polędwica wołowa na parze

{{headerMessage}}
Dzisiaj byłam wyjątkowo dumna z siebie. Wymyśliłam nową sałatkę z kaszy, która na dodatek smakowała Chłopakom - ziemniakożercom, co mnie dodatkowo mile zaskoczyło. Podałam do niej steki z polędwicy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Steki z polędwicy wołowej, to jedna z ulubionych potraw i specjalności naszego bloga. Dziś zapraszam na stek dobrze wysmażony (well done) na patelni grillowej, który należy smażyć po 7 minut Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Klasyczny Boeuf Strogonow

Klasyczny Boeuf Strogonow 1160

0
{{headerMessage}}
Klasyczny Boeuf Strogonow Klasyczna propozycja dania jednogarnkowego. Niezwykle łatwy do przygotowania bo "robi" się sam. Proste rzeczy smakują najlepiej. Składniki : 600g udźca wołowego lub polędwicy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwica z kalafiorowym puree i parowaną cukiniąNiedziela jest tym dniem w tygodniu, kiedy można wyczarować coś naprawdę pysznego na obiad. Nigdzie się nie śpieszymy i możemy na spokojnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiewiórka Piernik z Jabłkami Jabłka w Cieście Francuskim Szarlotka Sypana Ciasteczka z Jabłkami Ciasto z Kaszy Jęczmiennej z Jabłkami Placek z Jabłkami, czyli Apple Pie Kluski na Parze z Jabłkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, przepis zaginął.... Wołowina z cebulą: 200g polędwicy wołowej lub zrazówki 2-3 obrane cebule pokrajane w cienkie plasterki (piórka) 4-5 łyżek oleju Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1 Zobacz więcej
Gotuję...
Gotuję... Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję...
Wołowina i fasolka stir-fry

Wołowina i fasolka stir-fry 85

0
{{headerMessage}}
i soczysta. Polecam, póki fasolki pod dostatkiem! Składniki (na 4 porcje): przepis pochodzi z Magazynu Everyday Food (July/August 2012). Zmieniłam trochę proporycje składników i wzbogaciłam go o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stir fry to charakterystyczna metoda przygotowywania potraw pochodząca z Chin, polegająca na szybkim 5-10 minutowym smażeniu składników na mocno rozgrzanym woku z niewielką ilością tłuszczu. Idealne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dziwo nie puściła soków). Ugotowany na parze jarmuż ( u mnie około 20 minut) przełożyc na patelnię z rozgrzaną łyżką oliwy. Dodać wyciśnięty czosnek, posypać szczyptą solii dusić przez minutę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład: 300g świeżej polędwicy wołowej lub wołowiny extra z udźca 5 żółtek 1 duży korniszon 1 duża cebula sól, pieprz parę kropli przyprawy w płynie Przygotowanie: Wołowinę myjemy , osuszamy i mielimy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
całość mieszamy. Następnie posypujemy nasze szparagi tartym żółtym serem i pieprzem cayenne; smażymy na bardzo małym ogniu do rozpuszczenia sera. Podajemy z listami świeżej mięty. PYCHA! Szparagi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) 2012 (69) grudzień (7) listopad (12) październik (11) Korzenny dżem z dyni Kluski z ricotty w pomidorach i oregano Ciastka "3 zboża" w czekoladzie Dyniowe muffiny korzenne Placki z dyni i selera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czuć ocet balsamiczny, ale jest słodsza i łagodniejsza w smaku. To co najbardziej mi się podoba to uniwersalność - glassy z powodzeniem można użyć jako sos do mięsa, sałatki albo do ... lodów i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to świetne połączenia. Danie główne: 450 g polędwicy wieprzowej lub wołowej 5 dużych śliwek 4 małe marchewki 4 małe pietruszki 1 cukinia czosnek 1 papryczka chilli świeża lub proszkowana miód sól i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ogórek obiad 200ml zupy jarzynowej 150 g łososia z grilla 150 g warzyw gotowanych na parze podwieczorek 1 jabłko kolacja 200g galaretki drobiowej 2 kromki chleba razowego Sobota śniadanie 2 kromki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Zapraszamy na kotlety mielone po florencku, wykonane z mięsa bawolego =) Wołowina po florencku to potrawa, która ma wiele wersji i odmian. Myślą przewodnią jest jednak zawsze szpinak i ser, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W dzisiejszym wpisie podam kilka wskazówek jak ugotować szparagi oraz usmażyć fajny stek z polędwicy wołowej. Jadąc ostatnio do domu kupiłam kawałek polędwicy wołowej. Lubię sobie czasem zjeść z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
),ciężkie, taninowe, tłuste i też mocno kwasowe (czerwone). Aż czasem wykręcało. Tylko jedna para była dobrze dopasowana. Cuvee Chardonnay & Pinot Gris 2011 ze smażonym przegrzebkiem z sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
),ciężkie, taninowe, tłuste i też mocno kwasowe (czerwone). Aż czasem wykręcało. Tylko jedna para była dobrze dopasowana. Cuvee Chardonnay & Pinot Gris 2011 ze smażonym przegrzebkiem z sosem Zobacz więcej