polędwica w sianie

{{headerMessage}}
. Składniki: - 200 g polędwicy wołowej - 2 małe szalotki - ogórek kiszony - żółtko - łyżeczka musztardy Dijon - oliwa z oliwek - sól - pieprz Dodatki: - jajko - siano - garnek oraz sitko blaszane Zobacz więcej
tomb
tomb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mój smak
Atelier Amaro – przeżycie

Atelier Amaro – przeżycie 424

0
{{headerMessage}}
jest wystarczających . Po kolacji wiedziałem że chciałbym więcej i więcej . Początek kolacji to śnieżka podana na talerzu z brzozy. Ta mała kuleczka w smaku korzenna i winna okazała się galaretką z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: tatar z pstrąga, krem z dyni, pieczona pierś perliczki, pralinki czekoladowe z sorbetem pomarańczowym. I jeszcze menu z Zamku Królewskiego dla monarchów i ministrów: Białe szparagi z rabarbarem i Zobacz więcej
AlicjaD.
AlicjaD. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miod chili i cytryna
Tatar

Tatar 187

0
{{headerMessage}}
zamiast chrzcin. Marysia żyła minutę Facebook Social Slider Polecamy Pogrzeb zamiast chrzcin. Marysia żyła minutę Randki W Małym Mieście Swąd siana. rumowisko.blog.pl Potrzeba akceptacji. Dołącz do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
którymś okrążeniu udało nam się znaleźć znakomite miejsce przy samej restauracji. Po wejściu do lokalu od razu przywitała nas uśmiechnięta kelnerka i wskazała nasz zarezerwowany stolik. Wnętrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Filipiak (Top Chef). Menu było imponujące, mieliśmy pełne ręce roboty. Przygotowanie 25 porcji to bardzo trudna operacja logistyczna. Czułam się jak w restauracji i byłam bardzo szczęśliwa. Dzięki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w wędzonym sianie, na moją część stołu przywędrowało grzybowe kaszotto. Zdecydowanie polędwica była lepszym wyborem, dość miękka i całkiem smaczna. Kaszotto pod koniec okazało się być już nieco Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Głodna gromadka siada na wygodnych kanapach, a w powietrzu unosi się przyjemny zapach drewna, które jest wszechobecne. W oczekiwaniu na zamówione dania w formie czekadełka dostajemy cudownie Zobacz więcej
KochamyTo!
KochamyTo! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KochamyTo!
Sery: Dojrzała fascynacja

Sery: Dojrzała fascynacja 112

0
{{headerMessage}}
, że usiadłem jak najbliżej desek, na których już czekały półkręgi serów. Sam już zapach, który unosił się znad stołu był obłędny. Część z Was może pomyśleć, że śmierdziało takim typowym śmierdziuchem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, marynowane szparagi w aromacie czarnego bzu i puder z pumpernikla. Pieczony kozi ser Absolutnym hitem była zupa szczawiowa na zakwasie, podana z jajkiem poszetowym i chipsem z komosy ryżowej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
naturalnością. Ogromne ukłony dla Chefa. To była najpyszniejsza szczawiówka, jaką jadłam w życiu. *** Sezonowany antrykot wołowy, selekcja sałat i ziół, ziemniaki w aromacie siana łąkowego – był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się również kiełki, o których zaczynam sobie powoli przypominać, bo niedługo zaczyna się u mnie ich sezon. Zaczynam siać je już w połowie jesieni i tak do wiosny. Pieczone kacze udka z piure z Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Strzeż się zemsty kucharza

Strzeż się zemsty kucharza 109

0
{{headerMessage}}
mięsa, z którego przygotuje się roladkę. Gorzej, gdy kucharz porwie się na oszczędność porcjując mięso z polędwicy wołowej i utnie zbyt mały kawałek. Wtedy docina porcję o brakującej masie i w tym Zobacz więcej