polędwica wieprzowa z buraczkami

Miłośnicy buraczków będą zachwyceni... Risotto: 3-4 buraczki szkalnka ryżu arborio 2 szalotki ząbek czosnku szklanka bulionu 1/4 szklanki zakwasu z buraczk oliwa 2 łyżki masła sól pieprz Polędwiczki: Zobacz więcej
pieczony w rękawie pieczeń z selera- dla tych co nie jadają mięsa klops z mięsa mielonego galaretka z mięsa wieprzowego gotowanego w szybkowarze klops z jajkami karczek pieczony z polędwicą w środku Zobacz więcej
Pieczona polędwica wieprzowa to sposób na prosty i bardzo smaczny obiad. Worki do pieczenia warto mieć w domu, mięso w nich pieczone jest miękkie, aromatyczne i bardzo soczyste. Polecam! Składniki: Zobacz więcej
Pyszne, delikatne polędwiczki w aromatycznym, pieczeniowo-ziołowym sosie. Niebo w gębie. Świetnie smakowały zarówno w towarzystwie ziemniaków i surówki z czerwonej kapusty, jak i makaronu oraz Zobacz więcej
Prosty przepis, szybki w przygotowaniu, na niedzielny obiad ( i nie tylko). Polędwiczki tak przygotowane są soczyste i delikatne, a pieprzowa panierka dodaje im pikanterii. Przepis podsłuchany w pracy Zobacz więcej
by ryceszzz Składniki polędwica wieprzowa, 100g kindziuka w plasterkach, musztarda, sól , pieprz, 2 szklanki bulionu, 1 łyżka mąki, 2 łyżki śmietany, pietruszka natka. Przygotowanie Polędwicę Zobacz więcej
Danie główne bardzo delikatna potrawa dzięki odrobinie pieprzu marynowanego zyskuje niepowtarzalny aromat. Składniki: 500 g polędwicy wieprzowej 2 łyzki oleju 2 łyżki masła 1 cebula 1 łyżka Zobacz więcej
Znowu polędwica? Kolejny raz gości na naszych talerzach i mogę stwierdzić, że na pewno nie ostatni. potrzebujemy: - polędwicę wieprzową/indyczą (możecie też użyć kurczaka/indyka - każde delikatne w Zobacz więcej
Dziś buraczki w wersji nietypowej – w tortilli! Uwielbiam te warzywa, ale przyznaję – rzadko je wykorzystuję w kuchni bo długo się gotują. Ale pojawiła się na rynku nowość – mieszanka świeżych warzyw Zobacz więcej
Delikatne mięso i smaczny sos tworzą idealne połączenie. Polędwica wieprzowa jest sama w sobie dobra. Można ją przygotować na wiele ciekawych sposobów. Ja bardzo lubię tą kombinację. Super smakuje z Zobacz więcej
polędwicę na rumiano. Podlać na patelnie trochę wody i zagotować. Mięso ułożyć w garnku i zalać wodą z patelni - dusić do miękkości pod przykryciem. Wyjąć - odwiązać nici. Pokroić na porcje . Sos z Zobacz więcej
buraczków, ale będzie doskonale pasować również do makaronu lub dowolnej kaszy. Pysznie smakuje i rozpływa się w ustach. Składniki: pół kilo świeżych podgrzybków 1 cebula lub dwie małe pół kilowa Zobacz więcej
słodki z pozoru owoc doprawiony w ten sposób był miło pikantny i…zaostrzył apetyt. Tym bardziej, że dostałam też Martini. A było na co : Danie główne to spory kawałek wieprzowej polędwicy Zobacz więcej
. Smacznie polecam :) Potrzebne składniki - polędwica wieprzowa - garść suszonych grzybów - 1 cebula biała - 1 szklanka bulionu - 2 łyżki śmietany - 1 łyżeczka tymianku - szczypta mielonego kminku - Zobacz więcej
prób i błędów dobierałam przyprawy, żeby się wstrzelić w jej smak. Myślę, że się udało, bo już nikt w domu nie mówi, żeby iść na shoarmę tylko, żeby zrobić im na obiad:-). Składniki: 2 polędwice Zobacz więcej
polędwiczki podawaj z ziemniaczkami, przekładając ostrożnie kawałki mięsa na talerz i polewając sosem ze śliwkami. Możesz podać je również ze świeżo gotowanymi warzywami, buraczkami lub ogórkiem. Zobacz więcej
wieprzowej mąka do obtaczania olej do smażenia sól i pieprz BURACZKI: 500 g ugotowanych buraczków cebula sok z cytryny łyżka cukru sól i pieprz olej WYKONANIE: BURACZKI: 500 g ugotowanych buraczków Zobacz więcej
Na jednym talerzu zebrałam trzy przepisy. Trzy, a każdy od innego autora. Przepis na polędwiczki mam od trzech lat od znajomej Kasi z którą niestety kontakt mi się urwał. Przepis na buraczki mam od Zobacz więcej
aksamitny. Z mięsa zdjęłam sznureczek, każdy kawałek przekroiłam poziomo na pół. Podałam z pachnącym, wyrazistym sosem, bukietem kwiatowych buraczków, posypując solą i kruszonym pieprzem. Całkiem Zobacz więcej
Składniki (3 porcje): roladki: 3 kawałki niezbyt grubej polędwicy wieprzowej o dł. ok. 15-20 cm 1/2 opakowania sera, który nie rozpłynie się pod wpływem temperatury (użyłam bułgarski ser owczy - Zobacz więcej