polędwica w sherry

przepisu. Składniki: 0,5 kg polędwicy wieprzowej marynata: 3 łyżki sherry 3 łyżki zalewy figowej (można zastąpić miodem, byle nie wielokwiatowym – jest zbyt słodki) 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 Zobacz więcej
Beef with pepper spicy Składniki. 50 dag wołowiny zrazówki lub polędwicy 1 strąk papryki 1 cebula 1/2 cukinii 2 łyżki oleju 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki wódki czystej lub sherry 1/2 łyżeczki imbiru Zobacz więcej
Wołowina w sosieostrygowym wersja do druku Wołowina w sosie ostrygowym Składniki: (4 porcje) 450g polędwicy wołowej lub sirlion steka 1 łyżka jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki oleju sezamowego 1 łyżka Zobacz więcej
Super prosty pomysł na biała rybę. Przygotowałam w ten sposób polędwicę z dorsza, wyszła bardzo smaczna i soczysta. Polecam na szybki obiad! przepis znalazłamtutaj składniki (4 małe porcje) 500 g Zobacz więcej
– cała zabawa zajęła raptem 15 minut. Polecamy na bardzo szybki i naprawdę sycący obiad. składniki na 2 porcje – dostępne są u nas w sklepie 100g wieprzowiny (my użyliśmy polędwicy), pociętej na Zobacz więcej
Lubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, nie okaże się, że M. zabił Zobacz więcej
Jeśli lubicie mięso w połączeniu z wyrazistymi smakami, to danie jest dla Was! Składniki: 250-300 g polędwicy wieprzowej 1/3 szklanki jasnego sosu sojowego 1/3 szklanki sherry 1/3 szklanki miodu 1/4 Zobacz więcej
schabu wieprzowego lub polędwicy kilka suszonych chińskich grzybów Mun 3 ząbki czosnku 1 łyżka startego świeżego imbiru 4-5 dymek 1 łyżeczka suszonych płatków chili 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki Zobacz więcej
decyzja należy do Was. składniki na 2 duże porcje lub 4 mniejsze (azjatyckie składniki możecie kupić w naszym sklepie): 250g polędwicy wołowej, pociętej na paski (jeżeli będziemy chińskim sposobem Zobacz więcej
zastąpić, efekt będzie podobny choć nie identyczny. składniki na 2 porcje: 250g długich zielonych papryk (mają delikatniejszą skórkę i są delikatnie ostre) 50g surowego boczku 200g chudej wieprzowiny Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja z dalekiej Azji. Dwa różne kraje dwa różne smaki, ale nawzajem się uzupełniają. Całość gotowania zajmuje mniej niż 10 minut. Dlatego tak kocham kuchnię azjatycką. Wołowina Zobacz więcej
(polędwicy lub schabu), pokrojonej na długie i cienkie plasterki 1 czerwona papryka, pokrojona w paski 3 szalotki lub 1 cebula, posiekane na plasterki duża garść posiekanej dymki garść zielonej Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Sznycle z indyka z imbirem

Sznycle z indyka z imbirem 2053

1
polędwicy wołowej. Myślę, że mój obiad wypadł znakomicie. Pikanterii całemu daniu nadał świeży imbir, którego nie żałowałam :)Natomiast zielona papryka tonizowała ten ostry smak. Składniki: 2,5 Zobacz więcej
schabu lub polędwicy wieprzowej 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka chińskiego wina lub sherry 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki chińskiej przyprawy „5 smaków” Ciasto: 250 ml Zobacz więcej
slodkokwasny
slodkokwasny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SlodkoKwasnyCom
Chop Suey

Chop Suey 112

2
cukrowy, młode małe kukurydze), zamiast makaronu można podać ją na ryżu – wariacji i pola do własnych eksperymentów, do których zachęcamy, jest mnóstwo. Do dzieła więc. składniki na 4 porcje Zobacz więcej
Dzisiaj zrobiłam przegląd w lodówce. Czas na świąteczne porządki, więc muszę ją powoli opróżniać. Znalazłam wieprzowe polędwiczki, resztki marchewki, selera i pietruszki, jeden batat…W szafce Zobacz więcej
To danie najlepiej przygotować w woku, można też użyć bardzo mocno nagrzanej patelni. Ze względu na szybkość przygotowania należy mieć wszystkie składniki pod ręką już przygotowane do wrzucenia na Zobacz więcej
wstępu. Przepis na wołowinę z fasolką pochodzi z książki "Chinese Cooking " Deh-ta Hsiung, wydanej w latach osiemdziesiątych zeszłego stulecia. Oczywiście wołowinę bez problemu można zastąpić piersią Zobacz więcej
typowo azjatyckie składniki): 100g wieprzowiny (najlepiej polędwiczki), pociętej na cienkie paseczki 1 łyżeczka wina Shaoxing albo sherry 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (ewentualnie ziemniaczanej) 1 Zobacz więcej
doszłam do wniosku, że nie jest sztuką kupić kawał polędwicy wołowej za 20 funtów za kilogram i zrobić z niej smaczne danie. Sztuką jest wydać na wątróbki 1.29 funta i przygotować taki obiad, że o Zobacz więcej