polędwica wołowa sznycel

pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Tagliata cielęca

Tagliata cielęca 298

0
W zasadzie to moja wersja popularnego we Włoszech i dość oryginalnego sposobu na podanie steka. Danie to przygotowywane jest przeważnie z jednego kawałka polędwicy wołowej upieczonego lub usmażonego Zobacz więcej
ucieszyło moich warszawskich gospodarzy :) A lista przepisów była zaiste długa i zacna: Consomme na bazie wołowiny Polędwiczki wieprzowe w skorupie orzechowej Roastbeef z sosem bearnaise Stek wołowy Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Sznycle z indyka z imbirem

Sznycle z indyka z imbirem 2169

1
polędwicy wołowej. Myślę, że mój obiad wypadł znakomicie. Pikanterii całemu daniu nadał świeży imbir, którego nie żałowałam :)Natomiast zielona papryka tonizowała ten ostry smak. Składniki: 2,5 Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 136

0
Sposób przygotowania: Kupujemy w dobrze zaopatrzonym markecie polędwice wołową albo już gotowe plasterki mięsa.Jak przygotować samemu polędwicę wołową.A mianowicie potrzebny jest nam dobrze Zobacz więcej
Tatar czy może Carpaccio Jak i jedna jak i druga potrawa ma swoją historię, ale obydwie potrawy łączy surowe delikatne mięso z polędwicy wołowej. Jest wielu sceptyków jedzenia surowego mięsa, ale jak Zobacz więcej
wpisy Pieczona polędwica wołowa z ... Dietetyczna szarlotka Rogale marcińskie Barszcz czerwony zabielany Piernik staropolski ... Szybkie tartaletki z jabłkiem Serek z orzechów nerkowca Sznycel Zobacz więcej
stron, przykryć całość warzywami i dusić przez chwilę, aż te zmniejszą swoją objętość. W razie konieczności w trakcie duszenia można podlać odrobiną wody lub bulionu. Dusić pod przykryciem do Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: Robert

Autor: Robert 26

0
stycznia 2013 Mięsa Mięsa Ragu czy Bolognese 19 września 2013 Mięsa Gęś z makaronem 21 maja 2013 Mięsa Zapiekanka ziemniaczana z burakami 24 kwietnia 2013 Mięsa Bawarskie kopytka z pastą pomidorową i Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6537

1
" polega na przykryciu starego mięsa świeżym i przebiciu daty ważności; w "zawijance" mięso stare okłada się mięsem świeżym; w "mieszance" starą wołowinę miesza się z wieprzowiną i sprzedaje jako Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Strzeż się zemsty kucharza

Strzeż się zemsty kucharza 108

0
mięsa, z którego przygotuje się roladkę. Gorzej, gdy kucharz porwie się na oszczędność porcjując mięso z polędwicy wołowej i utnie zbyt mały kawałek. Wtedy docina porcję o brakującej masie i w tym Zobacz więcej
kucharzy, skrzętnych gospodyń...Czytaj dalej » 23 102 Przysmak paryskich restauracji. Tatar z polędwicy wołowej z kaparami i prawdziwkami w occie 20 października 2015 * * * Dobry tatar to całkiem Zobacz więcej