polędwica z kością

klliisiaa
klliisiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mon petit-dejeuner, j'adore!
554.

554. 116

0
Domowy chleb żytni z ricottą, cynamonem, kremem czekoladowym i śliwką/ z ricottą, tymiankiem, natką, polędwicą z łososia i marynowaną gruszką, kawa adwokat Może to głupie, ale czasem coś się udaje Zobacz więcej
Jestem miłośnikiem steków, a więc nie mogło tutaj zabraknąć słynnego steku T-Bone. To wyjątkowa rzecz dla miłośników mięsa, którą ciężko trafić w polskich sklepach.Nazwa pochodzi od charakterystycznej Zobacz więcej
Sama od kilku lat zajmuję się wyrobami wędlin na własne potrzeby, gdyż tych plastików z półek sklepowych nie da się i raczej nie powinno jeść.Jedna mała uwaga, chodzi o nazewnictwo, otórz pod nazwą Zobacz więcej
oraz produkty hiszpańskie. Flagowymi produktami są tu: rostbef, antrykot z kością i bez, jagnięcina z Warmii rasy Merynos, polędwica wołowa Limousine. PRAKTYCZNE INFORMACJE: Adres: ul. Przejazd 4/7, Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
zupa Strogonow

zupa Strogonow 4180

1
Bardzo lubię zupę Strogonow przygotowuję ją na wiele sposobów tylko nie do końca można ją nazwać Strogonow może być zupą a la Strogonow. Składniki 2kg polędwicy wołowej lub innej wołowiny bez kości Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
T-bone z grilla

T-bone z grilla 83

0
Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Proponuję stek t-bone z grilla. Wystarczy kawałek mięsa i trochę przypraw. T – bone to ulubiony stek Ameryki. Powoli i u nas znajduje wielbicieli. Każdy Zobacz więcej
Znakomite jako danie obiadowe, ale po wystygnięciu możemy zjeść je na kanapce. W wersji z ryżem możemy je zabrać na wynos ;) Składniki: - schab bez kości, - pomidory suszone z domowej spiżarni, - Zobacz więcej
Znakomite jako danie obiadowe, ale po wystygnięciu możemy zjeść je na kanapce. W wersji z ryżem możemy je zabrać na wynos ;) Składniki: - schab bez kości, - pomidory suszone z domowej spiżarni, - Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Schab z pończochy

Schab z pończochy 3246

1
. Schab z pończochy ma świetny kolor i jeszcze lepszy smak. W konsystencji przypomina mi polędwicę łososiową, szynkę parmeńską lub włoskie proscutto. Składniki: ok. 1 kg schabu bez kości 40g soli 2 Zobacz więcej
kroimy mięso wzdłuż mięśnia (włókien) na paski grubości ok 0,5cm i na paski. Układamy w suszarce do grzybów. Suszymy do momentu, aż paski będą przełamywały się, ale nie za długo bo będą twarde jak Zobacz więcej
Niskokaloryczne danie, łatwe i szybkie do przygotowania. w sam raz dla wszystkich dbających o linię. Pyszne, bardzo aromatyczne mięso wołowe z wyraźną nutą rozmarynu. Polecam gorąco! Składniki, Zobacz więcej
Mieliśmy ochotę na strogonowa, jednak w zamrażarce nie znaleźliśmy polędwicy wołowej, znalazł się za to kawałek schabu, pomyśleliśmy "czemu nie, też może być dobre"... I było, taki niby gulasz, trochę Zobacz więcej
Rolada z dzika Surowce i przyprawy: - polędwica z dzika wraz z mięśniami żebrowymi - mięso wieprzowe kl II - boczek lub karkówka ok. 1,0 kg - pieprz naturalny - czosnek granulowany - kolendra mielona Zobacz więcej
Składniki: 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki musztardy Dijon 1 łyżka stołowa posiekanego świeżego oregano 1 łyżka stołowa posiekanego świeżego tymianku 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka Zobacz więcej
Alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Do przygotowania tego danie będziemy potrzebowali: schab bez kości lub polędwica wieprzowa filet z indyka szynka długodojrzewająca zielone oliwki papryka w Zobacz więcej
MIĘSO, czy już upieczone? Termometr do mięsa da nam szybką odpowiedź na to pytanie. Jest on szczególnie przydatny i skuteczny przy większych kawałkach mięsa. Musimy pamiętać tylko, aby umieścić Zobacz więcej
Dla moich bliskich dziś przygotowałam tatara z polędwicy wołowej na który serdecznie zapraszam. Podstawą dobrego tatara jest jakość mięsa, powinno pochodzić ze znanego źródła. Ja kupuję od jednego Zobacz więcej
jest u mnie tylko czyste mięso bez kości tzw. zrazówka lub polędwica więc nie mam wyboru. 0,5 kg koniny tzw. zrazówki 2 gałązki natki pietruszki maggi w płynie 1 łyżka usiekanej natki pietruszki Zobacz więcej
i szefów kuchni. Znajdziemy tu informacje na temat sposobu rozbierania mięs, ich nazwy i przeznaczenie poszczególnych fragmentów oraz kryterium doboru właściwego mięsa do danej potrawy. Czy wiecie, Zobacz więcej
Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - 1 kg szynki bez kości w jednym kawałku - 2 łyżki musztardy - pieprz świeżo mielony do smaku - 2- 4 łyżki oleju do smażenia - sól do smaku - 10 dkg Zobacz więcej