabetu fonetycznego. To także pierwsze sylaby pięciu podstawowych przypraw używanych w japonskiej kuchni. Sa oznacza cukier (jap. satou), choć może też Zobacz więcej
chilloutkitchen: Podstawy z kuchni- jakiejkolwiek Menu Strona główna CHILL dania główne słodkości OUT dania główne przekąski basic About Us sobota, 1 lutego 2014 Podstawy z kuchni- jakiejkolwiek Zobacz więcej
Składniki: 1/2 główki kapusty włoskiej (ok 500 g) 1 mała puszka kukurydzy 2 nieduże marchewki 1 czerwona cebula natka posiekanej pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku kilka łyżek oleju rzepakowego Zobacz więcej
Nie wiem, czemu tak długo wzbraniałam się przed tradycyjnymi zupami? Może dlatego, że często mogłam jeść je u Mamy, a może dlatego, że wydawały mi się takie zbyt zwyczajne? Dziś bardzo cenię sobie tę Zobacz więcej
Trochę z potrzeby uporządkowania zbieranych od lat przepisów kulinarnych, trochę z zamiłowania do szukania wciąż nowych i nieznanych smaków, trochę z ogromnej chęci odkrywania na nawo zapomnianych Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Kuchnia włoskiej Mamy.

Kuchnia włoskiej Mamy. 49

Nie jestem włoską Mama. Mamą zresztą też jeszcze nie. Ale w prezencie ślubnym dostaliśmy wspaniałą książkę. Ze specjalną dedykacją od siostrzenic męża. Ola i Maja(14 i 11 lat) dokonały doskonałego Zobacz więcej