polędwica wołowa sznycel

pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Tagliata cielęca

Tagliata cielęca 282

0
W zasadzie to moja wersja popularnego we Włoszech i dość oryginalnego sposobu na podanie steka. Danie to przygotowywane jest przeważnie z jednego kawałka polędwicy wołowej upieczonego lub usmażonego Zobacz więcej
ucieszyło moich warszawskich gospodarzy :) A lista przepisów była zaiste długa i zacna: Consomme na bazie wołowiny Polędwiczki wieprzowe w skorupie orzechowej Roastbeef z sosem bearnaise Stek wołowy Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Sznycle z indyka z imbirem

Sznycle z indyka z imbirem 2058

1
polędwicy wołowej. Myślę, że mój obiad wypadł znakomicie. Pikanterii całemu daniu nadał świeży imbir, którego nie żałowałam :)Natomiast zielona papryka tonizowała ten ostry smak. Składniki: 2,5 Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 130

0
Kuchnia Gumisia czwartek, 9 stycznia 2014 Przystawka na dziś Carpaccio wołowe z truflowymwinegretem. Carpaccio -to nic innego jak bardzo cienkie plasterki surowego mięsa o Zobacz więcej
Tatar czy może Carpaccio Jak i jedna jak i druga potrawa ma swoją historię, ale obydwie potrawy łączy surowe delikatne mięso z polędwicy wołowej. Jest wielu sceptyków jedzenia surowego mięsa, ale jak Zobacz więcej
Pieczona polędwica wołowa z puree z topinamburu Prawo do gotowania z pasją Blog > Komentarze do wpisu « Dietetyczna szarlotka Pieczona polędwica wołowa z puree z topinamburu Na obiad poleca się Zobacz więcej
stron, przykryć całość warzywami i dusić przez chwilę, aż te zmniejszą swoją objętość. W razie konieczności w trakcie duszenia można podlać odrobiną wody lub bulionu. Dusić pod przykryciem do Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: Robert

Autor: Robert 12

0
2012 Grzyby Grzyby Pasta alla Ezio 25 marca 2013 Grzyby Barszcz czerwony z uszkami 10 stycznia 2013 Grzyby Risotto con funghi 17 grudnia 2012 Grzyby Pstrąg z borowikami na maśle 11 grudnia 2012 Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6298

1
je z każdej strony, czy nie dolano do niego wody. Woda, oprócz tego, że sztucznie zwiększa wagę mięsa, staje się również rajem dla bakterii. Sprawdzajmy daty ważności. 2) Mięso mielone Kupując Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Strzeż się zemsty kucharza

Strzeż się zemsty kucharza 104

0
mięsa, z którego przygotuje się roladkę. Gorzej, gdy kucharz porwie się na oszczędność porcjując mięso z polędwicy wołowej i utnie zbyt mały kawałek. Wtedy docina porcję o brakującej masie i w tym Zobacz więcej