polędwica wołowa sznycel

pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Tagliata cielęca

Tagliata cielęca 295

0
W zasadzie to moja wersja popularnego we Włoszech i dość oryginalnego sposobu na podanie steka. Danie to przygotowywane jest przeważnie z jednego kawałka polędwicy wołowej upieczonego lub usmażonego Zobacz więcej
ucieszyło moich warszawskich gospodarzy :) A lista przepisów była zaiste długa i zacna: Consomme na bazie wołowiny Polędwiczki wieprzowe w skorupie orzechowej Roastbeef z sosem bearnaise Stek wołowy Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Sznycle z indyka z imbirem

Sznycle z indyka z imbirem 2151

1
polędwicy wołowej. Myślę, że mój obiad wypadł znakomicie. Pikanterii całemu daniu nadał świeży imbir, którego nie żałowałam :)Natomiast zielona papryka tonizowała ten ostry smak. Składniki: 2,5 Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 136

0
Kuchnia Gumisia czwartek, 9 stycznia 2014 Przystawka na dziś Carpaccio wołowe z truflowymwinegretem. Carpaccio -to nic innego jak bardzo cienkie plasterki surowego mięsa o Zobacz więcej
Tatar czy może Carpaccio Jak i jedna jak i druga potrawa ma swoją historię, ale obydwie potrawy łączy surowe delikatne mięso z polędwicy wołowej. Jest wielu sceptyków jedzenia surowego mięsa, ale jak Zobacz więcej
Pieczona polędwica wołowa z puree z topinamburu Prawo do gotowania z pasją Blog > Komentarze do wpisu « Dietetyczna szarlotka Pieczona polędwica wołowa z puree z topinamburu Na obiad poleca się Zobacz więcej
stron, przykryć całość warzywami i dusić przez chwilę, aż te zmniejszą swoją objętość. W razie konieczności w trakcie duszenia można podlać odrobiną wody lub bulionu. Dusić pod przykryciem do Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: Robert

Autor: Robert 23

0
2012 Grzyby Grzyby Pasta alla Ezio 25 marca 2013 Grzyby Barszcz czerwony z uszkami 10 stycznia 2013 Grzyby Risotto con funghi 17 grudnia 2012 Grzyby Pstrąg z borowikami na maśle 11 grudnia 2012 Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6485

1
WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Strzeż się zemsty kucharza

Strzeż się zemsty kucharza 107

0
mięsa, z którego przygotuje się roladkę. Gorzej, gdy kucharz porwie się na oszczędność porcjując mięso z polędwicy wołowej i utnie zbyt mały kawałek. Wtedy docina porcję o brakującej masie i w tym Zobacz więcej