polędwica cielęca parzona

Polski schabowy to uboższy krewny sznycla lub kotleta wiedeńskiego. Poza kilkoma niewielkimi różnicami dotyczącymi samego przygotowania jest jedna rzecz, która różni je zasadniczo – rodzaj mięsa. Zobacz więcej
Domowa kiełbasa drobiowo-wieprzowa w wersji light-z bloga Kulinarne przygody Gatity Domowa kiełbasa jałowcowo-czosnkowa - z bloga Izioni pyszne smaki Domowa polędwica, prawie łososiowa- z bloga Sezon Zobacz więcej
które mają ochronną warstwę tłuszczu np. mostek cielęcy, comber jagnięcy czy giczki młodych prosiąt. Autorzy polecają: łopatkę wieprzową z miodem pitnym i kapustą, pieczeń wieprzową z nasionami Zobacz więcej
Przepisy) Sałatka postna (Mirabelka) Sałatka śledziowa z buraczkami (Wino i Oliwki) Sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkami kiszonymi (Storczyk) Sałatka ze śledziem i jajkiem w jogurtowym sosie Zobacz więcej