Przepis na polędwica biała krzyżowa wołowa

Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 7107

WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe Zobacz więcej
Strogonow totrochę przypominająca gulasz potrawa zmięsa wołowego wsosie śmietanowo-musztardowym zdodatkiem przecieru pomidorowego. Strogonowa można podawać zdodatkiem ryżu, ziemniaków lub pieczywa. Zobacz więcej
tylife.pl
tylife.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tylife.pl
Bulgogi.

Bulgogi. 171

Bulgogi czyli koreańskie mięso idealne do barbecue. Bulgogi jest jednym z tradycyjnych dań kuchni koreańskiej. Kluczem do przyrządzenia jak najlepszego bulgogi jest po pierwsze odpowiednie mięso Zobacz więcej
Moje pierwsze steki? Nikt mnie nie uczył. Czytałam, szukałam. Praca na pół gwizdka za najniższą krajową, wynajmowane mieszkanko bez normalnej kuchni, z pożyczoną, miniaturową kuchenką elektryczną… Zobacz więcej
W Polsce prawie zupełnie nieznana, na świecie zyskuje coraz większą popularność (patrz: imponująca, foodpornowa wersja z londyńskiej restauracji The Little Viet Kitchen). To najmocniejsza konkurencja Zobacz więcej
Pani Maria i Pani Antonina, dawne autorki książek kucharskich, podają w swoich przedwojennych dziełach przepisy na "kotlety tureckie". Każda z Pań przedstawia temat w odmienny sposób, choć wiele jest Zobacz więcej
WeFrancji bardzo popularnym stekiem jest bavette au porto – czyli stek wycinany znajlepszego kawałka łaty wołowej. My dziś doprzygotowania zsosem porto wykorzystamy równie mało unas znany i Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Bitki wołowe

Bitki wołowe 787

Bitki wołowe Przepyszne kruche mięso wołowe z ciemnym sosem, idealne danie z purée ziemniaczanym oraz ćwikłą z buraków. Klasyka sama w sobie z kuchni staropolskiej, szlacheckiej i myśliwskiej. Inne Zobacz więcej
Wołowina. Powinnam częściej ją jeść, prezentować Wam przepisy i kusić, byście odtwarzali je w domowej kuchni. Mięso pełne witamin, minerałów i doskonałe źródło białka powinno dominować w naszej Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just a SALAD
UCZTA QULINARNA

UCZTA QULINARNA 17

Wyśmienita, pożywna, elegancka i jednocześnie niebanalna sałatka, której głównym bohaterem jest stek z mięsa wołowego. Połączyłam go ze słodkimi czereśniami smażonymi w occie balsamicznym, serem z Zobacz więcej
Dziś czas nie jest ważny, dziś serwujemy arcydzieło. Najlepsze mięso, sezonowe szparagi, gładkie purée i obłędny sos malinowy. Jeśli to nie załatwi Ci względów kobiety, dla której gotujesz, ma ona Zobacz więcej
katarzynakachel
katarzynakachel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katarzyna Kachel
Rolady wołowe

Rolady wołowe 549

Śląski niedzielny obiad nie obejdzie się bez rolad. W moim rodzinnym domu to tata zawsze robił rolady i przyznam szczerze, że dopiero jako dorosła osoba doceniłam ich smak. Ja idąc w jego ślady dodaję Zobacz więcej
Pieczona polędwica wołowa z puree z topinamburu Prawo do gotowania z pasją Blog > Komentarze do wpisu « Dietetyczna szarlotka Pieczona polędwica wołowa z puree z topinamburu Na obiad poleca się Zobacz więcej
Cóż może być smaczniejszego od kawałka soczystego, odpowiednio usmażonego mięsa doprawionego solą, pieprzem i ewentualnie ulubionymi ziołami ? Podpowiem - niewiele :) Steki wołowe to kwintesencja Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję mięso. Żebyście nie myśleli, że ja tylko makarony przyrządzam:) Mięso jest wyjątkowe,bo to polędwica wołowa z krowy limousine. Hodowanej przez moich cudownych sąsiadów, którzy czasem Zobacz więcej
Rolady wołowe to specjalność kuchni śląskiej a ja własnie ze Śląska, tyle, że Opolskiego wróciłam. Spędziłam tam bardzo miłe 3 dni, kosztując miejscowej kuchni, między innymi rolady wołowej z modrą Zobacz więcej
W Internecie istnieje wiele przepisów na zrazy wołowe. Dziś zmieniamy trochę tradycyjny przepis i dodajemy pastę z suszonych prawdziwków,które dodadzą potrawie niesamowitego smaku i aromatu. Zobacz więcej
Nie wiem co napisać, bo jedyne słowo jakie mi się ciśnie na usta to: PYSZNE! :) Składniki: 250 g polędwicy wołowej cebula 2 ząbki czosnku nieduża cukinia nieduży bakłażan czerwona papryka por kilka Zobacz więcej
Zdjęcie: INTERNET (nie pamiętam dokładnego źródła) Z wczorajszego wpisu o warsztatach z wołowinymogliście się dowiedzieć, że ten rodzaj mięsa to wiele smaków i wiele możliwości kulinarnych. Jednak czy Zobacz więcej
Odkąd przeszłam na protokół autoimmunologiczny, żywię się tylko mięsem (ale musi być dobre, sprawdzone i ekologiczne) oraz rybami. No i oczywiście wszelkimi dopuszczalnymi na tym sposobie żywienia Zobacz więcej