polędwica siano

. Składniki: - 200 g polędwicy wołowej - 2 małe szalotki - ogórek kiszony - żółtko - łyżeczka musztardy Dijon - oliwa z oliwek - sól - pieprz Dodatki: - jajko - siano - garnek oraz sitko blaszane Zobacz więcej
tomb
tomb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mój smak
Atelier Amaro – przeżycie

Atelier Amaro – przeżycie 375

0
jest wystarczających . Po kolacji wiedziałem że chciałbym więcej i więcej . Początek kolacji to śnieżka podana na talerzu z brzozy. Ta mała kuleczka w smaku korzenna i winna okazała się galaretką z Zobacz więcej
: tatar z pstrąga, krem z dyni, pieczona pierś perliczki, pralinki czekoladowe z sorbetem pomarańczowym. I jeszcze menu z Zamku Królewskiego dla monarchów i ministrów: Białe szparagi z rabarbarem i Zobacz więcej
AlicjaD.
AlicjaD. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miod chili i cytryna
Tatar

Tatar 182

0
zamiast chrzcin. Marysia żyła minutę Facebook Social Slider Polecamy Pogrzeb zamiast chrzcin. Marysia żyła minutę Randki W Małym Mieście Swąd siana. rumowisko.blog.pl Potrzeba akceptacji. Dołącz do Zobacz więcej
którymś okrążeniu udało nam się znaleźć znakomite miejsce przy samej restauracji. Po wejściu do lokalu od razu przywitała nas uśmiechnięta kelnerka i wskazała nasz zarezerwowany stolik. Wnętrze Zobacz więcej
Filipiak (Top Chef). Menu było imponujące, mieliśmy pełne ręce roboty. Przygotowanie 25 porcji to bardzo trudna operacja logistyczna. Czułam się jak w restauracji i byłam bardzo szczęśliwa. Dzięki Zobacz więcej
w wędzonym sianie, na moją część stołu przywędrowało grzybowe kaszotto. Zdecydowanie polędwica była lepszym wyborem, dość miękka i całkiem smaczna. Kaszotto pod koniec okazało się być już nieco Zobacz więcej
, że usiadłem jak najbliżej desek, na których już czekały półkręgi serów. Sam już zapach, który unosił się znad stołu był obłędny. Część z Was może pomyśleć, że śmierdziało takim typowym śmierdziuchem Zobacz więcej
podano idealnie wysmażony (chciałam medium rare) sezonowany antrykot wołowy, selekcja sałat i ziół, ziemniaki w aromacie siana łąkowego. Do mięsa aromatyczne ziołowe masełko i wszystko razem pięknie Zobacz więcej
naturalnością. Ogromne ukłony dla Chefa. To była najpyszniejsza szczawiówka, jaką jadłam w życiu. *** Sezonowany antrykot wołowy, selekcja sałat i ziół, ziemniaki w aromacie siana łąkowego – był Zobacz więcej
się również kiełki, o których zaczynam sobie powoli przypominać, bo niedługo zaczyna się u mnie ich sezon. Zaczynam siać je już w połowie jesieni i tak do wiosny. Pieczone kacze udka z piure z Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Strzeż się zemsty kucharza

Strzeż się zemsty kucharza 104

0
mięsa, z którego przygotuje się roladkę. Gorzej, gdy kucharz porwie się na oszczędność porcjując mięso z polędwicy wołowej i utnie zbyt mały kawałek. Wtedy docina porcję o brakującej masie i w tym Zobacz więcej