Przepis na pogwałcił

Powiązane przepisy:

nioolek
nioolek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
morning fairy
_248

_248 60

Zawsze przyrządzam go wg przepisu mojej cioci na "chłodnik litewski". Z litra świeżego mleka, litra maślanki naturalnej i jednego opakowania kwaśnej śmietany 12% przygotowuję w glinianej kamionce Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Nalewka aroniowo-wiśniowa

Nalewka aroniowo-wiśniowa 932

Ma piękny kolor i jest pyszna. Podstawowym mankamentem jest mała moc, pije się ją jak sok i szybko ubywa. Wahałam się trochę, czy wrzucić ten przepis na Chochelki, bo wydawał mi się pogwałceniem zasad Zobacz więcej
Płow czyli risotto pomojemu Płow szybki, smaczny i sycący. Zawsze się śmieję, że pewnie robię go z pogwałceniem wszelkich zasad przygotowania risotto. Ale działa i smakuje. A więc do dzieła. Mięso Zobacz więcej
centka
centka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cooking & eating
Nobel za profanację

Nobel za profanację 574

Micha pasty z pulpecikami zasługuje na odpowiedni deser. Trzymając się włoskiej konwencji otrzyjmujemy tylko jedną, jedyną właściwą opcję – tak jest, słusznie się domyślacie, chodzi o tiramisu. Zobacz więcej
Witam posylwestrowo i od razu zapewniam, że to co widzicie na poniższych zdjęciach to nie majaki skacowanego umysłu, tylko autentyczne przypadki etykiet produktów z logo M&S. Czytanie tych tekstów Zobacz więcej
Wielu z nas cierpi na syndrom coraz mniejszej ilości wolnego czasu. Próbujemy więc działać multizadaniowo, nierzadko na skróty, upraszczając, co tylko się da. Dlaczego by więcnie pokusić się o zakup Zobacz więcej
Lady Bruschetta
Lady Bruschetta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lady Bruschetta
Muffinki dyniowe

Muffinki dyniowe 184

To już ostatnia dynia z mojego ogrodu do przerobienia na smakołyki. Jeszcze mam w planie jedno ciasto z dynią i orzechami na pożegnanie jesieni, która w tym roku jakoś szczególnie mi nie doskwiera. Zobacz więcej
kawa.w.kuchni
kawa.w.kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kawa.w.Kuchni
Bez przepisu

Bez przepisu 39

Drogie Brawo, moje zwolnienie lekarskie kończy się nieubłaganie a moje niezrobione rzeczy dalej są na tym samym miejscu, niezrobione. Ponadto widziałam dywan na promocji w lerłamerlę ale nie posiadam Zobacz więcej
W ramach eksperymentów kuchennych postanowiłam, bo nigdy nie jadłam, przygotować na obiad rostbef. Najpierw kupiłam, a potem zasiadłam do “Kuchni Polskiej”, żeby zobaczyć co to za cholera i “z czym to Zobacz więcej
Kuchnia chińska to ogrom przeróżnych dan i smaków. Chociaż u nas wrzucona do wora „azjatyckie”, z pogwałceniem wszelkich zasad czegokolwiek, powolutku, powolutku pokazuje swoją prawdziwą twarz. Mimo, Zobacz więcej
Kuchnia chińska to ogrom przeróżnych dan i smaków. Chociaż u nas wrzucona do wora „azjatyckie”, z pogwałceniem wszelkich zasad czegokolwiek, powolutku, powolutku pokazuje swoją prawdziwą twarz. Mimo, Zobacz więcej
Jak u Ma-gdy
Jak u Ma-gdy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak u Ma-gdy, blog o jedzeniu
Chinkali

Chinkali 125

O gruzińskich pierożkach w kształcie sakiewek (chinkali) słyszałam wiele razy, ale dopiero niedawno mogłam się przekonać, jak smakują. Odkąd 7 lat temu przy ul. Puławskiej 24 została otwarta gruzińska Zobacz więcej
Skandale, emocje, groźby, pozwy sądowe – charakterystyka półświatka? Ależ skąd, to opary gotowania w polskich mediach. Coraz częściej to właśnie kuchnia staje się miejscem medialnych wydarzeń. Choć Zobacz więcej
KucharkaZen
KucharkaZen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharka Zen
Keep calm and carry on

Keep calm and carry on 21

Keep calm and carry on Skocz do listy ostatnich wpisów Kucharka Zen Wpis « Poprzedni wpis Następny wpis » piątek, 04 lipca 2014 Keep calm and carry on Przynależeć. Należeć do kogoś. Przyglądaliście Zobacz więcej
W niewielkiej miejscowości Drøbak, położonej zaledwie 36 km na południe od Oslo, każdy znajdzie coś interesującego dla siebie. Jeśli wizytę w miasteczku połączymy dodatkowo z rejsem po Oslofjordzie, Zobacz więcej
To co uważamy za chińską kuchnię ma niewiele wspólnego z tym, co jedzą Chińczycy. Uświadomiłam sobie to czytając książkę Fuchsii Dunlop " Płetwa rekina i syczuański pieprz". Tę znakomitą książkę czyta Zobacz więcej
Dziś przepisu nie będzie, będzie za to garść moich przemyśleń kulinarnych. Potraktujcie je proszę z lekkim przymrużeniem oka, tekst nie ma na celu atakowania nikogo personalnie, a Top Chef to jedynie Zobacz więcej
Grzybowy Ramen na zakwasie z buraków | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 668 828 843 Zobacz więcej
Zaskoczyła mnie intensywność tego uczucia Skocz do listy ostatnich wpisów Kucharka Zen Wpis « Poprzedni wpis Następny wpis » niedziela, 02 lutego 2014 Zaskoczyła mnie intensywność tego uczucia Wczoraj Zobacz więcej
KucharkaZen
KucharkaZen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharka Zen
Wszyscy jesteśmy narkomanami

Wszyscy jesteśmy narkomanami 10

Spotkałam wczoraj streetworkera. Był łysy. Majtki wystawały mu ze spodni. Miał kolczyk w ustach, klął jak szewc i palił jak smok. Wydał mi się opryskliwy. Nie starał się przesadnie przypodobać Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: