polędwica brazylijska

{{headerMessage}}
Marynata: pieprz czarny gorczyca liście laurowe ostra papryka jałowiec papryka słodka ziele angielskie odrobina miodu majeranek sól ocet jabłkowy olej Sos : 2 duże marchewki 2 pietruszki 1 cebula Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z miodowo-musztardowo-cytrynowym dressingiem. Zupa z pasztecikiem: Bezstresowy barszcz czerwonyi grzybowe ślimaczki Danie główne: Mintaj w białym winie z koprem włoskim, marchewką, pietruszką, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miałam już kilka podejść do wołowiny i nigdy do końca nie wychodziła tak jak powinna. Po zjedzeniu tej już wiem, że był to najwyraźniej problem z mięsem - nie było takie jak być powinno. Polędwicę Zobacz więcej
izabelka
izabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slodzę Solę Pieprzę
tosty po hawajsku

tosty po hawajsku 64

0
{{headerMessage}}
dobry sposób na poradzenie sobie z twardym masłem, które trzeba cieniutko rozsmarować na miękkim chlebie tostowym Takie tosty to pomysł na smaczne i szybkie śniadanie. Koniecznie podajcie je ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na Święta zaplanowałam sobie polędwicę wołową z pończochy, a że kupiłam dosyć spory kawałek, który z jednej strony był trochę cieńszy, postanowiłam go podzielić i trochę przygotować na obiad. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli marzycie o porządnym kawałku wołowiny na Waszym talerzu to dzisiejszy przepis jest dla Was. Brasileiro długo kręcił nosem, że wołowina u nas w Polsce droga, że niedobra bo nie ma to jak mięso z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak wakacje to ryba, jak ryba to najlepiej kojarzy mi się dorsz – soczysta polędwica z chrupiącą skórką. Do tego niedawno pojawił się bób, który uwielbiam, a w towarzystwie czosnku i czarnuszki daje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bio. Zapraszam na przepyszną wołowinę z suszonymi morelami i kuleczkami ziemniaczanymi z panierką orzechową. Dania są dość pracochłonne, ale uśmiech na twarzy domowników po pierwszym kęsie bezcenny. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w przyprawach i suszeniu w pończosze. Tą metodą przygotowałam także polędwicę wołową suszoną z pończochy, która nie tylko miała fantastyczny kolor, ale i świetny smak, przepełniony nutą czosnku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio w ofercie Lidla pojawiła się polędwica oraz rostbef z wołowiny brazylijskiej (teraz w cenie 19zł/kg) … „Mięso rostbefu jest soczyste i ciemnoczerwone. Znakomicie sprawdza się w pieczeniu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Brazylijska polędwica wołowa flambirowana w Jack Daniel's i duszona z borowikami w śmietanie Co roku zapraszam całą rodzinę na uroczysty obiad w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia. To wyjątkowy Zobacz więcej
Monikabielawa1
Monikabielawa1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Niezapomniane smaki
Befsztyk Tatarski

Befsztyk Tatarski 313

0
{{headerMessage}}
(z niższej sfery) do luksusowej Restauracji. Chłopak nie potrafił czytać,dlatego kobieta zaproponowała mu jako przystawkę właśnie befsztyk tatarski. Młodzieniec widząc danie, którego wcześniej nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, antrykot, polędwica, ligawa, udziec .. Wołowina powinna być czerwona dociemnoczerwonej, najlepiej zcharakterystycznym „marmurkiem”, czyli lekko poprzerastana tłuszczem. Nie może być wżadnym wypadku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z sosem arachidowym Składniki na marynowane steki: wołowe steki grubości min. 3 cm (może być polędwica, antrykot lub rostbef) 5 łyżek sosu sojowego jasnego 2 łyżki sosu rybnego (można odpuścić) 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ramach Tygodnia Restauracji Groupon, którego II edycja trwa w dniach 17-23. 02. 2014 roku dziękiGrouponodwiedziłam kolejną restaurację, tym razem wybór padł naBydło i poidło Meat-ing Place. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(przystawka) Marynowana polędwica z warzywami i chrupiącą gryką (przystawka) Śledź z marynowanym ogórkiem i razowymi okruchami (przystawka) Makaron z ośmiornicą i młodą kapustą (pierwsze danie) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Popularne posty Penne z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowym z rukolą i migdałami Nie zrobiłam dzisiaj domowego makaronu, ale pyszny sos zrekompensował mi ten brak. Pasty to są takie moje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i pożywne. Tradycyjny skład to czarna fasola i rozmaite kawałki suszonego oraz wędzonego mięsa: ozory, ogony, wieprzowe uszy i nogi. Uważa się, że feijoada jest brazylijską wersją Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Diego i Bohumil (Kraków)

Diego i Bohumil (Kraków) 136

0
{{headerMessage}}
bez przesady, bo taka faktycznie była potrzebna przy tym dość nieczytelnym i niejasnym menu, gdzie najwięcej miejsca zajmują tłumaczenia każdego z dań na trzy języki (polski, angielski i hiszpański), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyswajalnego białka (ok 20g w 100g produktu), bardzo bogate w żelazo i witaminy z grupy B. I prawdopodobnie najważniejszy dla Ciebie fakt: wołowina zawiera bardzo dużo argininy, która jest Zobacz więcej