polędwica z dzika

Polędwica dojrzewająca z dzika Składniki: - polędwica z dzika - marynata aromatyczna - jałowiec Polędwice po obrobieniu nacieramy marynata w ilości ok. 30-35g/kg z dodatkiem rozgniecionego jałowca. Zobacz więcej
Składniki: 2 polędwiczki z dzika , u mnie około 1 kg 2 łyżki smalcu do smażenia sól Składniki marynaty: 2 szklanki wody 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ząbki czosnku utarte 2 łyżki Zobacz więcej
Po pierwsze muszę podziękować mojej sąsiadce Kasi S za podarowanie mi polędwiczki z dzika. Dziękuję Kasiu! Po drugie miałam okazję pierwszy raz przygotować dziczyznę . O nie, jednak drugi , bo robiłam Zobacz więcej
W ostatni weekend razem z Tatą pastwiliśmy się w kuchni. Nad dziczyzną. Polędwica z dzika, po wyjęciu z piekarnika, okazała się lekko niedopieczona. W lodówce mieliśmy do wykorzystania kapustę Zobacz więcej
Polędwica z dzika pieczona w borniaku Składniki: - polędwica z dzika (warchlaka) ze słoniną - czosnek - jałowiec - pieprz - serwatka w proszku - peklosól Sposób wykonania: Polędwice ze słoniną Zobacz więcej
Polędwica z dzika pieczona w borniaku Składniki: - polędwica z dzika (warchlaka) ze słoniną - czosnek - jałowiec - pieprz - serwatka w proszku - peklosól Sposób wykonania: Polędwice ze słoniną Zobacz więcej
Stół myśliwski Pierwszy mój taki zestaw wyrobów z dziczyzny na imprezę mojego koła łowieckiego. Na stół zrobiłem wyroby z dzika i jelenia: - kiełbasa myśliwska: Zobacz więcej
Danie wymyślone na szybko, bo udało nam się wczoraj kupić przy lesie świeże kurki. Składniki dla 4 osób: ok. pół kilograma kurek jedna polędwiczka wieprzowa kilka plastrów boczku 250 ml słodkiej Zobacz więcej
Soczysta polędwiczka z dzika w musztardowo-ziołowej otoczce i sosie jagodowym. Składniki: (2 porcje): Mięso: 1 polędwiczka z dzika 3 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżeczka rozmarynu 10 ziaren czarnego Zobacz więcej
Rolada z dzika Surowce i przyprawy: - polędwica z dzika wraz z mięśniami żebrowymi - mięso wieprzowe kl II - boczek lub karkówka ok. 1,0 kg - pieprz naturalny - czosnek granulowany - kolendra mielona Zobacz więcej
To mięso postanowiłam przygotować wg swojego wyczucia i smaku. I nie zawiodłam siebie, było smacznym urozmaiceniem menu obiadowego :) Składniki : około 50 dag polędwicy z dzika około szklanki Zobacz więcej
Necówka z dzika Składniki: - mięso z dzika kl. II (z karkówki, boczku, tłuste okrawki) ok. 1 kg - polędwiczka mała z dzika - pieprz 1,5g/kg - jałowiec 0,5g/kg - sól 18-20g/kg - 4 jaja - cebula 1 Zobacz więcej
Pyszna kolorowa sałatka , którą robi się szybko..ryż wrzucamy do garnuszka, gotujemy, a w między czasie kroimy potrzebne składniki..do tej sałatki wykorzystałam ryż parabolid z dzikimi sałatka wyszła Zobacz więcej
, użyłam mieszanki obu) umytej i z obcietymi końcówkami 4 łyżeczki świeżo startego imbiru 3 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę 4 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki sosu rybny pęczek świeżego koperku, Zobacz więcej
(6) wieprzowina (2) wino (2) wołowina (10) zioła (2) Zupy (14) Archiwum bloga 2013 (12) listopad (1) luty (1) styczeń (10) 2012 (79) grudzień (18) listopad (18) październik (26) AVOCADO Z Zobacz więcej
(6) wieprzowina (2) wino (2) wołowina (10) zioła (2) Zupy (14) Archiwum bloga 2013 (12) listopad (1) luty (1) styczeń (10) 2012 (79) grudzień (18) listopad (18) październik (26) AVOCADO Z Zobacz więcej
Wyroby dojrzewające fermentowane Składniki: - szynka, polędwica, polędwiczki małe mięsa wieprzowego, dzika lub jelenia - jogurt naturalny z żywymi kulturami bakterii - miód naturalny - peklosól Zobacz więcej
też rosołek, tłuściutki jak na rosół przystało, ale klarowny i bogaty w smaku. Doskonale smakował i z makaronem i z kołdunami. Po solidnych porcjach zupy, na danie główne nie mieliśmy już właściwie Zobacz więcej
gulasz z dzika podana z konfiturą żurawinową. Czerwone wino doskonale wydobywa smak mięsa i wzbogaca smak całej potrawy. A na deser ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonego wina polane sosem Zobacz więcej
. polędwica z dzika z wiśniami po lekką kolację dla dzieci np. placki z jabłkami. Publikacja to nie jest jedynie spis potraw to także bardzo interesująca historia dań, potraw i smaków, przekazana Zobacz więcej