polędwica wołowa sznycel

pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Tagliata cielęca

Tagliata cielęca 301

0
{{headerMessage}}
W zasadzie to moja wersja popularnego we Włoszech i dość oryginalnego sposobu na podanie steka. Danie to przygotowywane jest przeważnie z jednego kawałka polędwicy wołowej upieczonego lub usmażonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ucieszyło moich warszawskich gospodarzy :) A lista przepisów była zaiste długa i zacna: Consomme na bazie wołowiny Polędwiczki wieprzowe w skorupie orzechowej Roastbeef z sosem bearnaise Stek wołowy Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Sznycle z indyka z imbirem

Sznycle z indyka z imbirem 2187

1
{{headerMessage}}
polędwicy wołowej. Myślę, że mój obiad wypadł znakomicie. Pikanterii całemu daniu nadał świeży imbir, którego nie żałowałam :)Natomiast zielona papryka tonizowała ten ostry smak. Składniki: 2,5 Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 137

0
{{headerMessage}}
Kuchnia Gumisia czwartek, 9 stycznia 2014 Przystawka na dziś Carpaccio wołowe z truflowymwinegretem. Carpaccio -to nic innego jak bardzo cienkie plasterki surowego mięsa o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tatar czy może Carpaccio Jak i jedna jak i druga potrawa ma swoją historię, ale obydwie potrawy łączy surowe delikatne mięso z polędwicy wołowej. Jest wielu sceptyków jedzenia surowego mięsa, ale jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczona polędwica wołowa z puree z topinamburu Prawo do gotowania z pasją Blog > Komentarze do wpisu « Dietetyczna szarlotka Pieczona polędwica wołowa z puree z topinamburu Na obiad poleca się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
stron, przykryć całość warzywami i dusić przez chwilę, aż te zmniejszą swoją objętość. W razie konieczności w trakcie duszenia można podlać odrobiną wody lub bulionu. Dusić pod przykryciem do Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: Robert

Autor: Robert 31

0
{{headerMessage}}
2012 Grzyby Grzyby Pasta alla Ezio 25 marca 2013 Grzyby Barszcz czerwony z uszkami 10 stycznia 2013 Grzyby Risotto con funghi 17 grudnia 2012 Grzyby Pstrąg z borowikami na maśle 11 grudnia 2012 Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6605

1
{{headerMessage}}
) i tylna- mięso na gulasz,do duszenia i na masę mieloną 8) nogi (oczyszczone z racic)- część na galaretę 9) mostek (grudzizna, brust)- mięso na rosół i do marynowania 10) rozbratel cienki (rostbef Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Strzeż się zemsty kucharza

Strzeż się zemsty kucharza 109

0
{{headerMessage}}
mięsa, z którego przygotuje się roladkę. Gorzej, gdy kucharz porwie się na oszczędność porcjując mięso z polędwicy wołowej i utnie zbyt mały kawałek. Wtedy docina porcję o brakującej masie i w tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kucharzy, skrzętnych gospodyń...Czytaj dalej » 23 102 Przysmak paryskich restauracji. Tatar z polędwicy wołowej z kaparami i prawdziwkami w occie 20 października 2015 * * * Dobry tatar to całkiem Zobacz więcej