polędwica w szybkowarze

pieczony w rękawie pieczeń z selera- dla tych co nie jadają mięsa klops z mięsa mielonego galaretka z mięsa wieprzowego gotowanego w szybkowarze klops z jajkami karczek pieczony z polędwicą w środku Zobacz więcej
Polędwica wołowa lub ligawa, opłukana i osuszona i pokrojona w paseczki cebulka pieczarki pokrojone w kostkę bulion wołowy koncentrat pomidorowy musztarda listek laurowy pieprz tymianek troszkę Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Pieczeń wieprzowa na dziko

Pieczeń wieprzowa na dziko 402

0
Robię go kilka razy do roku- na niedzielę i na święta, niestety trzeba pieczeń przygotować kilka dni wcześniej. Pieczeń najbardziej smakuje z kluskami śląskimi i burakami , ale ze zwykłymi ziemniakami Zobacz więcej
Smaczne, szybkie, tanie, zimowe… rozgrzewające. Przepis znalazłam w ostatnim numerze CVF i spodobał mi się. Duszona polędwicaw garnku bądź w szybkowarze to niecałe 30 minut w tym czasie Zobacz więcej
pieprzem. Na sam koniec posmarować z jednej strony musztardą sarepską. W garnku rozgrzać odrobinę oleju. Polędwiczki przesmażyć na złoty kolor. Następnie do garnka wlać 1,5 szklanki wody i zamknąć Zobacz więcej
Przepis dostałam od moich kuzynek: Agnieszki i Moniki. Tak właśnie kończą się moje wizyty u rodziny - na wyciąganiu przepisów ;) Polędwica w zalewie pomidorowej potrzebujemy: - 3 lub 4 cebule Zobacz więcej
zbawienie ;) Mięso też wyciągnęłam w ramach czyszczenia zamrażarki ;) Przy okazji wreszcie odważyłam się użyć naszego nowiutkiego szybkowaru, który dostaliśmy dzięki polskiej akcji Ireny i Andrzeja Zobacz więcej
Jest czas na grillowaną polędwicę 2 minuty z każdej strony, jest czas na pulpety gotowane 20 minut. Ale przychodzi również pora na długie duszenie gulaszy i pieczenie całych szynek. Tu idziemy w Zobacz więcej
Czas na kilka potraw z mięsa wołowego. Bitki i roladki wołowe były na porządku dziennym w kuchni mojej Mamy. Podawała je z ziemniaczanymi kluskami z dziurką i modrą kapustą. Pycha. I ja postanowiłam Zobacz więcej
najczęściej zpolędwicy wołowej, ale można użyć innych gatunków wołowinyligawy lub rostbefu. Składniki: ok. 500 g polędwicy wołowej 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 4 Zobacz więcej
. Całość podlewam bulionem warzywnym BIO lub tylko wrzątkiem, zmniejszam moc kuchenki na 1/3 siły i zamykam garnek pokrywką. Czekam, aż najtwardsza marchew stanie się półtwarda, czyli około 5 minut. Zobacz więcej
wołowiny zarejestrowany na stronie kochamwolowine.pl. To naprawdę świetna sprawa! Nareszcie będziemy pewni jakości wołowiny którą kupujemy. Nie ma przecież nic bardziej frustrującego niż zrujnowana Zobacz więcej
Otrzymałam ostatnio bardzo miły prezent od agencji Rumor PR, której klientem jest wyłączny dystrybutor w Polsce marki Crock-Pot. Urządzenie to zwane jest slow cooker czyli wolnogar, posiadam Zobacz więcej
Tak złego PR polska wołowina nie miała od dawna. Najpierw nieetyczne praktyki uboju halal, następnie afera z koniną, a potem skandale z nieświeżym mięsem. Na ratunek zrujnowanemu wizerunkowi polskiej Zobacz więcej
znalazły się dania z różnych klas mięsa – polędwicy (a’la Wellington), rostbefu (Philly cheese steak), antrykotu (stek z sosem béarnaise) , łaty (podwędzany stek Bavette) oraz pręgi (club sandwich). Zobacz więcej
to coś w granicach 200-250 kcal. Osoby, które zrezygnowały ze słodyczy i nie robią sobie słodkiej niedzieli (a wiem, że są takie) w niedzielę dodają sobie przekąskę, aby uzupełnić kaloryczność. Jeśli Zobacz więcej
sobie na coś słodkiego, stąd mniejsza wartość kaloryczna posiłków w tym dniu. Słodkość o której mowa to coś w granicach 200-250 kcal. Osoby, które zrezygnowały ze słodyczy i nie robią sobie słodkiej Zobacz więcej
kcal lub ok. 416 kcal Pracujący i studenci ok. 410 kcal * 5 ślimaczków z pieczonej papryki (przygotujcie w niedzielę wieczorem) - ok. 210 kcal * pół grahamki posmarowanej cienko masłem osełkowym - Zobacz więcej
| blog:na gazie zupa warzywna autorka:na gazie| blog:na gazie Mleko jaglane- przepis autorka:Bernadetta| blog:Prawo do gotowania z pasją Adobo z wieprzowiny z ananasem autorka:Bernadetta| blog:Prawo Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Tajemnice wołowiny

Tajemnice wołowiny 582

4
się kawałków o tajemniczych nazwach. W sklepie prosimy o wołowinę „na bitki”, bo nie wiemy z czego je najlepiej zrobić. Stekami żywimy się rzadko, bo wciąż panuje przekonanie, że „polska krowa” nie Zobacz więcej